L'Ajuntament licita la darrera fase per poder obrir la nova biblioteca municipal de l’Estartit

Imatge virtual biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit
Imatge virtual biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit
Imatge virtual biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit
Imatge virtual biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit
Imatge virtual biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit
Imatge virtual biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit
Imatge virtual biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit
Imatge virtual biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit
Imatge virtual biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit
Imatge virtual biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit

05.06.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tret a licitació les obres d'adequació i instal·lació del mobiliari per poder posar en funcionament la nova biblioteca municipal de l'Estartit. Es tracta de la darrera fase d'un projecte llargament reivindicat, que permetrà gaudir d'un equipament modern i perfectament adaptat a les necessitats de la població.

L'actuació té un pressupost de licitació de 534.788,67 € sense IVA i el termini de presentació d'ofertes acaba el 21 de juny. Es preveu que les obres puguin iniciar-se la tardor i que obri les portes la primavera de 2021.

Segons ha expressat la regidora de Cultura, Roser Font: «La biblioteca de l'Estartit forma part de la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya i ara, amb la nova instal·lació, molt més àmplia i moderna, podrà donar resposta molt millor als nous reptes d'una societat vertiginosament canviant, garantint l'accés democràtic a la cultura i al coneixement, fomentant l'hàbit i el gust per la lectura a totes les edats i aportant a la població de l'Estartit una oferta integral d'informació, formació, cultura i lleure. Treballarem conjuntament amb l'EMD de l'Estartit perquè això sigui una realitat ben aviat.»

El nou equipament s'emplaçarà a la primera planta de l'edifici on s'ubica l'escola bressol Mar i Cel i funcionarà com un potent vertebrador i dinamitzador de l'activitat cultural de l'Estartit. Com a fet singular, cal remarcar que custodiarà el fons Beatles del periodista Josep Maria Francino.

La nova biblioteca ocuparà una planta, en forma de L oberta, d’uns 450 metres quadrats, que estaran distribuïts en diferents àmbits:

- Sala polivalent per a xerrades, cursos, presentacions, etc.
- Recepció i espai infantil.
- Zona d’estudi  i de consulta, ordinadors i espai de diaris i revistes.
- Zona de serveis, magatzem,  oficines, etc.
- Planta altell per a magatzem i dipòsit.

Es mantindrà la unitat visual de l'espai, tot i que la sala polivalent estarà segregada per una paret de vidre. Això permetrà que s’hi puguin fer activitats, sense molestar, durant l’horari d’obertura de la biblioteca, i que també es pugui utilitzar, de manera independent, quan estigui tancada.

L’espai infantil també estarà parcialment segregat amb vidre, per minimitzar les molèsties a la resta d’usuaris que estiguin a la zona d’estudi o consulta.

Aprofitant l'alçada útil que permet la coberta inclinada, s'ha definit un prisma longitudinal adossat a la façana nord, per ubicar tant el fons documental, com els espais de direcció, control informació i serveis del personal. Això permetrà obtenir un espai d'altell apte per alguns usos secundaris que no requereixin la presencia habitual de persones.

Fons Beatles del periodista Josep Maria Francino
Biblioteca de l’Estartit acollirà el fons històric i les col·leccions del periodista, músic i beatlemaníac Josep Maria Francino. Es tracta d’una col·lecció única, segurament de les més importants i extenses del país, que inclou material sonor, llibres, revistes, diaris, entrades, vídeos i fotografies recopilades al llarg dels anys.  Tothom que ho desitgi el podrà consultar.

Parlar de Josep Maria Francino és parlar dels Beatles. El seu nom ha estat vinculat a la banda de Liverpool de fa molts anys. Els seus arxius han estat un fons de recerca per a la majoria dels llibres que s’han publicat a l’Estat, la seva col·lecció s’ha pogut veure i admirar en exposicions arreu, l’hem sentit en programes de ràdio, xerrades, taules rodones, presentacions, etc.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis