El Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània trasllada el projecte Memòria Fotogràfica a la web

07.05.2020

Avui, el Museu de la Mediterrània havia de portar a terme una nova sessió del projecte Memòria Fotogràfica a la llar de jubilats El Recer de Torroella de Montgrí. Aquesta sessió però, per motiu de la crisi sanitària, s'ha hagut d’anul·lar. Lluny de suspendre la sessió, des del Museu de la Mediterrània s'ha volgut tirar endavant el projecte i per això s'ha traslladat al món digital. D’aquesta manera s'engega en línia el projecte Memòria Fotogràfica a la web.

El Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània guarda un gran arxiu fotogràfic. Malauradament no tenim informació de totes les imatges. Per aquest motiu es va engegar aquest projecte, per intentar documentar-les el millor possible. Les imatges ens aporten molta informació, així es proposa documentar la memòria històrica del territori a partir dels records que evoquen les fotografies d’altres èpoques on es veuen reflectides persones, activitats, paisatges o indrets. L’objectiu final, conservar la memòria del territori i de la gent.

Iniciem aquest camí digital a partir d’unes imatges cedides per la Maria Riera Masó i la família Riera-Busquets, de Torroella i l’Estartit de la primera meitat, aproximadament, del segle XX. El fons compost per 108 imatges és de temàtica variada, des d’imatges de territori fins a imatges de grups d’alumnes a les escoles.

Al web del Museu de la Mediterrània hi haurà una vintena de les imatges del fons que es podran visualitzar. Un cop identificat algun dels elements de les imatges es podrà omplir un formulari amb la informació que es vulgui donar de la imatge. Des del Centre de Documentació es recollirà aquesta informació i s’adjuntarà a l’arxiu que es conserva.

El Museu de la Mediterrània i tots els seus treballadors continuen treballant per tal de que el museu continuï bategant i que pugueu accedir de forma digital als seus recursos i continguts.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis