La comunitat musulmana de Torroella de Montgrí col·labora amb Serveis Socials durant el ramadà

Contribuirà a ajudar persones o famílies vulnerables del conjunt del municipi, musulmanes o no, amb necessitats alimentàries

26.04.2020

La comunitat musulmana de Torroella de Montgrí col·laborarà durant el període de ramadà amb l'Àrea de Serveis Socials per ajudar persones o famílies vulnerables del conjunt del municipi, musulmanes o no, amb necessitats alimentàries. Se sumen, així, a les diverses iniciatives de voluntariat i ajuda que s'han generat al nostre municipi durant la crisi del Covid-19.

Aquesta ajuda es farà en el marc de la campanya interna que habitualment fan durant aquest mes per fer costat a les persones amb menys recursos de la seva comunitat religiosa. Cada any, a la nit, gràcies a una col·lecta interna, ofereixen un sopar a la mesquita a mig centenar, aproximadament, de persones que tenen dificultats. Enguany, la situació derivada del coronavirus i la manca de feina, fa que el nombre s'hagi incrementat. A més, les condicions de confinament i la voluntat de prioritzar la salut, faran que la celebració comunitària no es faci a la mesquita, sinó que es viurà de manera privada, en família. A totes aquelles persones de la seva comunitat que tinguin necessitats alimentàries se'ls farà arribar als seus domicilis uns lots amb productes bàsics.

Els responsables de la comunitat musulmana local, en aquest context, s'han volgut mostrar solidaris i contribuir amb el conjunt del municipi, a través dels Serveis Socials, per col·laborar, en la mesura de les seves possibilitats, a atenuar l'impacte de la greu crisi generada pel coronavirus. La regidora d'Acció Social i Salut, Anna Bonada, vol agrair aquesta mostra de generositat i solidaritat, que se suma a les moltes que aquests dies s'han generant a Torroella i a l'Estartit, per atenuar l'impacte del Covid-19, especialment entre els col·lectiu smés vulnerables.

Segons el calendari islàmic, el Ramadà té lloc enguany entre el 24 d'abril i el 24 de maig. Es tracta d'un període de recolliment per a les comunitats musulmanes durant el qual es compleix amb el quart pilar de l’islam que és el dejuni o abstinència de tot menjar, beure o relació sexual (sawm) des de l’alba fins a la posta de sol.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis