L'escola Guillem de Montgrí i l'Espai Ter promouen un innovador projecte que lliga educació i teatre

'Connectats pel teatre' aproparà els alumnes de 5è al món del teatre, en tots els seus aspectes

La regidora d'Educació, Anna Company, durant la connexió virtual
La regidora d'Educació, Anna Company, durant la connexió virtual
L'alcalde, Jordi Colomí, durant la connexió virtual
L'alcalde, Jordi Colomí, durant la connexió virtual

08.10.2020

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida, mitjançant una trobada virtual, a l'innovador projecte educatiu i cultural «Connectats pel teatre», que promouen l'Auditori Teatre Espai Ter i l'escola Guillem de Montgrí, en aliança. Es tracta d'una experència inèdita a Catalunya, que té com a objectiu apropar els alumnes de 5è de primària a tots els secrets del món de teatre i ensenyar-los, en primera persona, com funciona, des de dins, un equipament com l'Espai Ter.

L'activitat es desenvoluparà durant tot el curs i els nois i noies apredran com el teatre els pot ajudar en el seu desenvolupament personal i s'endinsaran en tots els àmbits que l'envolten: producció, escenografia, il·luminació, so, programació, comunicació, gestió de públics, etc. Amb tota aquesta informació, ells mateixos organitzaran unes activitats teatralitzades, obertes al públic, on exposaran els aprenentatges fets al llarg del curs.

Suport i reconeixement institucional
A banda dels tutors i els responsables tècnics del projecte, a la trobada virtual d'aquest matí també hi han participat l'alcalde, Jordi Colomí, i la regidora d'Eduació, Anna Company. Amb la seva presència han volgut visualitzar la importància que té aquesta iniciativa per a l'Espai Ter, per a la formació dels alumnes, però també per al conjunt del municipi.

Tant Colomí com Company han coincidit a assenyalar que el projecte permetrà als joves apropar-se a les arts escèniques, els ajudarà a formar-se i a madurar, i també a valorar la importància que té el teatre i la possibilitat de disposar d'un equipament com l'Espai Ter al municipi. Així mateix, podran compartir la seva experiència amb familiars i amics.

L'alcalde ha reconegut que el d'avui era un acte "emocionant i preciós" i que les generacions actuals de joves tenen la sort de poder tenir al seu abast teatre una gran oferta de teatre professional, cosa que no passava en la seva joventut, quan els espectacles eren minoritaris, amateurs i es representaven en condicions molt rudimentàries. L'alcalde ha explicat, també, la important aposta i l'eforç que va fer el municipi per poder disposar d'un equipament com l'Espai Ter. Per a l'alcalde, «si l'Espai Ter tenia sentit, el multiplica amb un projecte com aquest».

La regidora d'Educació, Anna Company, també s'ha mostrat molt il·lusionada i ha destacat la bona entesa que hi ha hagut des d'un primer moment entre l'àrea, l'equipament i el centre educatiu per poder tirar endavant aquesta nova activitat on l’educació i la cultura es donen la mà, en un treball en aliança i participatiu.

30.10.2020

La programació i l'activitat dels equipaments culturals de Torroella de Montgrí es veuran alterades a conseqüència de les noves mesures aprovades... (Llegir més)

30.10.2020

L’evolució de la pandèmia de la COVId-19 i les darreres restriccions adoptades pel Govern de la Generalitat han forçat l'Ajuntament de Torroella... (Llegir més)

29.10.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han adequat un nou tram de la xarxa municipal de carrils bici que millora la... (Llegir més)

27.10.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí rebrà una subvenció de 210.147,87 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) 2020-2024 de la Generalitat... (Llegir més)

26.10.2020

L'Ajuntament i l'empresa concessionària Mémora ja tenen a punt el protocol que s'implementarà aquest cap de setmana, coincidint amb la festivitat... (Llegir més)

26.10.2020

Actualment la situació de la pandèmia de coronavirus als municipis de Torroella de Montgrí i l’Estartit , i de tot el Baix Empordà, és... (Llegir més)

20.10.2020

Benvolguts/des veïns/es, Arrel de les mesures per impedir la propagació del Covid-19, alguns bars i restaurants del municipi ofereixen servei de... (Llegir més)

20.10.2020

L’Ajuntament ha finalitzat els treballs de manteniment de la vegetació de la fondalada de la vall de Santa Caterina, amb l’objectiu de fer-la... (Llegir més)

16.10.2020

Dilluns vinent s’iniciarà la campanya de vacunació contra la grip a les 4 ABS de la nostra comarca, gestionades per Serveis de Salut Integrats... (Llegir més)

16.10.2020

A partir d'avui, i fins al 30 d'octubre, s'apliquen noves mesures i restriccions acordades pel Govern de la Generalitat per aturar l'increment de... (Llegir més)

14.10.2020

El passat 30 de setembre era el darrer dia per resintonitzar els canals de la Televisió Digital Terrestre a les comarques de Girona, Lleida i... (Llegir més)

09.10.2020

El passeig del Molinet de l'Estartit acull avui el rodatge d'una de les escenes més importants de la pel·lícula Las leyes de la frontera,... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis