Avisos

Torroella i l'Estartit impulsen un pla d'ajuts perquè els infants puguin accedir a qualsevol dels casals d'estiu del municipi

El nostre estiu 2024
El nostre estiu 2024

09.06.2020

(09.06-20) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, en coordinació amb l'EMD de l'Estartit, facilitarà l'accés als casals d'estiu que s'organitzen al municipi mitjançant un programa d'ajudes que s'emmarca en el Pla de Xoc Municipal impulsat per atenuar l'impacte de la COVID-19. Amb aquest propòsit, enguany no es programarà el casal municipal i els esforços es destinaran a democratitzar al màxim les possibilitats que tots els nens i nenes puguin escollir i participar en el casal que prefereixin.

Anna Maria Bonada, regidora d'Acció Social, àrea des d'on s'ha impulsat el programa, argumenta: «Arrel de la nova situació sobrevinguda, aquesta nova proposta pren més força que mai, entenent que tant els infants com les famílies, aquest estiu, necessitaran donar sortida física i emocional a la vivència d’aquests últims mesos. És per aquest motiu que, com a administració local, hem destinat tots els nostres esforços per a assegurar que tothom hi tingui cabuda». En aquest sentit, s’ha previst una línia d’ajudes per a totes aquelles famílies que necessitin suport perquè els seus fills i filles puguin gaudir d’aquestes activitats durant l’estiu.

Guia conjunta de casals "El nostre estiu"
Bonada recorda que «els temps han canviat molt i l’oferta de lleure i esport ha de canviar per adaptar-s’hi. Els infants i joves tenen gustos i habilitats molt diferents, i és evident que una única proposta no pot ser adequada per a tothom». És per aquest motiu que s'ha creat una guia conjunta amb les propostes de les empreses, entitats i associacions culturals, esportives i formatives d’estiu que s’ofereixen per a infants i joves al nostre municipi, amb la intenció d’aglutinar en un sol recurs l'ampli ventall d’activitats que tenen a l'abast.

>> Guia El nostre estiu en PDF

Bonada assegura que des de l'Ajuntament i l'EMD de l'Estartit «som conscients que les activitats d’estiu són fonamentals per a l’educació i el desenvolupament dels nostres infants i joves, i que cal garantir una oferta equitativa i de qualitat a les famílies. Per això, el programa “El nostre estiu”, nom amb el qual s'ha batejat la iniciativa., és una iniciativa ambiciosa que pretén empoderar als nostres infants i joves, fent-los partícips en l’elecció del recurs que més els convingui, potenciant les seves competències personals i la seva capacitat de prendre decisions.

Cal incidir en el fet que aquestes activitats només es podran dur a terme seguint tots els protocols que vinguin determinats per poder mantenir la normativa que les administracions responsables indiquin en cada moment, amb relació a les qüestions sanitàries i a les mesures de seguretat.

Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit es farà el seguiment en tot moment per poder garantir la viabilitat de les activitats, el compliment dels requisits i donar suport als organitzadors de les activitats de lleure d’estiu del municipi.

Campus per a joves
Com a novetat, enguany des de l'area de Joventut de l'EMD de l'Estartit i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha programat un campus d'estiu jove al municipi, per tal que els joves d'entre 12 i 14 anys tinguin un espai diferenciat dels infants per realitzar les activitats d’estiu. Serà un espai pensat per acompanyar-los en el seu creixement i perquè puguin desenvolupar-se tenint en compte les característiques de la seva edat.

Les propostes que es presentem són dues, en funció de l’edat:

SIGUES UNA PEÇA CLAU!

Edats: de 12 a 14 anys
Dates: del 6 al 31 de juliol de 2020, matins de dilluns a divendres
Descripció: Sovint es té la creença que les i els joves no tenen ganes d’implicar-se en el seu entorn i ser agents de canvi. Nosaltres pensem que això no és veritat. Estem convençuts que estan preparats per canviar el seu entorn i el que cal és donar-los veu i eines per implicar-se. Aquesta proposta està adreçada a les i els joves que tenen ganes de veure i viure què ens envolta, per mantenir-ho si ens agrada o per canviar-ho si no. L’objectiu d’aquest espai és treballar temes d’importància global i local i veure com ens hi podem implicar per millorar el nostre entorn més proper. Enguany aquesta idea tindrà molta més força ja que hem estat moltes setmanes vivint una situació molt diferent a la que estem acostumats, i segurament n’hauran sorgit inquietuds i hauran aflorat necessitats en el nostre entorn que caldrà solucionar. Aquesta situació ens permet treballat continguts educatius, emocionals i d’esperit crític al voltant de temes socials, mediambientals, artístics i culturals… L’objectiu és que els joves investiguin, aprenguin i puguin desenvolupar un petit procés de canvi en el seu entorn més proper.

FORMA’T EN EL LLEURE

Edats: de 15 a 17 anys
Dates: del 6 al 31 de juliol de 2020, tardes de dilluns a divendres
Descripció: Aquesta proposta està pensada per joves que estiguin interessades i interessats en el món del lleure i vulguin formar-se com a premonitores i premonitors de lleure. Per aconseguir-ho aquesta proposta combina la formació en habilitats personals, l’aprenentatge de diferents coneixements i competències relacionades amb l’educació en el lleure, i també activitats de lleure, en tant que són joves i és una oportunitat de gaudir d’un lleure educatiu i de qualitat. Es pot incloure un petit testeig preparant i realitzant una activitat per a infants del poble. Al final del casal els joves podran obtenir un certificat de premonitor/a de lleure.

 Tota la informació i inscripcions aquí: https://ja.cat/efRgB

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis