El Museu de la Mediterrània proposa un intens programa d’estiu, per compartir cultura i territori en el context de la nova normalitat

16.07.2020

Després d’uns mesos molt complicats pel confinament i ben entrats ja a la coneguda com a “nova normalitat” o “represa”, el Museu de la Mediterrània ha iniciat el desplegament d’un intens programa d’activitats d’estiu, molt divers i adreçat a tot tipus de públic, que té en compte els condicionants sanitaris per frenar la COVID-19.

El museu vol continuar essent fidel a la seva voluntat de ser generador d’activitat cultural i cohesió social, especialment necessaris en contextos adversos com l’actual. Les activitats programades estan lligades a la descoberta de la història i el patrimoni local, a viure experiències en el territori i a fer-ho d’una manera fresca, alegre i estiuenca.

Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya

Durant el juliol, el museu tornarà a formar part de la Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya, amb dues sessions de projecció al pati de Can Quintana: Pel nostre llarg silenci, de Quim Paredes i De la utopia a l'exili, d'Anti Martí (dimecres 22 de juliol a les 21.30 h) i Ovelles i pastors al Montgrí, de Jordi Bellapart (dimecres 29 de juliol a les 21.30 h).

Capvespres musicals

Tot seguit, la música prendrà el relleu de la mà del cicle Capvespres Musicals, que ens aproparà a la música d’arrel més íntima i apassionada. Enguany s’han programat tres concerts de petit format a la terrassa del Museu de la Mediterrània: Folk de ses illes a càrrec d'Anna Ferrer (dimecres 5 d’agost a les 20.00 h), Geometries de Miquel Gil (dijous 13 d’agost a les 20.00 h) i l'espectacle Palmira Jaquetti al Baix Ter (Divendres 21 d’agost a les 20.00 h).

Visites guiades

Des del 13 de juliol i fins a finals d’agost es programaran set visites guiades per descobrir el paisatge, el patrimoni i territori de Torroella de Montgrí i l'Estartit:

  • Llums i sons a la Pletera (Activitat familiar). Tots els dilluns (juliol a les 19.30h / agost a les 19h)
  • Un mosaic de paisatges. L’Empordà des de Rocamaura. Tots els dimarts a les 9h.
  • Capvespre al Castell. Tots els dimecres (juliol a les 18.30h / agost a les 18h)
  • L’Estartit, terra de pescadors. Tots els dijous a les 19h.
  • Un matí a l’edat mitjana amb la Caterina i en Genís (Activitat familiar). Tots els divendres a les 11h
  • El Ter, un riu mediterrani (Activitat familiar).  Els dissabte 18 de juliol i 1, 15 i 29 d’agost, a les 10.30h.
  • La mina d’aigua de Torroella (Activitat familiar). Els dimarts i divendres a les 19h i els dimecres i els dijous a les 12h (en català).

Exposicions

Pel que fa a les exposicions, durant l'estiu, es pot veure a l’Espai Baix Ter l'exposició Montgrí. Una història de gegants un homenatge a l'imaginari festiu de Torroella que permet fer un recorregut a la història dels Gegants de Torroella de Montgrí, i tot el seguici festiu, des de la primera noticia datada el 1608 fins a l’actualitat.

D’altra banda, a l’Espai Montgrí es pot visitar l'exposició Les Arecàcies de Marta Negre, programat dins del cicle d'art contemporani, Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies. Com a activitat complementària aquesta mostra s'han programat visites guiades de la mà de l'artista el dissabte 8 d'agost a les 19.00 h, i un taller intergeneracional els divendres 31 de juliol a les 19h i el divendres 21 d'agost a les 18h. 

El Museu pretén fomentar la descoberta i divulgació, al visitant, del ric patrimoni del municipi i oferir un producte de qualitat adreçat als visitants que complementen l'oferta lúdica existent amb la cultura.

07.08.2020

El municipi empordanès ja ho té tot apunt per gaudir de la Festa Major de Sant Genís, en un any marcat per l’adaptació de la festa a les... (Llegir més)

07.08.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va acordar ahir al vespre concedir la Medalla del Montgrí d'enguany, de manera única, conjunta i... (Llegir més)

03.08.2020

El Museu de la Mediterrània aposta per seguir endavant amb la cultura i celebra la 5a edició dels Capvespres musicals amb dos concerts de petit... (Llegir més)

31.07.2020

El nombre d’usuaris del Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Torroella de Montgrí s’ha incrementat d’un 20 % arran de la crisi del... (Llegir més)

30.07.2020

Aquest matí han començat els treballs per instal·lar  unes 25 boies ecològiques de manera que es pugui compatibilitzar la conservació de la... (Llegir més)

29.07.2020

Durant el mes de juliol s'ha portat a terme una renovació en profunditat del servei d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

22.07.2020

Avui, dimecres 22 de juliol, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha lliurat els distintius de qualitat turística a 63 empreses i entitats... (Llegir més)

24.07.2020

L'Associació per les relacions multinacionals Costa Brava ha fet una aportació de 1.000 euros per destinar a famílies amb mancances alimentàries... (Llegir més)

17.07.2020

Un grup de 15 joves d'arreu de Catalunya estan participant aquests dies en el camp de treball “Queda’t de pedra al Montgrí!”, una iniciativa... (Llegir més)

15.07.2020

A Torroella de Montgrí i a l’Estartit comptarem aquest estiu amb un equip format per 18 persones, entre informadors de platges (3), agents cívics... (Llegir més)

10.07.2020

Benvolguts veïns, Us informem que el proper dilluns 13 de juliol de 2020, el mercat setmanal de Torroella de Montgrí tornarà a la seva... (Llegir més)

07.07.2020

Ahir al vespre es va realitzar l'acte simbòlic de lliurament de les claus i les taquilles dels horts comunitaris i ecològics a 8 nous hortolans.... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis