Avisos

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) incrementa d'un 20 % el nombre d'usuaris per la COVID-19

Fa una crida per captar nous voluntaris que ajudin en el funcionament ordinari del servei

31.07.2020

El nombre d’usuaris del Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Torroella de Montgrí s’ha incrementat d’un 20 % arran de la crisi del coronavirus. La regidora d’Acció Social, Anna Bonada, ha explicat que ha estat un repunt motivat per famílies que fins ara no tenien problemes de subsistència alimentària i que han hagut de recórrer, per primer cop, a aquest servei assistencial de l'Ajuntament i Càritas. En concret, ha incrementat el volum d’atenció en 60 famílies i ara atén un total de 320 famílies. No obstant això, s'espera que la xifra s'incrementi notablement passada la temporada turística.

Les dificultats per poder donar resposta a aquesta demanda amb una bona part dels voluntaris confinats, en ser col·lectiu de risc, van poder superar-se durant el confinament gràcies al suport d’un grup de joves del municipi, a través de la Xarxa Solidària de Torroella-l’Estartit. Aquesta va ser una iniciativa gestionada per l’Assemblea de Joves de Torroella de Montgrí,  i va tenir un paper molt actiu durant la crisi sanitària, especialment en els moments més durs del confinament.

Calen nous voluntaris
Ara, el centre, un servei municipal de l’Ajuntament i Càritas, es prepara per eventuals restriccions i per l’increment de famílies que es pot registrar durant la tardor, després d’una temporada d’estiu més que irregular. Per aquest motiu, des del servei es fa una crida per captar voluntaris i col·laboradors.

Si esteu interessats a ajudar, podeu posar-vos en contacte amb el servei:

baixter@caritasgirona.cat  / 972 75 57 90

Plataforma d'ajuda a famílies amb infants de l'Estartit
D'altra banda, arran de la crisis de la COVID, alguns membres de l’AMPA de l’Escola Portitxol i altres voluntaris del poble, van crear una plataforma per ajudar les famílies (amb infants) més vulnerables de l’Estartit i poder cobrir les seves necessitats pel que fa a roba, alimentació i material escolar. Van exposar el projecte a Serveis Socials, l’EMD, Creu Roja i Càritas, que van donar-hi suport.

L’EMD ha posat a disposició de la plataforma un espai per fer el repartiment de menjar, a l’antic consultori mèdic. Des d’aquí s’atén a pràcticament un centenar de famílies que ara no han de desplaçar-se al CDA de Torroella.

Per fer un repartiment just a les famílies, les peticions d’ajuda es centralitzen a través de Serveis Socials, que coneixen de prop la realitat d’aquestes famílies i determinen les seves necessitats.

Pel setembre, la plataforma té previst ajudar les famílies amb una recollida de material escolar.

Donacions
La plataforma disposa d'un número de compte per a donacions, ja siguin anònimes o amb nom. Siguin de la quantitat que siguin, totes son benvingudes.  Banc Sabadell ES12 0081 0219 0100 0132 0638

El Centre de Distribució d'Aliments de Torroella de Montgrí rep també la col3laboració econòmica de la Diputació de Girona - Dipsalut.

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis