El Museu de la Mediterrània tanca un excel·lent estiu malgrat la COVID-19

La temporada, marcada per l’excepcionalitat, se situa entre les quatre millors des del 2013

15.09.2020

El Museu de la Mediterrània fa un balanç positiu d’un estiu atípic marcat per la pandèmia del COVID19. L’aposta arriscada per mantenir la programació de la temporada d’estiu amb totes les mesures de seguretat i higiene requerides, ha tingut una excel·lent resposta de públic. Entre el mes de juliol i agost, el museu ha rebut un total de 1.404 visitants, uns números prou bons, tan sols un 2% per sota del 2019. Pel que fa a les activitats més importants, 777 persones es van inscriure a les visites guiades i totes les entrades als concerts d’estiu es van exhaurir.

La temporada, marcada per l’excepcionalitat, se situa entre les quatre millors que ha viscut el museu des del 2013. A més a més, la normalitat que es desprèn d’aquestes xifres reforcen la voluntat del museu de situar-se com a motor del desenvolupament turístic i econòmic de Torroella i del territori en un any de màxima incertesa.

Activitats d’exterior i de territori
Tot i els dubtes i les inseguretats generats per la situació actual, el Museu de la Mediterrània va prendre la ferma decisió de seguir essent una institució valenta i continuar les activitats d’estiu de promoció del territori, oferint un cicle d’activitats atractives que garantissin seguretat i confiança als seus usuaris. Davant la situació de risc es va reformular el cicle de visites guiades i va promoure “El territori al teu abast”, unes visites que tenien com a lema el fet de tornar a connectar amb la natura i l’aire lliure. Davant la situació de risc es va reformular el cicle de visites guiades i va promoure “El territori al teu abast”, unes visites que tenien com a lema el fet de tornar a connectar amb la natura i l’aire lliure.

Del 13 de juliol al 5 de setembre va ofertar fins a set visites guiades per diferents espais del territori. El resultat van ser  777 persones inscrites, de les que cal destacar les 70 sessions que es varen fer a la Mina d’aigua amb 359 inscripcions. Uns números superiors al 2018 i pràcticament iguals al 2019, malgrat que enguany les visites tenien una reducció d’aforament d’un 50% respecte d’altres temporades, per tal de garantir les mesures higièniques i de distanciament. El museu valora l’acollida que han tingut les visites i també l’encert en la seva programació, ja que van estar pensades per a tots els públics, tant l’adult com el familiar.

Des del museu també s’ha valorat molt positivament la 5a edició dels “Capvespres Musicals”. Els tres concerts programats d’enguany, amb aforament màxim permès a la terrassa de 70 persones, van penjar el cartell d’entrades exhaurides. I posteriorment van rebre una crítica excel·lent, mantenint la línia creixent de reconeixement per part del públic.

La Mostra de Cinema Etnogràfic, en canvi, no va viure canvis notables. Les dues nits de juliol realitzades al pati de Can Quintana es va comptar amb una afluència similar. Quaranta persones van gaudir de cada una de les projeccions, els mateixos números de les edicions passades.

Sales d’exposicions i oficina turística
La dinàmica de programar visites guiades a les exposicions temporals, concretament a l’exposició “Les arecàcies” de Marta Negre, va culminar amb una afluència de 45 persones en un total de 5 visites.

Per altra banda, la confluència a les altres exposicions temporals i permanents, va assolir 419 visitants al juliol i 983 a l’agost. Unes xifres que segueixen apuntant la tendència del públic a concentrar-se, cada cop més, a l’agost. Ara bé, a diferència d’altres anys, el museu sí que ha vist com el públic estranger ha caigut un 60% aquest any, mentre augmentava notablement el públic català.

Com a Oficina de Turisme, aquest estiu el museu va atendre 723 demandes d’informació turística, que corresponen a una mitjana d’unes 15 consultes per dia. I va rebre fins a 27 visitants diaris, essent els dilluns i els dissabtes els dies preferits.

En definitiva, les dificultats que presentava la temporada no s’han vist reflectides i el Museu de la Mediterrània surt reforçat, consolidant-se com a institució pública i cultural vertebradora i motor generador d’activitat dins del municipi.

24.09.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient de la importància de protegir i salvaguardar el patrimoni local, ha tirat endavant la... (Llegir més)

22.09.2020

Una quarantena de voluntaris han recollit aquest cap de setmana prop de 190 kg de residus a les platges de la Gola i a les cales Montgó, Ferriola i... (Llegir més)

18.09.2020

L’emblemàtica ermita de Santa Caterina de Torroella de Montgrí i els serveis que hi estan vinculats de menjador, barbacoes i lavabos d’ús... (Llegir més)

18.09.2020

L'Ajuntament ha instal·lat dues càmeres lectores de matrícules als accessos de Torroella de Montgrí, pel pont del Ter i per Ullà, amb l'objectiu... (Llegir més)

16.09.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter repetirà, un any més, com a seu del prestigiós festival Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya, amb la... (Llegir més)

16.09.2020

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 15 de setembre de 2020, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

14.09.2020

L’Auditori Espai Ter, de Torroella de Montgrí, reprèn aquest mes de setembre la seva programació estable que va quedar aturada el passat mes de... (Llegir més)

09.09.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio han tancat aquest matí la campanya de... (Llegir més)

07.09.2020

Avui arrenca el període d'inscripcions als cursos de l'Escola d'Adults de Torroella de Montgrí. Es podran formalitzar fins al divendres 18, a la... (Llegir més)

04.09.2020

Avui han començat els treballs de neteja del tram final del torrent soterrant al passeig de Catalunya. Es tracta d'una de les principals... (Llegir més)

04.09.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva del desenvolupament de la Festa Major de Sant Genís que, malgrat les... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis