Avisos

El Museu de la Mediterrània recull la memòria gràfica i documental de la pandèmia al Baix Ter

22.05.2020

El Museu de la Mediterrània ha iniciat el procés de recollida de material gràfic i documental per conservar la memòria de com s’ha viscut el confinament al Baix Ter. D’aquesta manera s’adhereix a la iniciativa de país que s’ha promogut a través de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya i de la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya, liderats pel Museu d’Història de Catalunya. La campanya es desenvolupa sota el títol genèric «Memòries d’una pandèmia», i té com a finalitat preservar els testimoni de la memòria oral, escrita, audiovisual i material del pas de la Covid-19.

La regidora responsable del Museu de la Mediterrània, Natàlia Navarro, valora molt positivament la iniciativa i els resultats que se’n poden derivar, especialment per a les generacions futures: «Estem vivint uns dies històrics. El resultat d’una pandèmia mundial fa que tots nosaltres ens hàgim vist afectats. Serà un episodi de les nostres vides que no oblidarem i que en major o menor mesura haurà canviat la societat i marcarà un punt d’inflexió en el nostre dia a dia.»

Per aquest motiu, Navarro considera que ara, en aquest moments de confinament, creiem necessari recollir aquest present històric que estem vivint i el Museu de la Mediterrània, com a Museu de Suport Territorial (la Tallada d’Empordà, Verges, Bellcaire d’Empordà, Ullà, Gualta, Fontanilles, Palau-Sator i Pals) ha assumit aquesta tasca en el seu àmbit d’actuació.

Aquest fons material pot ser molt divers: EPI (guants, màscares, bates i altre material sanitari...), cartells de tancat per COVID19, dibuixos o altres materials elaborats individualment o col·lectiva per fer front a la pandèmia, objectes domèstics que reflecteixen la vida sota mesures de quarantena i distanciament social; nous productes creats per empreses i indústria; obres d'art a l’espai públic; i ítems que representen projectes i iniciatives comunitàries. En el pla documental els suports poden ser: fotografies, vídeos, missatges de veu, etc.

Com participar-hi

Aquesta iniciativa està adreçada a tots els ajuntaments, institucions i persones del territori. Per participar-hi, només cal contactar amb el museu a través del correu electrònic a mailto:memoriadelconfinament@torroella-estartit.cat per fer arribar les dades de contacte i quin material es vol cedir. Posteriorment, tècnics del museu es posaran en contacte per comunicar els passos a seguir.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis