Avisos

Els sanitaris hissen la bandera Q de Qualitat Turística a la platja Gran de l'Estartit

L'Ajuntament i l’EMD reconeixen la seva tasca durant la crisi de la COVID-19 i la seva contribució com a servei essencial de la destinació turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes

13.07.2020

Els sanitaris de l’Àrea Bàsica de Salut de Torroella de Montgrí han estat els encarregats d’hissar, aquest matí, d’hissar la bandera que acredita la platja Gran de l’Estartit amb el prestigiós distintiu estatal Q de Qualitat Turística. Amb aquesta acció simbòlica, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit han volgut agrair als sanitaris la tasca que han portat i estan portant a terme durant  la COVID-19, en un dels contextos sanitaris, socials i econòmics més adversos i excepcionals que hem viscut mai. També s’ha volgut posar de relleu la importància que té per a una destinació turística com la de Torroella-l’Estartit-Illes Medes, el fet de poder disposar d’una bona xarxa d’atenció mèdica. Cal tenir en compte que durant el pic de la temporada el municipi pràcticament pot arribar a triplicar la seva població.

Les encarregades d’hissar la bandera han estat la directora de l'ABS de Torroella i metgessa de família, Alícia González; la cap d'admissions, Arantxa Cabrefiga, i l’adjunta d'infermeria, Marta Tauler. D’aquesta manera tots els col·lectius (medicina, infermeria i admissions) de l’àrea bàsica han estat representats a l’acte.

Per part municipal, a l’acte hi han assistit l’alcalde, Jordi Colomí; el primer tinent d’alcalde i regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet; la regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras; el regidor de Seguretat, Josep Martinoy i el president de l’EMD Francesc Ferrer. Han estat acompanyats per una àmplia representació del personal dels serveis de platges: Policia Local, vigilants, informadors, agents cívics i neteja.

Exemple de compromís i generositat
Durant la seva intervenció l’alcalde, Jordi Colomí, ha agraït la tasca que han fet i que de ben segur continuaran fent els sanitaris per fer front a la COVID-19, i ha expressat la seva voluntat que l’acte serveixi per reivindicar la seva feina i per sensibilitzar tothom que cal continuar extremant la prudència. També ha posat en relleu el fet que aquest és un servei que segurament moltes vegades passa desapercebut, però que sempre és imprescindible i especialment ara, en uns moments en què la seguretat sanitària és clau. L'alcalde també ha elogiat l'exemple de compromís i generositat de tot el col·lectiu de sanitaris i ha assegurat que aquesta actitud professional i humana perdurarà com una de les grans lliçons de la crisi.

La primària durant la COVID19
L'ABS de Torroella de Montgrí presta serveis assistencials a una població assignada de 15.281 habitants i una àrea geogràfica de 132 km2, tot i que els mesos d'estiu a la població mòbil/turística de la comarca augmenta considerablement. Està formada pel CAP de Torroella de Montgrí i els consultoris municipals de Verges, l'Estartit, Serra de Daró, Gualta, Jafre i la Tallada d'Empordà.

Amb el COVID, es van tancar tots els consultoris locals i només es va deixar obert el CAP de Torroella de Montgrí. Es va reorganitzar tota l'atenció primària, amb una organització completament diferent de la que hi havia anteriorment. Es van fer rotacions de personal i divisió d'equips, amb una atenció eminentment telefònica, on només es feien venir a fer visita presencial a qui era imprescindible i necessari d'explorar. També des de la primària s'ha fet el seguiment de les residència amb un contacte molt estret i de suport. Alhora, no s'han descuidat les visites a domicilis, amb tots els equips de protecció necessaris.

Reobertura i programa d'estiu
A partir del juny, s'han reobert tots els consultoris de l'ABS de Torroella. I per aquest estiu, s'ha contractat un equip de reforç per atendre a la població no resident al Baix Empordà, que durant aquests mesos augmenta considerablement. Aquest equip permet que cobrir part de les vacances del personal en plantilla de l'ABS. D'aquesta manera, el consultori de l'Estartit pot obrir cada dia d'11 a 20h durant l'estiu, tant per a visites programades com per a urgències. El CAP de Torroella, també està obert les 24h per a urgències.

Aquest estiu és especialment important trucar abans d’anar al CAP per concertar una hora i dia de visita. D'aquesta manera, es poden evitar desplaçaments innecessaris i així evitar cues i aglomeracions i, per tant, situacions on el risc de contagi de COVID és més gran. Es pot trucar de dilluns a divendres de 8 a 15h al 972 60 92 22. I de 15h a 20h al CAP de Torroella, al 972 761 101. Tots els centres s'han senyalitzat adequadament, amb recomanacions i consells a seguir, circuits d'entrada i sortida i sales d'espera més espaiades i s'han proveït de dispensadors de solucions alcohòliques per garantir les mesures de seguretat i protecció tant dels professionals com de les persones usuàries.

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis