El Museu de la Mediterrània proposa un intens programa d’estiu, per compartir cultura i territori en el context de la nova normalitat

16.07.2020

Després d’uns mesos molt complicats pel confinament i ben entrats ja a la coneguda com a “nova normalitat” o “represa”, el Museu de la Mediterrània ha iniciat el desplegament d’un intens programa d’activitats d’estiu, molt divers i adreçat a tot tipus de públic, que té en compte els condicionants sanitaris per frenar la COVID-19.

El museu vol continuar essent fidel a la seva voluntat de ser generador d’activitat cultural i cohesió social, especialment necessaris en contextos adversos com l’actual. Les activitats programades estan lligades a la descoberta de la història i el patrimoni local, a viure experiències en el territori i a fer-ho d’una manera fresca, alegre i estiuenca.

Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya

Durant el juliol, el museu tornarà a formar part de la Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya, amb dues sessions de projecció al pati de Can Quintana: Pel nostre llarg silenci, de Quim Paredes i De la utopia a l'exili, d'Anti Martí (dimecres 22 de juliol a les 21.30 h) i Ovelles i pastors al Montgrí, de Jordi Bellapart (dimecres 29 de juliol a les 21.30 h).

Capvespres musicals

Tot seguit, la música prendrà el relleu de la mà del cicle Capvespres Musicals, que ens aproparà a la música d’arrel més íntima i apassionada. Enguany s’han programat tres concerts de petit format a la terrassa del Museu de la Mediterrània: Folk de ses illes a càrrec d'Anna Ferrer (dimecres 5 d’agost a les 20.00 h), Geometries de Miquel Gil (dijous 13 d’agost a les 20.00 h) i l'espectacle Palmira Jaquetti al Baix Ter (Divendres 21 d’agost a les 20.00 h).

Visites guiades

Des del 13 de juliol i fins a finals d’agost es programaran set visites guiades per descobrir el paisatge, el patrimoni i territori de Torroella de Montgrí i l'Estartit:

  • Llums i sons a la Pletera (Activitat familiar). Tots els dilluns (juliol a les 19.30h / agost a les 19h)
  • Un mosaic de paisatges. L’Empordà des de Rocamaura. Tots els dimarts a les 9h.
  • Capvespre al Castell. Tots els dimecres (juliol a les 18.30h / agost a les 18h)
  • L’Estartit, terra de pescadors. Tots els dijous a les 19h.
  • Un matí a l’edat mitjana amb la Caterina i en Genís (Activitat familiar). Tots els divendres a les 11h
  • El Ter, un riu mediterrani (Activitat familiar).  Els dissabte 18 de juliol i 1, 15 i 29 d’agost, a les 10.30h.
  • La mina d’aigua de Torroella (Activitat familiar). Els dimarts i divendres a les 19h i els dimecres i els dijous a les 12h (en català).

Exposicions

Pel que fa a les exposicions, durant l'estiu, es pot veure a l’Espai Baix Ter l'exposició Montgrí. Una història de gegants un homenatge a l'imaginari festiu de Torroella que permet fer un recorregut a la història dels Gegants de Torroella de Montgrí, i tot el seguici festiu, des de la primera noticia datada el 1608 fins a l’actualitat.

D’altra banda, a l’Espai Montgrí es pot visitar l'exposició Les Arecàcies de Marta Negre, programat dins del cicle d'art contemporani, Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies. Com a activitat complementària aquesta mostra s'han programat visites guiades de la mà de l'artista el dissabte 8 d'agost a les 19.00 h, i un taller intergeneracional els divendres 31 de juliol a les 19h i el divendres 21 d'agost a les 18h. 

El Museu pretén fomentar la descoberta i divulgació, al visitant, del ric patrimoni del municipi i oferir un producte de qualitat adreçat als visitants que complementen l'oferta lúdica existent amb la cultura.

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis