Torroella i l'Estartit impulsen un pla d'ajuts perquè els infants puguin accedir a qualsevol dels casals d'estiu del municipi

09.06.2020

(09.06-20) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, en coordinació amb l'EMD de l'Estartit, facilitarà l'accés als casals d'estiu que s'organitzen al municipi mitjançant un programa d'ajudes que s'emmarca en el Pla de Xoc Municipal impulsat per atenuar l'impacte de la COVID-19. Amb aquest propòsit, enguany no es programarà el casal municipal i els esforços es destinaran a democratitzar al màxim les possibilitats que tots els nens i nenes puguin escollir i participar en el casal que prefereixin.

Anna Maria Bonada, regidora d'Acció Social, àrea des d'on s'ha impulsat el programa, argumenta: «Arrel de la nova situació sobrevinguda, aquesta nova proposta pren més força que mai, entenent que tant els infants com les famílies, aquest estiu, necessitaran donar sortida física i emocional a la vivència d’aquests últims mesos. És per aquest motiu que, com a administració local, hem destinat tots els nostres esforços per a assegurar que tothom hi tingui cabuda». En aquest sentit, s’ha previst una línia d’ajudes per a totes aquelles famílies que necessitin suport perquè els seus fills i filles puguin gaudir d’aquestes activitats durant l’estiu.

Guia conjunta de casals "El nostre estiu"
Bonada recorda que «els temps han canviat molt i l’oferta de lleure i esport ha de canviar per adaptar-s’hi. Els infants i joves tenen gustos i habilitats molt diferents, i és evident que una única proposta no pot ser adequada per a tothom». És per aquest motiu que s'ha creat una guia conjunta amb les propostes de les empreses, entitats i associacions culturals, esportives i formatives d’estiu que s’ofereixen per a infants i joves al nostre municipi, amb la intenció d’aglutinar en un sol recurs l'ampli ventall d’activitats que tenen a l'abast.

>> Guia El nostre estiu en PDF

Bonada assegura que des de l'Ajuntament i l'EMD de l'Estartit «som conscients que les activitats d’estiu són fonamentals per a l’educació i el desenvolupament dels nostres infants i joves, i que cal garantir una oferta equitativa i de qualitat a les famílies. Per això, el programa “El nostre estiu”, nom amb el qual s'ha batejat la iniciativa., és una iniciativa ambiciosa que pretén empoderar als nostres infants i joves, fent-los partícips en l’elecció del recurs que més els convingui, potenciant les seves competències personals i la seva capacitat de prendre decisions.

Cal incidir en el fet que aquestes activitats només es podran dur a terme seguint tots els protocols que vinguin determinats per poder mantenir la normativa que les administracions responsables indiquin en cada moment, amb relació a les qüestions sanitàries i a les mesures de seguretat.

Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit es farà el seguiment en tot moment per poder garantir la viabilitat de les activitats, el compliment dels requisits i donar suport als organitzadors de les activitats de lleure d’estiu del municipi.

Campus per a joves
Com a novetat, enguany des de l'area de Joventut de l'EMD de l'Estartit i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha programat un campus d'estiu jove al municipi, per tal que els joves d'entre 12 i 14 anys tinguin un espai diferenciat dels infants per realitzar les activitats d’estiu. Serà un espai pensat per acompanyar-los en el seu creixement i perquè puguin desenvolupar-se tenint en compte les característiques de la seva edat.

Les propostes que es presentem són dues, en funció de l’edat:

SIGUES UNA PEÇA CLAU!

Edats: de 12 a 14 anys
Dates: del 6 al 31 de juliol de 2020, matins de dilluns a divendres
Descripció: Sovint es té la creença que les i els joves no tenen ganes d’implicar-se en el seu entorn i ser agents de canvi. Nosaltres pensem que això no és veritat. Estem convençuts que estan preparats per canviar el seu entorn i el que cal és donar-los veu i eines per implicar-se. Aquesta proposta està adreçada a les i els joves que tenen ganes de veure i viure què ens envolta, per mantenir-ho si ens agrada o per canviar-ho si no. L’objectiu d’aquest espai és treballar temes d’importància global i local i veure com ens hi podem implicar per millorar el nostre entorn més proper. Enguany aquesta idea tindrà molta més força ja que hem estat moltes setmanes vivint una situació molt diferent a la que estem acostumats, i segurament n’hauran sorgit inquietuds i hauran aflorat necessitats en el nostre entorn que caldrà solucionar. Aquesta situació ens permet treballat continguts educatius, emocionals i d’esperit crític al voltant de temes socials, mediambientals, artístics i culturals… L’objectiu és que els joves investiguin, aprenguin i puguin desenvolupar un petit procés de canvi en el seu entorn més proper.

FORMA’T EN EL LLEURE

Edats: de 15 a 17 anys
Dates: del 6 al 31 de juliol de 2020, tardes de dilluns a divendres
Descripció: Aquesta proposta està pensada per joves que estiguin interessades i interessats en el món del lleure i vulguin formar-se com a premonitores i premonitors de lleure. Per aconseguir-ho aquesta proposta combina la formació en habilitats personals, l’aprenentatge de diferents coneixements i competències relacionades amb l’educació en el lleure, i també activitats de lleure, en tant que són joves i és una oportunitat de gaudir d’un lleure educatiu i de qualitat. Es pot incloure un petit testeig preparant i realitzant una activitat per a infants del poble. Al final del casal els joves podran obtenir un certificat de premonitor/a de lleure.

 Tota la informació i inscripcions aquí: https://ja.cat/efRgB

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis