Torroella de Montgrí reclama a l'Estat poder destinar superàvit al pla de xoc municipal pel coronavirus

29.05.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció en la qual es demana a l'Estat mesures de flexibilització pressupostària que, entre d'altres coses, permetin destinar superàvit del 2019 a despesa corrent per a la COVID-19. La moció, presentada per l'equip de govern UPM i ERC, es va aprovar amb els vots a favor de CUP, CambTE i Cs, i les abstencions de JXCAT-JUNTS i L’EST-TE.

L'Ajuntament defensa, així, l'important paper que tenen els ens locals, com a administració més propera al ciutadà, per atendre les demandes i les necessitats de la ciutadania, i ajudar a pal·liar les conseqüències de la crisi social i econòmica del coronavirus. Argumenta, a més, que en aquests moments, cal una millor coordinació entre administracions, des de la complicitat i lleialtat institucionals. Per aquesta raó, reclama la necessitat de disposar d’instruments efectius per a donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant la crisi. També  recorda que les ajudes estan trigant a arribar a la ciutadania, i que els procediments burocràtics per optar-hi en limiten l’abast i efectivitat.

Entre d'altres qüestions, a la moció es demana anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local i permetre, de forma excepcional, un endeutament extraordinari per cobrir les noves necessitats derivades d’aquesta pandèmia.

Així mateix, es demana garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per a les noves necessitats que generarà la crisi, i flexibilitzar la llei de contractes del sector públic, així com la contractació de personal per donar resposta a les noves necessitats econòmiques i socials.

Segons l'exposició de motius, és el moment d’estar més que mai al servei de la ciutadania i de les famílies, especialment d’aquelles persones i col·lectius més vulnerables, també del teixit productiu (autònoms i empreses), i ajudar a garantir una sortida real d’aquest context de crisi i contribuir a la reactivació econòmica.

>> Descarregar la moció en PDF

07.07.2020

Ahir al vespre es va realitzar l'acte simbòlic de lliurament de les claus i les taquilles dels horts comunitaris i ecològics a 8 nous hortolans.... (Llegir més)

07.07.2020

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha estat premiat per la Federació EUROPARC en la categoria especial canvi climàtic, per... (Llegir més)

06.07.2020

La platja Gran de l'Estartit ha revalidat la Q de Qualitat Turística, un prestigios distintiu que concedeix el Instituto para la Calidad Turística... (Llegir més)

03.07.2020

El propi museu com a objecte de reflexió i de creació artística. Aquesta és la innovadora proposta del nou cicle d'art contemporani de producció... (Llegir més)

02.07.2020

Personal tècnic del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha alliberat 17 tortugues d’estany (Emys orbicularis) dins del seu... (Llegir més)

29.06.2020

La Meda Gran i el Castell del Montgrí són dues de les imatges que s'utilitzaran en la campanya promocional que ha impulsat Moventis Sarfa amb el... (Llegir més)

26.06.2020

Benvolgudes famílies, En resposta a les sol·licituds rebudes per part de les famílies dels infants nascuts al 2019, us comuniquem que... (Llegir més)

26.06.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha reobert les instal·lacions esportives municipals i ha elaborat un protocol d'utilització que recull totes... (Llegir més)

25.06.2020

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha escollit Torroella de Montgrí per presentar aquest matí, de... (Llegir més)

20.06.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la campanya de sensibilització «Fes un Gest per l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica)» pujant... (Llegir més)

19.06.2020

Aquest any, la crisi de la COVID-19 ens obligarà a viure la revetlla de Sant Joan, una de les celebracions populars més arrelades als Països... (Llegir més)

19.06.2020

La Federació ADF Les Gavarres, de la qual en forma part l'ADF Montgrí, va activar dimecres el dispositiu de vigilància al massís del Montgrí,... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis