Avisos

L'Ajuntament fa un balanç molt positiu de la pacificació de la circulació al passeig de Catalunya

22.01.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i incrementar la seguretat de conductors i vianants al passeig de Catalunya. Amb aquest doble objectiu, l'estiu passat es va reforçar la senyalització horitzontal i vertical per recordar als conductors que el límit de velocitat en aquesta via és de 30 km/h. Durant aquest període, no s'ha registrat cap accident ni incident remarcable.

Així mateix, durant pràcticament tres mesos, s'hi va restringir la circulació les nits de divendres i dissabte, entre les 20.30 i les 00.30 h. Amb aquesta actuació es volia consolidar una franja horària preferent per a vianants i usuaris de les terrasses, que converteixi l'entorn en un espai més amable, totalment segur i de millor qualitat urbana.

Paral·lelament, des de l'Ajuntament es va impulsar un estudi mitjançant radars per avaluar amb dades fefaents el grau d'incompliment de les limitacions de velocitat, però en els casos més flagrants, per sobre dels 50 km/h. Aquest estudi també es va fer al passeig Vicenç Bou, on també es va instal·lar un radar provisional. L'avaluació es va fer durant el mes de novembre i en cap cas es va sancionar ni notificar cap excés de velocitat perquè la finalitat de la prova era únicament estadística.

En el cas del passeig de Catalunya es van detectar 77 vehicles que superaven els 50 km/h. D'aquests, 59 se situaven a la franja dels 50 a 60 km; 16 eren del tram 61-70 i 2 del tram 71-80 km/h. En aquest passeig, la velocitat màxima detectada va ser de 79 km/h.

Pel que fa al passeig Vicenç Bou, la incidència va ser molt superior. En total es van detectar 353 infractors i una velocitat màxima de 95 km/h. En aquest punt de control, pràcticament el 90 % dels infractors, un total de 317, es van situar en la franja del 50-60 km/h. La resta van ser 30 (61-70 km/h), 3 (71-80 km/h), 1 (81-90 km/h) i 2 (91-100 km/h).

Aquestes dades corresponen a un mes de l'any on la intensitat de trànsit és moderada, per la qual cosa el volum d'infractors en d'altres èpoques de l'any, especialment durant la temporada turística, serà més elevat. En conseqüència, des de l'Ajuntament s'ha considerat oportú implementar aquest sistema de control per radar a curt termini, motiu pel qual, en aquests moments s'ha iniciat el procés per contractar i instal·lar el servei. Es preveu que pugui estar operatiu abans de l'estiu.

Amb aquesta actuació es vol minimitzar el risc d'accidents en dos dels punts més sensibles de la via pública, pel volum de trànsit que registra i per la tipologia de vies. La mesura també representa un pas més en l'aposta municipal per una  mobilitat sostenible. La reducció del trànsit en aquest punt també reverteix en una millora de la qualitat de l'aire.

En el cas del passeig de Catalunya, l'estiu vinent es tornarà a tancar la circulació de vehicles, però es consensuarà amb el sector comercial la franja horària i els dies. En aquest cas, l'accés amb vehicles estarà permès als veïns i veïnes i als conductors que hagin de retirar els seus vehicles en cas que el tinguessin estacionat a la zona blava.

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis