L'escola Guillem de Montgrí i l'Espai Ter promouen un innovador projecte que lliga educació i teatre

'Connectats pel teatre' aproparà els alumnes de 5è al món del teatre, en tots els seus aspectes

La regidora d'Educació, Anna Company, durant la connexió virtual
La regidora d'Educació, Anna Company, durant la connexió virtual
L'alcalde, Jordi Colomí, durant la connexió virtual
L'alcalde, Jordi Colomí, durant la connexió virtual

08.10.2020

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida, mitjançant una trobada virtual, a l'innovador projecte educatiu i cultural «Connectats pel teatre», que promouen l'Auditori Teatre Espai Ter i l'escola Guillem de Montgrí, en aliança. Es tracta d'una experència inèdita a Catalunya, que té com a objectiu apropar els alumnes de 5è de primària a tots els secrets del món de teatre i ensenyar-los, en primera persona, com funciona, des de dins, un equipament com l'Espai Ter.

L'activitat es desenvoluparà durant tot el curs i els nois i noies apredran com el teatre els pot ajudar en el seu desenvolupament personal i s'endinsaran en tots els àmbits que l'envolten: producció, escenografia, il·luminació, so, programació, comunicació, gestió de públics, etc. Amb tota aquesta informació, ells mateixos organitzaran unes activitats teatralitzades, obertes al públic, on exposaran els aprenentatges fets al llarg del curs.

Suport i reconeixement institucional
A banda dels tutors i els responsables tècnics del projecte, a la trobada virtual d'aquest matí també hi han participat l'alcalde, Jordi Colomí, i la regidora d'Eduació, Anna Company. Amb la seva presència han volgut visualitzar la importància que té aquesta iniciativa per a l'Espai Ter, per a la formació dels alumnes, però també per al conjunt del municipi.

Tant Colomí com Company han coincidit a assenyalar que el projecte permetrà als joves apropar-se a les arts escèniques, els ajudarà a formar-se i a madurar, i també a valorar la importància que té el teatre i la possibilitat de disposar d'un equipament com l'Espai Ter al municipi. Així mateix, podran compartir la seva experiència amb familiars i amics.

L'alcalde ha reconegut que el d'avui era un acte "emocionant i preciós" i que les generacions actuals de joves tenen la sort de poder tenir al seu abast teatre una gran oferta de teatre professional, cosa que no passava en la seva joventut, quan els espectacles eren minoritaris, amateurs i es representaven en condicions molt rudimentàries. L'alcalde ha explicat, també, la important aposta i l'eforç que va fer el municipi per poder disposar d'un equipament com l'Espai Ter. Per a l'alcalde, «si l'Espai Ter tenia sentit, el multiplica amb un projecte com aquest».

La regidora d'Educació, Anna Company, també s'ha mostrat molt il·lusionada i ha destacat la bona entesa que hi ha hagut des d'un primer moment entre l'àrea, l'equipament i el centre educatiu per poder tirar endavant aquesta nova activitat on l’educació i la cultura es donen la mà, en un treball en aliança i participatiu.

27.01.2021

Aquesta setmana s’han portat a termes les visites presencials a l’Auditori Teatre Espai Ter dels alumnes de 5è de l’escola Guillem de Montgrí... (Llegir més)

27.01.2021

Benvolguts veïns/es, Us informem que l’Ajuntament vol promoure i incrementar el parc d’habitatges de lloguer social al municipi. Per aquest... (Llegir més)

26.01.2021

L'Auditori Teatre Espai Ter ha acollit l'enregistrament d'un àlbum que forma part de les activitats de commemoració de l'Any Robert Gerhard,... (Llegir més)

25.01.2021

Un any després del devastador temporal Gloria, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa un balanç positiu dels treballs realitzats al municipi per... (Llegir més)

22.01.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i... (Llegir més)

22.01.2021

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

18.01.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí transformarà la plaça de la Vila en un espai públic de reflexió i pensament, mitjançant un nou projecte... (Llegir més)

15.01.2021

El centre de salut Federòptics Elisabet dedicat a l'optometria, contactologia i  l'audiometria de Torroella de Montgrí ha signat un acord de... (Llegir més)

14.01.2021

Tots els indicadors COVID-19 a Torroella i a l'Estartit s'han incrementat exponencialment en menys d'un mes, del 18 de desembre al 13 de gener,... (Llegir més)

13.01.2021

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2021, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

11.01.2021

El trencament d'un petit tram de mur del torrent d'en Planes, a la zona urbana de l'Estartit, al carrer Palangre, ha estat la principal incidència... (Llegir més)

11.01.2021

El jurat del Concurs de decoració nadalenca de façanes, balcons i/o finestres, organitzat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ja ha decidit... (Llegir més)

05.01.2021

Aquest matí s’ha fet la vacunació de residents i personal a les dues residències que gestiona la Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de... (Llegir més)

04.01.2021

Els patges i els carters reials ja estan instal·lats a l'Espai Ter per recollir les cartes de les nenes i els nens de Torroella de Montgrí que els... (Llegir més)

05.01.2021

A partir del dijous 7 de gener entren en vigor noves mesures especials per contenir l’increment de casos de Covid-19 que s’ha produït en les... (Llegir més)

eventis