Avisos

Iniciem l'operatiu de neteja i posada a punt de les platges de Torroella i de l'Estartit

14.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han reprès el dispositiu especial per netejar les platges afectades pel darrer temporal i deixar-les a punt per quan es pugui iniciar la nova temporada de bany. En una primera fase, que es va portar a terme la darrera setmana d'abril, l'actuació es va centrar en la retirada de restes orgàniques, sobretot de medusa de Sant Pere (Velella Vella), que es va dipositar en grans quantitats a la sorra. La seva retirada, abans que es descomposés, era imprescindible per garantir la salubritat de les platges afectades.

Per a una segona fase, que va arrencar aquest passat dissabte i fins al 12 de juny aproximadament, es retiraran restes plàstics i residus orgànics. Amb aquesta intervenció es garantirà que les platges estiguin preparades perquè en cas que es puguin obrir al públic dins de la fase III, tal com està previst inicialment, tinguin les garanties higiènico-sanitàries necessàries.

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, no descarta, en funció de les recomanacions que puguin publicar-se des de el Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut de la Generalitat, aplicar mesures complementàries. De moment es té en compte l’informe publicat pel CSIC el 5 de maig sobre transmissió del SARS-CoV-2 a platges i piscines.

Els treballs formen part d'un dispositiu especial que executarà l'empresa Urbaser, concessionària del servei municipal de neteja, i es coordinaran amb la direcció del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter. En aquest sentit, atenent a l'alt valor natural de bona part del litoral de Torroella i de l'Estartit, s'adoptaran mesures per preservar el sistema dunar i la fauna i flora associada. Per aquest motiu, bona part de l'actuació es farà de manera manual per frenar-ne l'afectació i l'erosió que comporta l'ús de maquinària pesant. Així mateix, es preservarà l’acumulació a la sorra de la planta marina fanerògama cymodocea ja que contribueix en la conservació dunar.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis