Avisos

El Museu de la Mediterrània tanca un excel·lent estiu malgrat la COVID-19

La temporada, marcada per l’excepcionalitat, se situa entre les quatre millors des del 2013

15.09.2020

El Museu de la Mediterrània fa un balanç positiu d’un estiu atípic marcat per la pandèmia del COVID19. L’aposta arriscada per mantenir la programació de la temporada d’estiu amb totes les mesures de seguretat i higiene requerides, ha tingut una excel·lent resposta de públic. Entre el mes de juliol i agost, el museu ha rebut un total de 1.404 visitants, uns números prou bons, tan sols un 2% per sota del 2019. Pel que fa a les activitats més importants, 777 persones es van inscriure a les visites guiades i totes les entrades als concerts d’estiu es van exhaurir.

La temporada, marcada per l’excepcionalitat, se situa entre les quatre millors que ha viscut el museu des del 2013. A més a més, la normalitat que es desprèn d’aquestes xifres reforcen la voluntat del museu de situar-se com a motor del desenvolupament turístic i econòmic de Torroella i del territori en un any de màxima incertesa.

Activitats d’exterior i de territori
Tot i els dubtes i les inseguretats generats per la situació actual, el Museu de la Mediterrània va prendre la ferma decisió de seguir essent una institució valenta i continuar les activitats d’estiu de promoció del territori, oferint un cicle d’activitats atractives que garantissin seguretat i confiança als seus usuaris. Davant la situació de risc es va reformular el cicle de visites guiades i va promoure “El territori al teu abast”, unes visites que tenien com a lema el fet de tornar a connectar amb la natura i l’aire lliure. Davant la situació de risc es va reformular el cicle de visites guiades i va promoure “El territori al teu abast”, unes visites que tenien com a lema el fet de tornar a connectar amb la natura i l’aire lliure.

Del 13 de juliol al 5 de setembre va ofertar fins a set visites guiades per diferents espais del territori. El resultat van ser  777 persones inscrites, de les que cal destacar les 70 sessions que es varen fer a la Mina d’aigua amb 359 inscripcions. Uns números superiors al 2018 i pràcticament iguals al 2019, malgrat que enguany les visites tenien una reducció d’aforament d’un 50% respecte d’altres temporades, per tal de garantir les mesures higièniques i de distanciament. El museu valora l’acollida que han tingut les visites i també l’encert en la seva programació, ja que van estar pensades per a tots els públics, tant l’adult com el familiar.

Des del museu també s’ha valorat molt positivament la 5a edició dels “Capvespres Musicals”. Els tres concerts programats d’enguany, amb aforament màxim permès a la terrassa de 70 persones, van penjar el cartell d’entrades exhaurides. I posteriorment van rebre una crítica excel·lent, mantenint la línia creixent de reconeixement per part del públic.

La Mostra de Cinema Etnogràfic, en canvi, no va viure canvis notables. Les dues nits de juliol realitzades al pati de Can Quintana es va comptar amb una afluència similar. Quaranta persones van gaudir de cada una de les projeccions, els mateixos números de les edicions passades.

Sales d’exposicions i oficina turística
La dinàmica de programar visites guiades a les exposicions temporals, concretament a l’exposició “Les arecàcies” de Marta Negre, va culminar amb una afluència de 45 persones en un total de 5 visites.

Per altra banda, la confluència a les altres exposicions temporals i permanents, va assolir 419 visitants al juliol i 983 a l’agost. Unes xifres que segueixen apuntant la tendència del públic a concentrar-se, cada cop més, a l’agost. Ara bé, a diferència d’altres anys, el museu sí que ha vist com el públic estranger ha caigut un 60% aquest any, mentre augmentava notablement el públic català.

Com a Oficina de Turisme, aquest estiu el museu va atendre 723 demandes d’informació turística, que corresponen a una mitjana d’unes 15 consultes per dia. I va rebre fins a 27 visitants diaris, essent els dilluns i els dissabtes els dies preferits.

En definitiva, les dificultats que presentava la temporada no s’han vist reflectides i el Museu de la Mediterrània surt reforçat, consolidant-se com a institució pública i cultural vertebradora i motor generador d’activitat dins del municipi.

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis