Avisos

Les primeres vacunes del Baix Empordà contra la COVID-19 arriben a Torroella de Montgrí

Aquest matí s'han vacunat els residents i personal de la Residència Vila Vella i la Residència i Centre de Dia Santa Caterina

05.01.2021

Aquest matí s’ha fet la vacunació de residents i personal a les dues residències que gestiona la Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí: la Residència Vila Vella i la Residència i Centre de Dia Santa Caterina. D’aquesta manera, aquests han estat els dos primers centres del Baix Empordà on ha arribat la tan esperada vacuna.

Les vacunes han arribat a les nou del matí amb l’equip de vacunació i en total s’han administrat 30 dosis, repartides entre 21 dels 22 residents i 9 dels 16 treballadors. Un cop passats 21 dies rebran la segona injecció.

La primera dosi l’ha rebuda Conxita Romaguera Cané, de 90 anys, resident del centre. S’ha mostrat conscienciada de la importància de la vacunació i ha demanat a la població que sigui responsable. 

Minuts després l’ha seguida també la directora de la residència, Olga Garcia Anguila, qui ha explicat que ho ha fet per “donar exemple” a la resta de treballadors i per conscienciar la ciutadania.

Per la seva banda, el gerent de la Fundació, Jordi Reynés, ha destacat que la pandèmia els ha canviat la manera de gestionar les residències i que s’han optimitzat els processos. Creu que aquests canvis han vingut per quedar-se.

Un equip integrat per tres infermeres ha sigut l’encarregat d’administrar les dosis. Per a la priorització de les residències on s’ha començat a vacunar se segueix un criteri principal: són centres verds, és a dir, no tenen cap cas actiu de coronavirus. En el cas dels dos centres de Torroella de Montgrí, a més, no hi ha registrat cap contagi durant tota la pandèmia. 

La campanya de vacunació es va estendre la setmana passada en la majoria de comarques que integren la Regió Sanitària de Girona i va arribar al Gironès, Ripollès, Garrotxa, Alt Maresme, Selva i Pla de l’Estany. Es van administrar totes les vacunes de què es disposava, 512 en total, i per aquesta setmana la regió en tindrà 3.325 de disponibles per seguir amb la campanya en residències de gent gran i en personal sanitari. Avui els equips de vacunació s’han desplaçat a l’Alt i el Baix Empordà, les dues comarques que estaven pendents de rebre les primeres dosis. 

El desplegament de la campanya de vacunes al territori suposa un “repte logístic”, tal com va destacar el Gerent Territorial del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, en la primera vacunació. Per fer-ho possible, a la regió s’han format dos equips integrats en total per quaranta infermeres i dotze administratius, sota la supervisió de dues coordinadores que s’encarregaran de gestionar les vacunacions a la regió.

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis