L'Ajuntament aprova les subvencions per a projectes de cooperació i solidaritat internacional

21.12.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació de l'any 2020. D'acord amb la proposta realitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, que es va reunir el 6 d'octubre, l'aportació municipal d'aquest any quedarà distribuïda de la següent manera:

> Fons Català de Cooperació al desenvolupament per a la realització de tres projectes:

  • Agenda Llatinoamericana Mundial  2021. Subvenció 1.000 euros
  • Suport en temps de COVID-19 a la protecció dels drets humans per a les persones sol·licitants de protecció internacional atrapades a l’illa grega de Lesbos. Subvenció 2.944 euros
  • Projecte de l’exclusió de nens i nenes, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat de Bobo-Dioulaso de  Burkina Faso. Subvenció 2.944 euros.

> Projecte presentat per la secció local de Creu Roja Girona relativa al projecte «Crida ara més que mai i atenció urgent a l’atenció a les necessitats bàsiques». Subvenció 2.944 euros.

A banda d'aquestes subvencions, l'Ajuntament ha pagat la quota de soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i ha adquirit Agendes Llatinoamericana. En total, la partida total d'aquest any per a projectes i accions de solidaritat i cooperació de és de 12.000 euros.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Roser Font, recorda que els criteris que la Comissió aplica per a la selecció del projectes a subvencionar son fer-ho a projectes que estiguin gestionats pel Fons Català de Cooperació pel desenvolupament i per les entitats locals  del tercer sector que participen en la Comissió. L'altre criteri és procurar que els projectes tinguin un retorn en el municipi, de manera que els seus gestors vinguin a presentar-los a través de xerrades a la població en general i en especial als joves estudiants de secundària. Amb aquestes accions es pretén portar els valors de la solidaritat i cooperació internacional a la nostra comunitat.

27.01.2021

Aquesta setmana s’han portat a termes les visites presencials a l’Auditori Teatre Espai Ter dels alumnes de 5è de l’escola Guillem de Montgrí... (Llegir més)

27.01.2021

Benvolguts veïns/es, Us informem que l’Ajuntament vol promoure i incrementar el parc d’habitatges de lloguer social al municipi. Per aquest... (Llegir més)

26.01.2021

L'Auditori Teatre Espai Ter ha acollit l'enregistrament d'un àlbum que forma part de les activitats de commemoració de l'Any Robert Gerhard,... (Llegir més)

25.01.2021

Un any després del devastador temporal Gloria, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa un balanç positiu dels treballs realitzats al municipi per... (Llegir més)

22.01.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i... (Llegir més)

22.01.2021

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

18.01.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí transformarà la plaça de la Vila en un espai públic de reflexió i pensament, mitjançant un nou projecte... (Llegir més)

15.01.2021

El centre de salut Federòptics Elisabet dedicat a l'optometria, contactologia i  l'audiometria de Torroella de Montgrí ha signat un acord de... (Llegir més)

14.01.2021

Tots els indicadors COVID-19 a Torroella i a l'Estartit s'han incrementat exponencialment en menys d'un mes, del 18 de desembre al 13 de gener,... (Llegir més)

13.01.2021

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2021, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

11.01.2021

El trencament d'un petit tram de mur del torrent d'en Planes, a la zona urbana de l'Estartit, al carrer Palangre, ha estat la principal incidència... (Llegir més)

11.01.2021

El jurat del Concurs de decoració nadalenca de façanes, balcons i/o finestres, organitzat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ja ha decidit... (Llegir més)

05.01.2021

Aquest matí s’ha fet la vacunació de residents i personal a les dues residències que gestiona la Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de... (Llegir més)

04.01.2021

Els patges i els carters reials ja estan instal·lats a l'Espai Ter per recollir les cartes de les nenes i els nens de Torroella de Montgrí que els... (Llegir més)

05.01.2021

A partir del dijous 7 de gener entren en vigor noves mesures especials per contenir l’increment de casos de Covid-19 que s’ha produït en les... (Llegir més)

eventis