El Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània trasllada el projecte Memòria Fotogràfica a la web

07.05.2020

Avui, el Museu de la Mediterrània havia de portar a terme una nova sessió del projecte Memòria Fotogràfica a la llar de jubilats El Recer de Torroella de Montgrí. Aquesta sessió però, per motiu de la crisi sanitària, s'ha hagut d’anul·lar. Lluny de suspendre la sessió, des del Museu de la Mediterrània s'ha volgut tirar endavant el projecte i per això s'ha traslladat al món digital. D’aquesta manera s'engega en línia el projecte Memòria Fotogràfica a la web.

El Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània guarda un gran arxiu fotogràfic. Malauradament no tenim informació de totes les imatges. Per aquest motiu es va engegar aquest projecte, per intentar documentar-les el millor possible. Les imatges ens aporten molta informació, així es proposa documentar la memòria històrica del territori a partir dels records que evoquen les fotografies d’altres èpoques on es veuen reflectides persones, activitats, paisatges o indrets. L’objectiu final, conservar la memòria del territori i de la gent.

Iniciem aquest camí digital a partir d’unes imatges cedides per la Maria Riera Masó i la família Riera-Busquets, de Torroella i l’Estartit de la primera meitat, aproximadament, del segle XX. El fons compost per 108 imatges és de temàtica variada, des d’imatges de territori fins a imatges de grups d’alumnes a les escoles.

Al web del Museu de la Mediterrània hi haurà una vintena de les imatges del fons que es podran visualitzar. Un cop identificat algun dels elements de les imatges es podrà omplir un formulari amb la informació que es vulgui donar de la imatge. Des del Centre de Documentació es recollirà aquesta informació i s’adjuntarà a l’arxiu que es conserva.

El Museu de la Mediterrània i tots els seus treballadors continuen treballant per tal de que el museu continuï bategant i que pugueu accedir de forma digital als seus recursos i continguts.

07.08.2020

El municipi empordanès ja ho té tot apunt per gaudir de la Festa Major de Sant Genís, en un any marcat per l’adaptació de la festa a les... (Llegir més)

07.08.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va acordar ahir al vespre concedir la Medalla del Montgrí d'enguany, de manera única, conjunta i... (Llegir més)

03.08.2020

El Museu de la Mediterrània aposta per seguir endavant amb la cultura i celebra la 5a edició dels Capvespres musicals amb dos concerts de petit... (Llegir més)

31.07.2020

El nombre d’usuaris del Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Torroella de Montgrí s’ha incrementat d’un 20 % arran de la crisi del... (Llegir més)

30.07.2020

Aquest matí han començat els treballs per instal·lar  unes 25 boies ecològiques de manera que es pugui compatibilitzar la conservació de la... (Llegir més)

29.07.2020

Durant el mes de juliol s'ha portat a terme una renovació en profunditat del servei d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

22.07.2020

Avui, dimecres 22 de juliol, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha lliurat els distintius de qualitat turística a 63 empreses i entitats... (Llegir més)

24.07.2020

L'Associació per les relacions multinacionals Costa Brava ha fet una aportació de 1.000 euros per destinar a famílies amb mancances alimentàries... (Llegir més)

17.07.2020

Un grup de 15 joves d'arreu de Catalunya estan participant aquests dies en el camp de treball “Queda’t de pedra al Montgrí!”, una iniciativa... (Llegir més)

16.07.2020

Després d’uns mesos molt complicats pel confinament i ben entrats ja a la coneguda com a “nova normalitat” o “represa”, el Museu de la... (Llegir més)

15.07.2020

A Torroella de Montgrí i a l’Estartit comptarem aquest estiu amb un equip format per 18 persones, entre informadors de platges (3), agents cívics... (Llegir més)

10.07.2020

Benvolguts veïns, Us informem que el proper dilluns 13 de juliol de 2020, el mercat setmanal de Torroella de Montgrí tornarà a la seva... (Llegir més)

07.07.2020

Ahir al vespre es va realitzar l'acte simbòlic de lliurament de les claus i les taquilles dels horts comunitaris i ecològics a 8 nous hortolans.... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis