Els sanitaris hissen la bandera Q de Qualitat Turística a la platja Gran de l'Estartit

L'Ajuntament i l’EMD reconeixen la seva tasca durant la crisi de la COVID-19 i la seva contribució com a servei essencial de la destinació turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes

13.07.2020

Els sanitaris de l’Àrea Bàsica de Salut de Torroella de Montgrí han estat els encarregats d’hissar, aquest matí, d’hissar la bandera que acredita la platja Gran de l’Estartit amb el prestigiós distintiu estatal Q de Qualitat Turística. Amb aquesta acció simbòlica, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit han volgut agrair als sanitaris la tasca que han portat i estan portant a terme durant  la COVID-19, en un dels contextos sanitaris, socials i econòmics més adversos i excepcionals que hem viscut mai. També s’ha volgut posar de relleu la importància que té per a una destinació turística com la de Torroella-l’Estartit-Illes Medes, el fet de poder disposar d’una bona xarxa d’atenció mèdica. Cal tenir en compte que durant el pic de la temporada el municipi pràcticament pot arribar a triplicar la seva població.

Les encarregades d’hissar la bandera han estat la directora de l'ABS de Torroella i metgessa de família, Alícia González; la cap d'admissions, Arantxa Cabrefiga, i l’adjunta d'infermeria, Marta Tauler. D’aquesta manera tots els col·lectius (medicina, infermeria i admissions) de l’àrea bàsica han estat representats a l’acte.

Per part municipal, a l’acte hi han assistit l’alcalde, Jordi Colomí; el primer tinent d’alcalde i regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet; la regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras; el regidor de Seguretat, Josep Martinoy i el president de l’EMD Francesc Ferrer. Han estat acompanyats per una àmplia representació del personal dels serveis de platges: Policia Local, vigilants, informadors, agents cívics i neteja.

Exemple de compromís i generositat
Durant la seva intervenció l’alcalde, Jordi Colomí, ha agraït la tasca que han fet i que de ben segur continuaran fent els sanitaris per fer front a la COVID-19, i ha expressat la seva voluntat que l’acte serveixi per reivindicar la seva feina i per sensibilitzar tothom que cal continuar extremant la prudència. També ha posat en relleu el fet que aquest és un servei que segurament moltes vegades passa desapercebut, però que sempre és imprescindible i especialment ara, en uns moments en què la seguretat sanitària és clau. L'alcalde també ha elogiat l'exemple de compromís i generositat de tot el col·lectiu de sanitaris i ha assegurat que aquesta actitud professional i humana perdurarà com una de les grans lliçons de la crisi.

La primària durant la COVID19
L'ABS de Torroella de Montgrí presta serveis assistencials a una població assignada de 15.281 habitants i una àrea geogràfica de 132 km2, tot i que els mesos d'estiu a la població mòbil/turística de la comarca augmenta considerablement. Està formada pel CAP de Torroella de Montgrí i els consultoris municipals de Verges, l'Estartit, Serra de Daró, Gualta, Jafre i la Tallada d'Empordà.

Amb el COVID, es van tancar tots els consultoris locals i només es va deixar obert el CAP de Torroella de Montgrí. Es va reorganitzar tota l'atenció primària, amb una organització completament diferent de la que hi havia anteriorment. Es van fer rotacions de personal i divisió d'equips, amb una atenció eminentment telefònica, on només es feien venir a fer visita presencial a qui era imprescindible i necessari d'explorar. També des de la primària s'ha fet el seguiment de les residència amb un contacte molt estret i de suport. Alhora, no s'han descuidat les visites a domicilis, amb tots els equips de protecció necessaris.

Reobertura i programa d'estiu
A partir del juny, s'han reobert tots els consultoris de l'ABS de Torroella. I per aquest estiu, s'ha contractat un equip de reforç per atendre a la població no resident al Baix Empordà, que durant aquests mesos augmenta considerablement. Aquest equip permet que cobrir part de les vacances del personal en plantilla de l'ABS. D'aquesta manera, el consultori de l'Estartit pot obrir cada dia d'11 a 20h durant l'estiu, tant per a visites programades com per a urgències. El CAP de Torroella, també està obert les 24h per a urgències.

Aquest estiu és especialment important trucar abans d’anar al CAP per concertar una hora i dia de visita. D'aquesta manera, es poden evitar desplaçaments innecessaris i així evitar cues i aglomeracions i, per tant, situacions on el risc de contagi de COVID és més gran. Es pot trucar de dilluns a divendres de 8 a 15h al 972 60 92 22. I de 15h a 20h al CAP de Torroella, al 972 761 101. Tots els centres s'han senyalitzat adequadament, amb recomanacions i consells a seguir, circuits d'entrada i sortida i sales d'espera més espaiades i s'han proveït de dispensadors de solucions alcohòliques per garantir les mesures de seguretat i protecció tant dels professionals com de les persones usuàries.

24.09.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient de la importància de protegir i salvaguardar el patrimoni local, ha tirat endavant la... (Llegir més)

22.09.2020

Una quarantena de voluntaris han recollit aquest cap de setmana prop de 190 kg de residus a les platges de la Gola i a les cales Montgó, Ferriola i... (Llegir més)

18.09.2020

L’emblemàtica ermita de Santa Caterina de Torroella de Montgrí i els serveis que hi estan vinculats de menjador, barbacoes i lavabos d’ús... (Llegir més)

18.09.2020

L'Ajuntament ha instal·lat dues càmeres lectores de matrícules als accessos de Torroella de Montgrí, pel pont del Ter i per Ullà, amb l'objectiu... (Llegir més)

16.09.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter repetirà, un any més, com a seu del prestigiós festival Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya, amb la... (Llegir més)

16.09.2020

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 15 de setembre de 2020, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

15.09.2020

El Museu de la Mediterrània fa un balanç positiu d’un estiu atípic marcat per la pandèmia del COVID19. L’aposta arriscada per mantenir la... (Llegir més)

14.09.2020

L’Auditori Espai Ter, de Torroella de Montgrí, reprèn aquest mes de setembre la seva programació estable que va quedar aturada el passat mes de... (Llegir més)

09.09.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio han tancat aquest matí la campanya de... (Llegir més)

07.09.2020

Avui arrenca el període d'inscripcions als cursos de l'Escola d'Adults de Torroella de Montgrí. Es podran formalitzar fins al divendres 18, a la... (Llegir més)

04.09.2020

Avui han començat els treballs de neteja del tram final del torrent soterrant al passeig de Catalunya. Es tracta d'una de les principals... (Llegir més)

04.09.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva del desenvolupament de la Festa Major de Sant Genís que, malgrat les... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis