El Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània trasllada el projecte Memòria Fotogràfica a la web

07.05.2020

Avui, el Museu de la Mediterrània havia de portar a terme una nova sessió del projecte Memòria Fotogràfica a la llar de jubilats El Recer de Torroella de Montgrí. Aquesta sessió però, per motiu de la crisi sanitària, s'ha hagut d’anul·lar. Lluny de suspendre la sessió, des del Museu de la Mediterrània s'ha volgut tirar endavant el projecte i per això s'ha traslladat al món digital. D’aquesta manera s'engega en línia el projecte Memòria Fotogràfica a la web.

El Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània guarda un gran arxiu fotogràfic. Malauradament no tenim informació de totes les imatges. Per aquest motiu es va engegar aquest projecte, per intentar documentar-les el millor possible. Les imatges ens aporten molta informació, així es proposa documentar la memòria històrica del territori a partir dels records que evoquen les fotografies d’altres èpoques on es veuen reflectides persones, activitats, paisatges o indrets. L’objectiu final, conservar la memòria del territori i de la gent.

Iniciem aquest camí digital a partir d’unes imatges cedides per la Maria Riera Masó i la família Riera-Busquets, de Torroella i l’Estartit de la primera meitat, aproximadament, del segle XX. El fons compost per 108 imatges és de temàtica variada, des d’imatges de territori fins a imatges de grups d’alumnes a les escoles.

Al web del Museu de la Mediterrània hi haurà una vintena de les imatges del fons que es podran visualitzar. Un cop identificat algun dels elements de les imatges es podrà omplir un formulari amb la informació que es vulgui donar de la imatge. Des del Centre de Documentació es recollirà aquesta informació i s’adjuntarà a l’arxiu que es conserva.

El Museu de la Mediterrània i tots els seus treballadors continuen treballant per tal de que el museu continuï bategant i que pugueu accedir de forma digital als seus recursos i continguts.

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis