El Museu de la Mediterrània tanca un excel·lent estiu malgrat la COVID-19

La temporada, marcada per l’excepcionalitat, se situa entre les quatre millors des del 2013

15.09.2020

El Museu de la Mediterrània fa un balanç positiu d’un estiu atípic marcat per la pandèmia del COVID19. L’aposta arriscada per mantenir la programació de la temporada d’estiu amb totes les mesures de seguretat i higiene requerides, ha tingut una excel·lent resposta de públic. Entre el mes de juliol i agost, el museu ha rebut un total de 1.404 visitants, uns números prou bons, tan sols un 2% per sota del 2019. Pel que fa a les activitats més importants, 777 persones es van inscriure a les visites guiades i totes les entrades als concerts d’estiu es van exhaurir.

La temporada, marcada per l’excepcionalitat, se situa entre les quatre millors que ha viscut el museu des del 2013. A més a més, la normalitat que es desprèn d’aquestes xifres reforcen la voluntat del museu de situar-se com a motor del desenvolupament turístic i econòmic de Torroella i del territori en un any de màxima incertesa.

Activitats d’exterior i de territori
Tot i els dubtes i les inseguretats generats per la situació actual, el Museu de la Mediterrània va prendre la ferma decisió de seguir essent una institució valenta i continuar les activitats d’estiu de promoció del territori, oferint un cicle d’activitats atractives que garantissin seguretat i confiança als seus usuaris. Davant la situació de risc es va reformular el cicle de visites guiades i va promoure “El territori al teu abast”, unes visites que tenien com a lema el fet de tornar a connectar amb la natura i l’aire lliure. Davant la situació de risc es va reformular el cicle de visites guiades i va promoure “El territori al teu abast”, unes visites que tenien com a lema el fet de tornar a connectar amb la natura i l’aire lliure.

Del 13 de juliol al 5 de setembre va ofertar fins a set visites guiades per diferents espais del territori. El resultat van ser  777 persones inscrites, de les que cal destacar les 70 sessions que es varen fer a la Mina d’aigua amb 359 inscripcions. Uns números superiors al 2018 i pràcticament iguals al 2019, malgrat que enguany les visites tenien una reducció d’aforament d’un 50% respecte d’altres temporades, per tal de garantir les mesures higièniques i de distanciament. El museu valora l’acollida que han tingut les visites i també l’encert en la seva programació, ja que van estar pensades per a tots els públics, tant l’adult com el familiar.

Des del museu també s’ha valorat molt positivament la 5a edició dels “Capvespres Musicals”. Els tres concerts programats d’enguany, amb aforament màxim permès a la terrassa de 70 persones, van penjar el cartell d’entrades exhaurides. I posteriorment van rebre una crítica excel·lent, mantenint la línia creixent de reconeixement per part del públic.

La Mostra de Cinema Etnogràfic, en canvi, no va viure canvis notables. Les dues nits de juliol realitzades al pati de Can Quintana es va comptar amb una afluència similar. Quaranta persones van gaudir de cada una de les projeccions, els mateixos números de les edicions passades.

Sales d’exposicions i oficina turística
La dinàmica de programar visites guiades a les exposicions temporals, concretament a l’exposició “Les arecàcies” de Marta Negre, va culminar amb una afluència de 45 persones en un total de 5 visites.

Per altra banda, la confluència a les altres exposicions temporals i permanents, va assolir 419 visitants al juliol i 983 a l’agost. Unes xifres que segueixen apuntant la tendència del públic a concentrar-se, cada cop més, a l’agost. Ara bé, a diferència d’altres anys, el museu sí que ha vist com el públic estranger ha caigut un 60% aquest any, mentre augmentava notablement el públic català.

Com a Oficina de Turisme, aquest estiu el museu va atendre 723 demandes d’informació turística, que corresponen a una mitjana d’unes 15 consultes per dia. I va rebre fins a 27 visitants diaris, essent els dilluns i els dissabtes els dies preferits.

En definitiva, les dificultats que presentava la temporada no s’han vist reflectides i el Museu de la Mediterrània surt reforçat, consolidant-se com a institució pública i cultural vertebradora i motor generador d’activitat dins del municipi.

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis