Finalitza el repartiment de targetes i ordinadors als alumnes de Torroella i l'Estartit en situació de vulnerabilitat digital

06.05.2020

Aquesta setmana s'ha completat el repartiment de targetes SIM i ordinadors per millorar la connectivitat a prop de 160 alumnes de Torroella i de l'Estartit que es troben una situació de vulnerabilitat digital. L'operatiu s'ha coordinat entre l'ajuntament i les direccions de l'Escola Guillem de Montgrí, el Col·legi Sant Gabriel, l'Institut de Torroella i l'Escola Portitxol, de l'Estartit .
Els voluntaris i les voluntàries de la Xarxa de Solidaritat del municipi, impulsada per l'Assemblea de Joves de Torroella, han estat els encarregats de distribuir el material a Torroella, portant-lo als domicilis. A l'Estartit ho han organitzat l'Escola Portitxol i l'EMD de l'Estartit, i les famílies van anar a buscar el material a l'escola.

En el marc d'aquesta campanya, s'han aconseguit 160 targetes SIM sense cost gràcies a les implicació de diverses empreses tecnològiques. Per un costat, Vodafone, l'operador a qui l'Ajuntament té contractada la telefonia municipal de la corporació, ha cedit 110 targetes en el marc de la seva política de responsabilitat social corporativa. Per altra banda, Mobile World Capital Barcelona, una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a nivell global, n'ha cedit mig centenar, 30 de les quals provenen de l'operador Parlem i 20 de Vodafone.

D'altra banda, l'Institut Montgrí i el Col·legi Sant Gabriel ha fet arribar ordinadors a uns 20 alumnes, i l'Escola Guillem de Montgrí uns 20 a alumnes de 4t, 5è i 6è.

La regidora d'Ensenyament, Anna Company, vol agrair el treball i la implicació de totes les persones i empreses que han participat en aquesta iniciativa que pretén atenuar la bretxa digital existent entre les famílies que disposen de recursos econòmics per tenir dispositius o dades suficients i les que no. Company defensa que «les administracions públiques tenen l'obligació de vetllar per mitigar aquest greuge comparatiu».

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis