L'Ajuntament aprova les subvencions per a projectes de cooperació i solidaritat internacional

21.12.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació de l'any 2020. D'acord amb la proposta realitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, que es va reunir el 6 d'octubre, l'aportació municipal d'aquest any quedarà distribuïda de la següent manera:

> Fons Català de Cooperació al desenvolupament per a la realització de tres projectes:

  • Agenda Llatinoamericana Mundial  2021. Subvenció 1.000 euros
  • Suport en temps de COVID-19 a la protecció dels drets humans per a les persones sol·licitants de protecció internacional atrapades a l’illa grega de Lesbos. Subvenció 2.944 euros
  • Projecte de l’exclusió de nens i nenes, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat de Bobo-Dioulaso de  Burkina Faso. Subvenció 2.944 euros.

> Projecte presentat per la secció local de Creu Roja Girona relativa al projecte «Crida ara més que mai i atenció urgent a l’atenció a les necessitats bàsiques». Subvenció 2.944 euros.

A banda d'aquestes subvencions, l'Ajuntament ha pagat la quota de soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i ha adquirit Agendes Llatinoamericana. En total, la partida total d'aquest any per a projectes i accions de solidaritat i cooperació de és de 12.000 euros.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Roser Font, recorda que els criteris que la Comissió aplica per a la selecció del projectes a subvencionar son fer-ho a projectes que estiguin gestionats pel Fons Català de Cooperació pel desenvolupament i per les entitats locals  del tercer sector que participen en la Comissió. L'altre criteri és procurar que els projectes tinguin un retorn en el municipi, de manera que els seus gestors vinguin a presentar-los a través de xerrades a la població en general i en especial als joves estudiants de secundària. Amb aquestes accions es pretén portar els valors de la solidaritat i cooperació internacional a la nostra comunitat.

29.11.2021

L'Ajuntament fa un balanç molt positiu de la 627a Fira de Sant Andreu que s'ha celebrat aquest cap de setmana amb un format molt proper a la... (Llegir més)

25.11.2021

Les darreres dues dècades, la molsa, els troncs, el naixement i les figures del pessebre han envaït el Museu de la Mediterrània de Torroella de... (Llegir més)

23.11.2021

Després de l'aturada obligada per la irrupció de la Covid-19, l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), la Indicació Geogràfica... (Llegir més)

12.11.2021

Torroella de Montgrí viurà el darrer cap de setmana de novembre una nova edició de la Fira de Sant Andreu, després de l'obligada interrupció,... (Llegir més)

16.11.2021

La dimensió territorial del Museu de la Mediterrà és una característica pròpia des de la seva fundació com a Museu del Montgrí i el Baix Ter.... (Llegir més)

20.11.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han homenatjat aquest matí la torroellenca Rosa Busquets Puig i l'estartidenca Matilde... (Llegir més)

12.11.2021

Els presidents de la Comunitat d’Usuaris d’Aigua de la Plana Litoral de la Muga, l’alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, i de la... (Llegir més)

05.11.2021

La regidora Natàlia Navarro (ERC) va formalitzar en la sessió plenària celebrada anit la seva renúncia al càrrec per les dificultats de... (Llegir més)

03.11.2021

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha completat recentment els treballs d’instal·lació de 32 panells d’energia solar fotovoltaica per a... (Llegir més)

29.10.2021

Dolors Bramon (Banyoles, 1943), doctora en filologia semítica i en història medieval i professora emèrita d'estudis àrabs i islàmics de la... (Llegir més)

29.10.2021

El proper dilluns 1 de novembre arrenca la fase de votació dels Pressupostos Participatius 2021/22 de Torroella de Montgrí i l’Estartit, que... (Llegir més)

29.10.2021

Jaume Pla, Mazoni, presentarà el seu nou treball Ludwig aquest diumenge a l'Auditori Espai Ter (19 h). Durant la presentació oficial, el cantant de... (Llegir més)

26.10.2021

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir ahir, a Torroella de Montgrí, un... (Llegir més)

26.10.2021

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) s’ha traslladat aquest mes a una nau situada en el carrer Montgrí, núm. 10. En el nou espai se... (Llegir més)

26.10.2021

Aquest dimecres s'iniciarà la campanya de vacunació contra la grip que s'allargarà fins al 31 de gener de l'any vinent. Igual que l'any passat,... (Llegir més)

eventis