Avisos

(IM) Informa't sobre les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals del 2021

13.01.2021

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2021, els criteris d'obtenció, els terminis de sol.licitud i tota la informació relacionada.

Per més informació us podeu adreçar a l'Àrea de Gestió Tributària, mitjançant l'adreça gestiotributaria@torroella-estartit.cat.

IMPOST SOBRE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA (IVTM):

  • Exempció per als vehicles matriculats a nom de persones minusvàlides (grau > 33%)
  • Exempció per a vehicles agrícoles.
  • Bonificació del 100% per a vehicles històrics.
  • Bonificació del 100% per aquells vehicles que tinguin una antiguitat superior als 25 anys.
  • Bonificació del 65% pels vehicles elèctrics.
  • Bonificació del 50% pels vehicles híbrids (sempre que un dels motors funcioni amb energia elèctrica)
  • Bonificació del 30% pels vehicles que funcionin amb GLP, biogàs, gas natural, metà, metanol hidrogen i similars, així com aquells turismes que les emissions oficials de CO2 no superin els 120 g/Km.

Termini de sol·licitud: Fins el dia 31 de gener de 2021

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES (IBI):

  • Bonificació del 50% per l’habitatge habitual de famílies nombroses amb renda inferior a 36.000 €.
  • Bonificació del 50% per als habitatges en els quals s’instal·lin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar i que no estiguin obligats per llei a fer-ho, durant els 5 anys següents a la instal·lació.
  • Bonificació del 5% per pagament avançat – 15 de març -per domiciliació bancària

Termini de sol·licitud: Fins el dia 31 de gener de 2021

TAXA D’ESCOMBRARIES DOMICILIARIES:

  • Bonificació del 30% per als ciutadans que estiguin adherits al projecte de compostatge casolà.
  • Bonificació del 60% per als masos que estiguin inclosos al catàleg de masies i cases de pagès.
  • Bonificació del 30% per l’habitatge habitual de les persones majors de 65 anys que visquin soles i tinguin ingressos anuals inferiors a 1,30 IPREM (any 2021: 10.281,18 €).
  • Bonificació del 30% per l’habitatge habitual de les parelles en què un dels dos membres tingui més de 65 anys i l’altre un mínim de 60 anys i tinguin uns ingressos conjunts anuals inferiors a 2,25 IPREM (any 2021: 17.794,35 €)
  • Bonificació del 30% per l’habitatge habitual de les persones amb gran invalidesa (mínim 65%) i que tinguin ingressos anuals inferiors a 1,5 IPREM (any 2021: 11.862,90 €).

Termini de sol·licitud: Fins el dia 28 de febrer de 2021

TAXA D’ESCOMBRARIES COMERCIALS I INDUSTRIALS:

  • Bonificació 60% per professionals que desenvolupin la seva activitat a l’habitatge on constin empadronats.
  • Bonificació de entre un 1% un 10% per recollida selectiva de les activitats d’hostaleria, restaurants, bars, cafeteries i altres activitats que per la seva pròpia activitat generin un tipus de residu que l’Ajuntament hagi establert una recollida separada de la recollida domiciliària i que estiguin adherits a la recollida porta a porta comercial. Per donar-se d’alta del servei s’han de posar en contacte amb l’àrea de serveis municipals Termini de sol·licitud: Fins a finals d’any i entrarà en vigor l’exercici següent
  • Bonificació del 5% per pagament avançat – 15 d’abril -per domiciliació bancària. Termini de sol·licitud: Fins el dia 28 de febrer de 2021

----

LLICÈNCIES OBRES

En tot el terme municipal:

  • Bonificació del 90% de la quota d’ICIO per a la rehabilitació de façanes.
  • Bonificació del 90% de la quota d’ICIO per les actuacions d’instal·lació d’ascensors i supressió total o parcial de barreres arquitectòniques (sempre que no vingui imposada per les ordenances municipals o altra normativa aplicable).
  • Bonificació del 90% de la quota d’ICIO per la instal·lació de sistemes per l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol (sempre que aquestes no vinguin imposades per les ordenances municipals o altra normativa sectorial aplicable). Així mateix també gaudiran de l’exempció de la Taxa per Llicències Urbanístiques.
  • Bonificació del 90% de la Taxa per Llicències Urbanístiques per les entitats sense ànim de lucre.
  • Bonificació del 90% de la Taxa per Llicències Urbanístiques per l’obtenció de la qualificació energètica A sempre i quan no sigui d’obligat compliment per la pròpia normativa de l’edificació.

Al nucli antic de Torroella, al c. Santa Anna, c. Illes i Pl. de l'Església de l'Estartit i els masos que figurin com a BCIN, o inclosos en el catàleg de masos vigent:

Les actuacions de rehabilitació, restauració, reforma, enderroc i nova construcció d’immobles, que tinguin façana principal als carrers interiors del nucli antic de Torroella i al c. Sta. Anna,c. Illes i pl. de l’Església de l’Estartit i els masos que figurin com a BCIN, o inclosos en el Catàleg de Masos vigent es beneficiaran d’una bonificació del 90 % de la quota d’ICIO quan sigui la residència habitual i del 50 % en la resta de supòsits.


TAXA LLICÈNCIA D’ACTIVITATS I INSTAL·LACIONS

  • Bonificació del 90% per la nova implantació d’activitats.
  • Bonificació del 50% per l’ampliació o pel trasllat per ampliació de les activitats quan es tracti d’establiments de comercial detall i continuïn realitzant la mateixa activitat.
  • Bonificació del 20% per les activitats d’empreses del sector terciari de l’àmbit PAES que tenen implantat i certificat algun sistema voluntari de gestió ambiental i/o energètic (EMAS, ISO 14001, ISO 50001).
  • Bonificació del 90% per entitats sense ànim de lucre.
  • Bonificació del 50% al 90% per canvis de titularitat de llicències (segons grau).
  • Bonificació del 95% per noves obertures i canvis de titularitat d’activitats comercials del sector de l’alimentació, que siguin supermercats o peixateries amb una superfície de menys de 100 m2 que s’instal·lin o estiguin ubicades en el nucli urbà de l’Estartit comprés entre l’avinguda de Grècia, el passeig Marítim des de l’avinguda de Grècia fins el Port de l’Estartit, tot el carrer Illes, carrer Santa Anna fins arribar a la pujada del carrer Barcelona, el carrer Barcelona des del carrer Santa Anna fins l’enllaç amb la carretera de Torroella, i fins l’avinguda de Grècia.

NOTA: Per poder optar a aquests beneficis fiscals, s’haurà d’estar al corrent de les obligacions fiscals amb l’Ajuntament.

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis