Avisos

Les escoles bressol municipals de Torroella i de l'Estartit reobren avui

«Volem continuar donant el servei i l'atenció que els infants necessiten i seguir amb el nostre projecte educatiu, mantenint sempre la seguretat»

Educadores Mar i Cel
Educadores Mar i Cel
Educadores El Petit Montgrí
Educadores El Petit Montgrí
Petit Montgrí
Petit Montgrí
Petit Montgrí
Petit Montgrí

08.06.2020

Les escoles bressol municipals El Petit Montgrí, de Torroella de Montgrí, i Mar i Cel, de l'Estartit, han reprès avui l'activitat, amb pocs infants i amb totes les mesures de seguretat necessàries, però sense renunciar a un mínim de contacte físic per atendre les necessitats emocionals dels nens i les nenes.

Els dos centres educatius estan gestionats per la cooperativa Suara, que malgrat el context extremadament complex que ens ha tocat viure, no vol renunciar a desplegar el seu projecte educatiu i estar al costat de les famílies i els infants. Això passa per atendre les necessitats emocionals dels nens i les nenes, la qual cosa és difícil de fer sense un mínim de contacte físic, quan és estrictament imprescindible. Per aquest motiu, s'ha demanat permís a pares i mares per poder agafar els infants a coll, a la falda o de la mà. Es volen evitar, així, imatges d'altres centres amb marques al terra i infants separats.

El Petit Montgrí acollirà 20 dels 110 infants del centre. L'equip directiu ha pogut organitzar 4 grups amb 5 infants, que estaran atesos per 4 educadores, 1 tècnica de suport i la directora. S'han establert uns horaris d'accés i sortida perquè aquests grups no poden coincidir, i s'ha definit un estricte protocol per garantir la seguretat. Les famílies no podran accedir al centre i la rebuda serà per part de l'educadora de referència i les persones de suport, per la porta de dalt. Els nens i les nenes de cada grup conviuran a la seva aula i en una única zona del jardí que s'ha habilitat i delimitat. Els espais comuns com el polivalent, el taller o la zona coberta se’n podrà fer ús amb la previsió que no coincideixin grups i amb les mesures de seguretat i neteja pertinents.

Al Mar i Cel s'hi acolliran 12 dels 34 infants. L’equip directiu ha pogut organitzar 3 grups amb un màxim de 5 infants, que estaran atesos per 3 educadores i una tècnica de suport que serà la directora. S’han establert uns horaris d’accés i sortida perquè aquests grups no poden coincidir i s’ha definit un estricte protocol per garantir la seguretat. Les famílies no podran accedir al centre i la rebuda serà per part de l’educadora de referència i la persona de suport per la porta del jardí. Els espais comuns es podran utilitzar sense que coincideixin els diferents grups i prioritzant la seguretat i la higiene.

Seguint les directrius del Departament d’Educació i el PROCICAT, els centres han elaborat un Pla d’Obertura on expliquen detalladament la nova organització, la distribució dels espais i el material, les mesures de protecció, prevenció i higiene, la planificació de les activitats i altres protocols d’actuació. També tenen previstes videoconferències amb les famílies pel seguiment dels infants, en format grupal o individual. I també el retorn diari de l'evolució de l'infant via telemàtica.

Pel que fa a la resta de centres educatius del municipi, a l'Escola Guillem de Montgrí es  continua amb el seguiment i les classes telemàtiques i només es desenvolupant tutories presencials individualitzades si les tutores ho creuen convenient o si ho demanen les famílies.

Al Col·legi Sant Gabriel també continuen amb les sessions telemàtiques i, de manera presencial, fan tutories individualitzades. També tenen l'assistència de 6 alumnes d'Infantil amb una mestra i 25 alumnes de 2n Batxillerat per acabar de preparar per la Selectivitat.

A l'Institut Montgrí igualment continuen telemàticament i també fan tutories presencials pels alumnes que ho necessiten.

L’Escola Portitxol de l’Estartit va reobrir l'1 de juny seguint les indicacions del Departament de Sanitat però únicament amb l’alumnat de 6è de primària, amb grups reduïts de 8 alumnes per fer un tancament de curs i d’etapa de primària, acompanyats pels seus tutors.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis