Avisos

L’ermita de Santa Caterina es mantindrà tancada al públic per prevenir el risc de contagi de COVID-19

18.09.2020

L’emblemàtica ermita de Santa Caterina de Torroella de Montgrí i els serveis que hi estan vinculats de menjador, barbacoes i lavabos d’ús públic, restaran tancats atès l’elevat risc de contagi de la COVID-19 i les dificultats de donar compliment a les mesures sanitàries preventives. Així ho han acordat l’Ajuntament, titular de l’equipament, i els Administradors de l’Ermita de Santa Caterina, responsables del manteniment i l’obertura de les instal·lacions.

Habitualment, després de l’estiu, a partir del 15 de setembre, els administradors tornaven a obrir l’ermita, emplaçada al bell mig del massís del Montgrí, els dissabtes, diumenges i festius, però aquest any la pandèmia no permetrà que sigui possible. Es dóna la circumstància que els quatre administradors són persones d’edat avançada i es troben dins de la població de risc, per la qual cosa l’entitat no disposa de personal per garantir l’obertura de l’ermita i la gestió dels serveis públics. A més, les característiques de l’espai i del tradicional ús que en fa la població, fa molt difícil implementar les mesures sanitàries per prevenir la COVID-19. No obstant això, la visita a l'exterior, amb les recomanacions sanitàries habituals, estarà permesa.

Es tracta d’un espai molt concorregut, especialment els caps de setmana de tardor, on s’hi poden aplegar, als menjadors interiors, exteriors i a l’esplanada, al voltant de dues-centes persones. En aquest sentit, cal remarcar que amb caràcter general, a Catalunya, el Departament de Salut es recomana limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable i limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones.

Per a l’Ajuntament i els administradors no ha estat una decisió fàcil de prendre, però en un context de risc sanitari tan elevat com l’actual, cal extremar totes les precaucions i minimitzar les possibilitats de massificació ciutadana. Ens trobem en un moment molt delicat i sensible per poder avançar en la contenció de la malaltia. El risc continua essent molt alt i la nostra responsabilitat individual és clau per lluitar contra la pandèmia.

Des de l'Ajuntament ens reiterem en la nostra petició que se segueixin escrupolosament les recomanacions de les autoritats sanitàries i no abaixem la guàrdia ni ens relaxem. Per endavant venen mesos molt complicats. Per tot plegat, agraïm les vostres mostres de comprensió i col·laboració.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis