Comunicat de l'Ajuntament sobre la situació actual de la COVID-19 al municipi

06.10.2020

En els darrers 6 dies, a Torroella i a l'Estartit s'han registrat 10 casos positius de COVID-19 i 80 sospitosos. Des de l'inici de la pandèmia s'han acumulat un total de 108 casos positius i 1.368 sospitosos. Això equival a una taxa crua de 92,74  (nombre de casos positius per cada 10.000 habitants, dividida pel nombre d’habitants). Són dades que es troben i s'han mantingut al llarg de la crisi sanitària per sota de la mitjana comarcal, gironina i catalana.

D'altra banda, la taxa de contagi (Rt) corresponent a la darrera setmana ha estat de 0,95. Si el valor de la Rt és 1 significa que el nombre de casos nous es manté constant. L’objectiu és estar per sota d’aquesta xifra, és a dir, que els casos nous vagin a la baixa. Si es dona la situació contrària i la taxa Rt és superior a 1, hi ha un creixement de casos.

Canals oficials
Podeu consultar aquestes i d'altres dades, permanentment actualitzades, al següent recursos en línia:

En el web de la CCMA s'informa dels casos actius (diagnosticats amb prova PCR) al llarg dels darrers 7 i 14 dies, així com la taxa de reproducció i l’índex de risc de brot. Aquestes dades són de fins a tres dies abans del dia en què es mira, per la qual existeix sempre un endarreriment de tres dies en l’actualització de les dades.

Si voleu seguir la situació als centres educatius del municipi, podeu consultar la web https://tracacovid.akamaized.net/index.html#/informacio

Interpretar correctament les dades
En un context tan delicat, us preguem que si voleu conèixer l'evolució de la pandèmia al nostre municipi, només ho feu a partir de fonts oficials, que són les titulars i responsables del tractament d'aquestes dades. Cal tenir en compte, a més, que totes aquestes dades només tenen sentit si són correctament interpretades de manera global. Cal contextualitzar-les per dotar-les de sentit, ja que agafades de manera aïllada poden generar equívocs.

En aquests moments, per exemple, a l'hora d'interpretar el comportament la corba de la malaltia, cal tenir en compte que s'estan fent més proves PCR que durant els primers mesos de la pandèmia. Cal dir que al darrera d'aquestes estadístiques hi ha equips d'epidemiòlegs, viròlegs, matemàtics i científics que les estan interpretant contínuament i marquen el que cal fer en tot momentl.

L’àrea bàsica de salut està fent el seguiment dels positius i ha activat els protocols necessaris que marca el Departament: rastreig de contactes, proves PCR i aïllament domiciliari.

Els propers dies s'instal·laran plafons informatius als quatre parcs infantils més freqüentats on es detallaran els aforaments autoritzats per prevenir el risc de contagi.

L'adopció de mesures sanitàries ha comportat una limitació d'espais al CAP de Torroella, de manera que els usuaris han d'esperar a fora de l'equipament abans no poden ser atesos a l'interior. Per minimitzar les molèsties que això ocasiona, l'Ajuntament instal·larà una marquesina a l'exterior del CAP, en coordinació amb l'ABS. Ja s'han iniciat les gestions perquè estigui instal·lada el més aviat possible.

Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí estem fent un seguiment  diari de l'evolució de la pandèmia i estem en permanent contacte amb les autoritats sanitàries. El monitoratge és constant i tenim a punt tots els protocols que calgui aplicar en cas que la situació ho requereixi.

A Torroella i a l'Estartit estem seguim la tendència general del país, on la malaltia no remet i el risc de rebrot és elevat. Per aquest motiu, no podem abaixar la guàrdia. Des de l'Ajuntament treballem per donar compliment a les recomanacions i obligacions sanitàries, tant pel que fa al funcionament intern dels serveis municipals, com d'aquelles activitats públiques que es promouen.

Malgrat l'adversitat, hem de fer compatible el desenvolupament de l'activitat diària, amb les mesures preventives de la COVID-19. Si ho fem bé, podem viure una nova normalitat el més plena possible i anar guanyant dies fins que remeti la pandèmia.

Per tot plegat, us recordem que cal ser molt rigorosos amb l'ús de la mascareta, l'higiene de mans i el distanciament social, i que cal reduir al mínim les trobades, per evitar el risc de rebrots. Us recordem que estan prohibides les trobades de més de 6 persones.

Des de l'Ajuntament expressem, novament, el nostre agraïment públic a la feina que estan portant a terme els sanitaris de l'ABS i l'Hospital de Palamós. També volem agrair el gran esforç de la comunitat educativa, clubs esportius i d'altres col·lectius en l'adopció de les mesures preventives.

Venen uns mesos complicats, però seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i treballant coordinament en la seva implementació, podrem fer front a la COVID-19 i protegir els més vulnerables.

27.01.2021

Aquesta setmana s’han portat a termes les visites presencials a l’Auditori Teatre Espai Ter dels alumnes de 5è de l’escola Guillem de Montgrí... (Llegir més)

27.01.2021

Benvolguts veïns/es, Us informem que l’Ajuntament vol promoure i incrementar el parc d’habitatges de lloguer social al municipi. Per aquest... (Llegir més)

26.01.2021

L'Auditori Teatre Espai Ter ha acollit l'enregistrament d'un àlbum que forma part de les activitats de commemoració de l'Any Robert Gerhard,... (Llegir més)

25.01.2021

Un any després del devastador temporal Gloria, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa un balanç positiu dels treballs realitzats al municipi per... (Llegir més)

22.01.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i... (Llegir més)

22.01.2021

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

18.01.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí transformarà la plaça de la Vila en un espai públic de reflexió i pensament, mitjançant un nou projecte... (Llegir més)

15.01.2021

El centre de salut Federòptics Elisabet dedicat a l'optometria, contactologia i  l'audiometria de Torroella de Montgrí ha signat un acord de... (Llegir més)

14.01.2021

Tots els indicadors COVID-19 a Torroella i a l'Estartit s'han incrementat exponencialment en menys d'un mes, del 18 de desembre al 13 de gener,... (Llegir més)

13.01.2021

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2021, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

11.01.2021

El trencament d'un petit tram de mur del torrent d'en Planes, a la zona urbana de l'Estartit, al carrer Palangre, ha estat la principal incidència... (Llegir més)

11.01.2021

El jurat del Concurs de decoració nadalenca de façanes, balcons i/o finestres, organitzat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ja ha decidit... (Llegir més)

05.01.2021

Aquest matí s’ha fet la vacunació de residents i personal a les dues residències que gestiona la Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de... (Llegir més)

04.01.2021

Els patges i els carters reials ja estan instal·lats a l'Espai Ter per recollir les cartes de les nenes i els nens de Torroella de Montgrí que els... (Llegir més)

05.01.2021

A partir del dijous 7 de gener entren en vigor noves mesures especials per contenir l’increment de casos de Covid-19 que s’ha produït en les... (Llegir més)

eventis