Avisos

Torroella de Montgrí treballa per prorrogar un any les concessions de platges que demostrin pèrdues fortes pel Covid-19

L'Ajuntament i l'EMD aplicaran descomptes a les taxes d'ocupació de via pública i d'escombraries a establiments comercials i turístics

18.05.2020

L'Ajuntament de Torroella vol prorrogar un any el contracte als concessionaris de platges que a finals any demostrin pèrdues molt elevades en relació a una temporada normal com a conseqüència del Covid-19. Aquesta és una de les mesures en què s'està treballant a nivell intern, per tal de donar-li concreció formal i jurídica, en el marc del pla de mesures que l'Ajuntament ha implementat per fer front a la crisi del coronavirus. Els concessionaris, a més, veuran reduïda la seva taxa perquè l'Estat, després de diverses negociacions, reduirà significativament l'import que els ajuntaments han de pagar i permetrà ajustar l'import al període efectiu d'obertura de les activitats. Així mateix, el regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, assegura que des de l'Ajuntament també s'està valorant rebaixar el tram municipal de la taxa. Per fer-ho, es tindrà en compte l'estalvi generat per la disminució dels serveis municipals de platja.

Per tot plegat, Calvet insisteix en la predisposició de l'Ajuntament per ajudar els concessionaris a mitigar l'impacte de la situació, però recorda que la concreció finals dels descomptes i la pròrroga del servei estarà condicionada a l'evolució de la temporada. En aquest sentit, es mostra optimista, malgrat l'adversitat, perquè considera que «el municipi, per la seva tipologia de platges amplies i naturals, està molt ben posicionat per atreure banyistes i visitants, la qual cosa pot contribuir a tancar la temporada de manera més positiva de la que ens pensem actualment.»

Descomptes a la taxa de la via pública
Pel que fa a la taxa d'ocupació de la via pública, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit descomptaran els dos mesos que els establiments han hagut d'estar tancats per llei.  Així mateix, es facilitarà l'ampliació de les terrasses i no es cobrarà cap taxa per sol·licitar-ho. El procés, per donar-li la màxima agilitat, es podrà fer pel tràmit de Declaració pública autoresponsable.

Bonificacions a la taxa d'escombraries industrials
Pel que fa a la taxa  d’escombraries industrials pels establiment comercials i turístics que no han pogut obrir aquests mesos es reduirà en funció de l’estalvi generat per la disminució del volum de residus. El que es deixi de pagar es repercutirà directament.

Pla de xoc municipal
Aquestes mesures formen part del primer pla de xoc per mitigar la crisi i ampliar els recursos de temes socials, de promoció del municipi i per impulsar el turisme, que seran bàsics en els pròxims mesos.

De moment es mobilitzaran 700.000 euros que s’han tret de partides destinades a esdeveniments i fires que s’han anul·lat, i també d’àrees que han vist reduïda la seva activitat a causa d’aquest llarg temps de confinament. Entre aquestes partides que s’han mobilitzat s’han de destacar les destinades al Fimag, l’Empordà Cuina i Salut, Ítaca, a l’Espai Ter, als pressupostos participatius, al Cinema, al Museu de Can Quintana, a asfaltatges, a medi ambient, al món rural, a feines de la UOM i a la Festa Major, que haurà de tenir un format diferent.

L’equip de govern de l’Ajuntament no descarta aplicar noves mesures en funció de l’evolució de la crisi del Covid-19 en els pròxims mesos. Sempre amb l’objectiu de mantenir els serveis bàsics i d’ajudar a tots els ciutadans del municipi a superar aquesta crisi.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis