L'escola Guillem de Montgrí i l'Espai Ter promouen un innovador projecte que lliga educació i teatre

'Connectats pel teatre' aproparà els alumnes de 5è al món del teatre, en tots els seus aspectes

La regidora d'Educació, Anna Company, durant la connexió virtual
La regidora d'Educació, Anna Company, durant la connexió virtual
L'alcalde, Jordi Colomí, durant la connexió virtual
L'alcalde, Jordi Colomí, durant la connexió virtual

08.10.2020

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida, mitjançant una trobada virtual, a l'innovador projecte educatiu i cultural «Connectats pel teatre», que promouen l'Auditori Teatre Espai Ter i l'escola Guillem de Montgrí, en aliança. Es tracta d'una experència inèdita a Catalunya, que té com a objectiu apropar els alumnes de 5è de primària a tots els secrets del món de teatre i ensenyar-los, en primera persona, com funciona, des de dins, un equipament com l'Espai Ter.

L'activitat es desenvoluparà durant tot el curs i els nois i noies apredran com el teatre els pot ajudar en el seu desenvolupament personal i s'endinsaran en tots els àmbits que l'envolten: producció, escenografia, il·luminació, so, programació, comunicació, gestió de públics, etc. Amb tota aquesta informació, ells mateixos organitzaran unes activitats teatralitzades, obertes al públic, on exposaran els aprenentatges fets al llarg del curs.

Suport i reconeixement institucional
A banda dels tutors i els responsables tècnics del projecte, a la trobada virtual d'aquest matí també hi han participat l'alcalde, Jordi Colomí, i la regidora d'Eduació, Anna Company. Amb la seva presència han volgut visualitzar la importància que té aquesta iniciativa per a l'Espai Ter, per a la formació dels alumnes, però també per al conjunt del municipi.

Tant Colomí com Company han coincidit a assenyalar que el projecte permetrà als joves apropar-se a les arts escèniques, els ajudarà a formar-se i a madurar, i també a valorar la importància que té el teatre i la possibilitat de disposar d'un equipament com l'Espai Ter al municipi. Així mateix, podran compartir la seva experiència amb familiars i amics.

L'alcalde ha reconegut que el d'avui era un acte "emocionant i preciós" i que les generacions actuals de joves tenen la sort de poder tenir al seu abast teatre una gran oferta de teatre professional, cosa que no passava en la seva joventut, quan els espectacles eren minoritaris, amateurs i es representaven en condicions molt rudimentàries. L'alcalde ha explicat, també, la important aposta i l'eforç que va fer el municipi per poder disposar d'un equipament com l'Espai Ter. Per a l'alcalde, «si l'Espai Ter tenia sentit, el multiplica amb un projecte com aquest».

La regidora d'Educació, Anna Company, també s'ha mostrat molt il·lusionada i ha destacat la bona entesa que hi ha hagut des d'un primer moment entre l'àrea, l'equipament i el centre educatiu per poder tirar endavant aquesta nova activitat on l’educació i la cultura es donen la mà, en un treball en aliança i participatiu.

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis