L'Estartit rep el distintiu Viles Marines que concedeix l'Agència Catalana de Turisme

D'equerra a dreta, Josep Capellà, assessor turístic municipal; Francesc Ferrer, president de l'EMD de l'Estartit; Jordi Colomí, alcalde; Marta Vilavedra, responsable de l'Oficina de Turisme i Dúnia Oliveras, regidora de Destinació Turística
D'equerra a dreta, Josep Capellà, assessor turístic municipal; Francesc Ferrer, president de l'EMD de l'Estartit; Jordi Colomí, alcalde; Marta Vilavedra, responsable de l'Oficina de Turisme i Dúnia Oliveras, regidora de Destinació Turística

20.11.2020

L'Estartit ha rebut el distintiu Viles Marineres, una de les marques turístiques especialitzades que es promouen des de l’Agència Catalana de Turisme (ACT). Aquesta marca vol aglutinar els municipis litorals que conserven viva la cultura lligada al mar i les tradicions pesqueres, i que mantenen els seus espais naturals i patrimonials. També els que reivindiquen productes locals lligats al mar o que ofereixen experiències turístiques singulars al voltant d'aquesta cultura. La concessió del distintiu s'ha fet públic aquest matí, en el decurs d'un acte celebrat a la sala d’actes de l’Ajuntament de Cambrils, que s'ha pogut seguir en directe a través del canal de Youtube de l’ACT. L'acte ha estat presidit pel director general de Turisme, Octavi Bono, a qui ha acompanyat del director de l’ACT, David Font.

 

En el cas de l'Estartit, s'ha destacat l'estreta relació que té el poble amb l'activitat pesquera. Els primers pescadors van arribar al segle XVI i d’ells se n’han heretat arts de pesca tradicional que encara hi són presents a dia d’avui. Com a valor afegit, destaca un patrimoni d’alt valor paisatgístic i una aposta decidida pel desenvolupament econòmic sostenible, tenint en compte que es tracta d’una destinació dins un Parc Natural.

Des de l'Agència Catalana de Turismes també s'ha posat de relleu l'estratègia turística de preservació dels recursos culturals i naturals, amb actuacions basades en el desenvolupament econòmic sostenible que han estat reconegudes internacionalment per institucions de referència. A més, es destaca l'extensa platja de sorra fina i la possibilitat de gaudir de la riquesa del món marí gràcies a la reserva marina de les Illes Medes, paradís del submarinisme i el busseig lleuger on es pot observar la riquesa de centenars d’espècies de peixos, corall, algues i invertebrats.

L'alcalde de Torroella de Montgrí, s'ha mostrat molt content i il·lusionat amb la concessió d'aquest distintiu que permetrà donar una major visibilitat al patrimoni vinculat a la tradició marinera del poble. Colomí recorda que el naixement de l'Estartit és indeslligable de la pesca i que aquest llegat encara es manté ben viu i es configura en un element clau de la seva identitat. D'altra banda, el distintiu serà un esglaó més de l’estratègia turística del municipi, que es basa en la valorització dels recursos naturals, culturals i paisatgístics del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, del qual formem part.

Per la seva banda, el president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer, assegura que «per a un poble com el de l'Estartit, tan arrelat al mar,  no podíem restar  al marge d'aquesta marca. És un reconeixement als primers estartidencs i estartidenques que vivien del treball al mar. Hem estat, som i serem sempre un poble amb un gran lligam amb el mar.»

>> Més informació Dossier candidatura de l'Estartit a la marca Barris i Viles Marineres de l'Agència Catalana de Turisme

23.11.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, en el marc de les accions de promoció del comerç local per aquestes festes de Nadal, ha organitzat un... (Llegir més)

27.11.2020

El Museu de la Mediterrània acull l’exposició «Llum a l’ànima. Palmira Jaquetti 1895 – 1963», un de les principals accions que es porten a... (Llegir més)

27.11.2020

Un any més, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí organitza el ja tradicional Concurs de Dibuix infantil, on el dibuix guanyador serà el... (Llegir més)

26.11.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està intensificant aquest mandat les actuacions orientades a garantir el dret de la població a disposar d'un... (Llegir més)

24.11.2020

L’Assemblea Local de Creu Roja a Torroella de Montgrí porta a terme un any més la campanya nadalenca Joguina Educativa 2020-21, que compta amb el... (Llegir més)

30.11.2020

Benvolgut/da, Consulta el llistat de bars i restaurants oberts al municipi des del 24 de novembre fins a finals de desembre de 2020, amb la... (Llegir més)

24.11.2020

El Museu de la Mediterrània, com a membre de la Xarxa de Museus d’Etnologia, i amb el suport del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el... (Llegir més)

18.11.2020

La situació epidemiològica a Torroella i a l'Estartit continua experimentant una sensible millora, segons es desprèn de l'evolució entre el 2 i... (Llegir més)

16.11.2020

Benvolguts/des veins/es, Us informem que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, en el marc del programa de Garantia Juvenil de la Generalitat de... (Llegir més)

13.11.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continuarà reforçant l'atenció que es presta des de l'àrea de Serveis Socials, amb l'objectiu d'atendre les... (Llegir més)

13.11.2020

L'1 d'octubre va arrencar la quinzena edició de les Jornades Gastronòmiques La Poma a la Cuina de Torroella de Montgrí i l’Estartit, que... (Llegir més)

11.11.2020

El Museu de la Mediterrània acollirà durant la segona quinzena de novembre el micromapping 1001 N perdre el somriure?, que l'artista conceptual... (Llegir més)

11.11.2020

L'Ajuntament ha posat a disposició del CAP de Torroella de Montgrí un mòdul per poder externalitzar les proves de detecció del coronavirus Sars... (Llegir més)

05.11.2020

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha finalitzat els treballs de delimitació del seu àmbit marí, amb la instal·lació de... (Llegir més)

eventis