Iniciem l'operatiu de neteja i posada a punt de les platges de Torroella i de l'Estartit

14.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han reprès el dispositiu especial per netejar les platges afectades pel darrer temporal i deixar-les a punt per quan es pugui iniciar la nova temporada de bany. En una primera fase, que es va portar a terme la darrera setmana d'abril, l'actuació es va centrar en la retirada de restes orgàniques, sobretot de medusa de Sant Pere (Velella Vella), que es va dipositar en grans quantitats a la sorra. La seva retirada, abans que es descomposés, era imprescindible per garantir la salubritat de les platges afectades.

Per a una segona fase, que va arrencar aquest passat dissabte i fins al 12 de juny aproximadament, es retiraran restes plàstics i residus orgànics. Amb aquesta intervenció es garantirà que les platges estiguin preparades perquè en cas que es puguin obrir al públic dins de la fase III, tal com està previst inicialment, tinguin les garanties higiènico-sanitàries necessàries.

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, no descarta, en funció de les recomanacions que puguin publicar-se des de el Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut de la Generalitat, aplicar mesures complementàries. De moment es té en compte l’informe publicat pel CSIC el 5 de maig sobre transmissió del SARS-CoV-2 a platges i piscines.

Els treballs formen part d'un dispositiu especial que executarà l'empresa Urbaser, concessionària del servei municipal de neteja, i es coordinaran amb la direcció del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter. En aquest sentit, atenent a l'alt valor natural de bona part del litoral de Torroella i de l'Estartit, s'adoptaran mesures per preservar el sistema dunar i la fauna i flora associada. Per aquest motiu, bona part de l'actuació es farà de manera manual per frenar-ne l'afectació i l'erosió que comporta l'ús de maquinària pesant. Així mateix, es preservarà l’acumulació a la sorra de la planta marina fanerògama cymodocea ja que contribueix en la conservació dunar.

04.06.2020

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el cap de l’ACA a la demarcació territorial de Girona, Àlex Rocas, han visitat aquest... (Llegir més)

03.06.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha arribat a un principi d'acord per adquirir la titularitat de la gran finca del carrer del riu Ter que... (Llegir més)

30.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a l'UE Torroella i a l'equip sènior del Bàsquet Club Torroella per la magnífica temporada... (Llegir més)

29.05.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció en la qual es demana a l'Estat mesures de flexibilització pressupostària que,... (Llegir més)

29.05.2020

Les principals mesures que inclou el pla de xoc municipal, per àmbits d’actuació, són les següents: Mesures socials S'ampliaran les... (Llegir més)

29.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprofitat l'aturada forçosa de l'activitat al pavelló i al camp municipal d'esports per fer-hi tasques de... (Llegir més)

28.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí té intenció de reprendre el procés participatiu per definir el nou espai juvenil que s'està projectant al... (Llegir més)

28.05.2020

Benvolguts pares i mares, Us informem que totes les sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol municipals de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

25.05.2020

Els Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i de l'Estartit es posposen un any, per la impossibilitat de desenvolupar el procés durant... (Llegir més)

22.05.2020

El Museu de la Mediterrània ha iniciat el procés de recollida de material gràfic i documental per conservar la memòria de com s’ha viscut el... (Llegir més)

22.05.2020

La crisi del Covid-19 ha obligat a suspendre la 40a edició del Festival de Torroella, per bé que es reformularà el format per tal de poder... (Llegir més)

21.05.2020

Les platges de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tenen suficient capacitat de càrrega per acollir a tots els banyistes d'una temporada habitual,... (Llegir més)

20.05.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter manté la proposta educativa per al curs vinent, que arrencaria, si les autoritats governamentals i sanitàries no diuen... (Llegir més)

19.05.2020

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí segueix prioritzant l’atenció al públic per via... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis