Torroella de Montgrí s’adhereix a la campanya Fes un Gest per l’ELA

Demà diumenge 21 de juny se celebra el Dia Mundial de l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica)

20.06.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la campanya de sensibilització «Fes un Gest per l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica)» pujant a les xarxes socials institucionals una fotografia dels 10 regidors de l’equip de govern, a la plaça de la Vila, fent el símbol d’aquesta malaltia.

Demà diumenge 21 de juny se celebra el Dia Mundial de l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica). Per commemorar-lo i donar una major visibilitat a aquesta malaltia, la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, ha engegat una campanya de sensibilització ciutadana. Per sumar-s’hi, l’organització convida la ciutadania a fer-se una fotografia posant els dits índex i polze en forma de la lletra “ela”, de la mà dreta, símbol d’aquesta malaltia.

L’equip de govern de Torroella de Montgrí dóna suport i se solidaritza amb les persones afectades per aquesta malaltia i amb les seves famílies. Així mateix, el Ple va aprovar la setmana passada, per unanimitat, una moció en la qual es formalitza l’adhesió de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí a la campanya “Fes un Gest per l’ELA”.

Des de l’Ajuntament es fa una crida a la ciutadania per participar en aquesta campanya i publicar fotografies a Instagram, Twitter i Facebook amb l’etiqueta #fesungestperlela i també etiquetant @miquelvalls. A més, també es poden utilitzar les etiquetes #diamundialELA, #ELA, #fundaciomiquelvalls.

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)
L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.

L’ELA és considerada una malaltia minoritària o rara i actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu. S’estima que hi ha unes 400 persones afectades a Catalunya i que cada any es diagnostiquen uns 120.000 casos nous a tot el món.

Per a més informació, es pot consultar la pàgina web: www.fundaciomiquelvalls.org

15.01.2021

El centre de salut Federòptics Elisabet dedicat a l'optometria, contactologia i  l'audiometria de Torroella de Montgrí ha signat un acord de... (Llegir més)

14.01.2021

Tots els indicadors COVID-19 a Torroella i a l'Estartit s'han incrementat exponencialment en menys d'un mes, del 18 de desembre al 13 de gener,... (Llegir més)

13.01.2021

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2021, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

11.01.2021

El trencament d'un petit tram de mur del torrent d'en Planes, a la zona urbana de l'Estartit, al carrer Palangre, ha estat la principal incidència... (Llegir més)

11.01.2021

El jurat del Concurs de decoració nadalenca de façanes, balcons i/o finestres, organitzat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ja ha decidit... (Llegir més)

05.01.2021

Aquest matí s’ha fet la vacunació de residents i personal a les dues residències que gestiona la Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de... (Llegir més)

04.01.2021

Els patges i els carters reials ja estan instal·lats a l'Espai Ter per recollir les cartes de les nenes i els nens de Torroella de Montgrí que els... (Llegir més)

05.01.2021

A partir del dijous 7 de gener entren en vigor noves mesures especials per contenir l’increment de casos de Covid-19 que s’ha produït en les... (Llegir més)

04.01.2021

Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) ha fet la donació d’aliments, productes per a la higiene personal i de neteja a les... (Llegir més)

02.01.2021

Escolteu atentament el missatge que ens han deixat avui els Patges de SSMM Els Tres Reis de l'Orient  Missatge del Patges  (Llegir més)

30.12.2020

A partir d'avui i fins el 18 de gener del 2021 podeu visitar a la capella de Sant Antoni l’exposició dels dibuixos dels Cartells de Reis 2021.... (Llegir més)

28.12.2020

Com cada any i encara més si cap, ha estat molt difícil triar 3 premiats per cada categoria perquè els nens i nenes que s’hi han presentat han... (Llegir més)

23.12.2020

A partir de dilluns 28 podeu agafar el vostre torn per lliurar les vostres cartes a Ses Majestats Els Tres Reis de l'Orient. No oblideu que els... (Llegir més)

23.12.2020

L'Espai Ter anuncia una vintena d'espectacles pel 2021 amb el concert de Maria del Mar Bonet i les obres "Una història rea" i "La cabra", o "Qui és... (Llegir més)

22.12.2020

L'índex de rebrot (Rho) va arribar el 18 de desembre a l'1,41. El dia 13 vam superar el valor d'1 (valor de 1.01) que veníem mantenint per sota des... (Llegir més)

eventis