Avisos

Comunicat de l'Ajuntament sobre la situació actual de la COVID-19 al municipi

06.10.2020

En els darrers 6 dies, a Torroella i a l'Estartit s'han registrat 10 casos positius de COVID-19 i 80 sospitosos. Des de l'inici de la pandèmia s'han acumulat un total de 108 casos positius i 1.368 sospitosos. Això equival a una taxa crua de 92,74  (nombre de casos positius per cada 10.000 habitants, dividida pel nombre d’habitants). Són dades que es troben i s'han mantingut al llarg de la crisi sanitària per sota de la mitjana comarcal, gironina i catalana.

D'altra banda, la taxa de contagi (Rt) corresponent a la darrera setmana ha estat de 0,95. Si el valor de la Rt és 1 significa que el nombre de casos nous es manté constant. L’objectiu és estar per sota d’aquesta xifra, és a dir, que els casos nous vagin a la baixa. Si es dona la situació contrària i la taxa Rt és superior a 1, hi ha un creixement de casos.

Canals oficials
Podeu consultar aquestes i d'altres dades, permanentment actualitzades, al següent recursos en línia:

En el web de la CCMA s'informa dels casos actius (diagnosticats amb prova PCR) al llarg dels darrers 7 i 14 dies, així com la taxa de reproducció i l’índex de risc de brot. Aquestes dades són de fins a tres dies abans del dia en què es mira, per la qual existeix sempre un endarreriment de tres dies en l’actualització de les dades.

Si voleu seguir la situació als centres educatius del municipi, podeu consultar la web https://tracacovid.akamaized.net/index.html#/informacio

Interpretar correctament les dades
En un context tan delicat, us preguem que si voleu conèixer l'evolució de la pandèmia al nostre municipi, només ho feu a partir de fonts oficials, que són les titulars i responsables del tractament d'aquestes dades. Cal tenir en compte, a més, que totes aquestes dades només tenen sentit si són correctament interpretades de manera global. Cal contextualitzar-les per dotar-les de sentit, ja que agafades de manera aïllada poden generar equívocs.

En aquests moments, per exemple, a l'hora d'interpretar el comportament la corba de la malaltia, cal tenir en compte que s'estan fent més proves PCR que durant els primers mesos de la pandèmia. Cal dir que al darrera d'aquestes estadístiques hi ha equips d'epidemiòlegs, viròlegs, matemàtics i científics que les estan interpretant contínuament i marquen el que cal fer en tot momentl.

L’àrea bàsica de salut està fent el seguiment dels positius i ha activat els protocols necessaris que marca el Departament: rastreig de contactes, proves PCR i aïllament domiciliari.

Els propers dies s'instal·laran plafons informatius als quatre parcs infantils més freqüentats on es detallaran els aforaments autoritzats per prevenir el risc de contagi.

L'adopció de mesures sanitàries ha comportat una limitació d'espais al CAP de Torroella, de manera que els usuaris han d'esperar a fora de l'equipament abans no poden ser atesos a l'interior. Per minimitzar les molèsties que això ocasiona, l'Ajuntament instal·larà una marquesina a l'exterior del CAP, en coordinació amb l'ABS. Ja s'han iniciat les gestions perquè estigui instal·lada el més aviat possible.

Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí estem fent un seguiment  diari de l'evolució de la pandèmia i estem en permanent contacte amb les autoritats sanitàries. El monitoratge és constant i tenim a punt tots els protocols que calgui aplicar en cas que la situació ho requereixi.

A Torroella i a l'Estartit estem seguim la tendència general del país, on la malaltia no remet i el risc de rebrot és elevat. Per aquest motiu, no podem abaixar la guàrdia. Des de l'Ajuntament treballem per donar compliment a les recomanacions i obligacions sanitàries, tant pel que fa al funcionament intern dels serveis municipals, com d'aquelles activitats públiques que es promouen.

Malgrat l'adversitat, hem de fer compatible el desenvolupament de l'activitat diària, amb les mesures preventives de la COVID-19. Si ho fem bé, podem viure una nova normalitat el més plena possible i anar guanyant dies fins que remeti la pandèmia.

Per tot plegat, us recordem que cal ser molt rigorosos amb l'ús de la mascareta, l'higiene de mans i el distanciament social, i que cal reduir al mínim les trobades, per evitar el risc de rebrots. Us recordem que estan prohibides les trobades de més de 6 persones.

Des de l'Ajuntament expressem, novament, el nostre agraïment públic a la feina que estan portant a terme els sanitaris de l'ABS i l'Hospital de Palamós. També volem agrair el gran esforç de la comunitat educativa, clubs esportius i d'altres col·lectius en l'adopció de les mesures preventives.

Venen uns mesos complicats, però seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i treballant coordinament en la seva implementació, podrem fer front a la COVID-19 i protegir els més vulnerables.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis