El Museu de la Mediterrània celebra la 5a edició dels Capvespres musicals

capvespre 1
capvespre 1

03.08.2020

El Museu de la Mediterrània aposta per seguir endavant amb la cultura i celebra la 5a edició dels Capvespres musicals amb dos concerts de petit format de música d’arrel i la producció d’un espectacle sobre la figura de Palmira Jaquetti, que va contribuir activament en la recerca de les cançons de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya,  que enguany celebra els 125 anys del seu naixement.

Els Capvespres començaran aquest proper dimecres 5 d’agost amb el “Folk de ses illes” de la cantautora menorquina Anna Ferrer que proposa, amb format acústic, una revisió intimista del seu repertori i ens acosta algunes cançons populars i tradicionals de ses illes.

El dijous 13 d’agost és el torn de la veu i guitarra del valencià Miquel Gil, que amb “Geometries” oferirà un conjunt polièdric de cants oberts, vocació modal i temes amb textures noves que partiran de melodies d’arrel amb el denominador comú de la música mediterrània.

Finalment, el divendres 21 d’agost es tancarà l’edició amb l’espectacle "Palmira al Baix Ter", que ha produït el museu amb la companyia Bubulina Teatre sobre la figura de Palmira Jaquetti, una de tantes dones ànonimes que van contribuir en la millora del nivell cultural del país. Entre el desembre de 1927 i el setembre de 1930, l'escriptora i folklorista va visitar les poblacions de Torroella, l'Estartit, Verges, Pals, La Tallada, Jafre, Tor i Canet i va entrevistar desenes d’àvies i d'avis perquè li cantessin més d'un centenar de cançons tradicionals del Baix Ter, que ara el museu recupera i acosta al Territori, perquè puguin tornar a sonar gairebé un segle després.

Tot i que l’activitat és gratuïta, per garantir totes les mesures de seguretat i higièniques vigents, l’aforament és limitat i cal realitzar la inscripció prèviament al Museu.

Més informació dels Capvespres musicals aquí.

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis