Avisos

L'Ajuntament arranja els camins rurals malmesos pels darrers temporals

08.05.2020

La Brigada Municipal ha iniciat l'arranjament de tots els camins de la plana agrícola de Torroella de Montgrí i de l'Estartit que havien quedat malmesos pels darrer temporals, el Gloria i el Sant Jordi. Tot i que s'actuarà en la totalitat de la zona afectada, el 80 % dels camins, els més deteriorats, es refaran amb una capa de triturat de cantera de pedra granítica. Aquest material és més consistent, no fa tanta pols i no fa fang quan plou, a diferència del sauló, el material que tradicionalment s'aplica als camins rurals del municipi. Aquesta setmana ja s'han utilitzat 1.650 tones de material. En els camins que no estaven tan malmesos s'hi està passant la màquina anivelladora. Aquesta actuació l'assumeix inicialment l'Ajuntament, però s'està a l'espera que sigui sufragada pels ajuts sol·licitats a les administracions superiors per cobrir les despeses derivades dels temporals.

El regidor de Món Rural, Genís Pigem, ha explicat que s'ha optat per aquest canvi de material per aconseguir una major durabilitat dels camins i que aquests siguin més confortables per als veïns si veïnes que viuen als masos, pels que treballen en algunes de les activitats de la zona i per als visitants.

Pigem recorda la importància que té aquesta xarxa de camins com a espais de lleure al servei de la qualitat de vida de la població i de la promoció econòmica del municipi. La xarxa de camins rurals és, en el seu conjunt, un recurs molt ben valorat pels visitants i turistes, i un recurs molt rellevant en l'aposta que ha fet el municipi pel turisme sostenible i el turisme actiu.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis