L'Ajuntament facilita la connectivitat als alumnes de Torroella i de l'Estartit en situació de vulnerabilitat digital

17.04.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contribuït a la millora de la connectivitat a Internet a 160 alumnes del municipi que es troben en situació de vulnerabilitat digital.  Els centres educatius i l'Ajuntament han intensificat els contactes les darreres setmanes per coordinar esforços i fer possible la represa telemàtica del tercer trimestre escolar sense exclusions entre l'alumnat per manca de recursos. Per aquest motiu, les direccions de l'Escola Guillem de Montgrí, l'Institut de Torroella i l'Escola Portitxol, de l'Estartit van fer un llistat per identificar les famílies que no tenien connexió, ni recursos digitals que permetessin als seus fills i filles seguir el curs escolar un cop s'ha confirmat que no es reprendran les classes presencials.

En aquest sentit, l'aportació de l'Ajuntament ha estat la de gestionar la connectivitat. Inicialment es va habilitar una partida per a aquesta finalitat, però finalment s'han aconseguit 160 targetes SIM sense cost gràcies a les implicació de diverses empreses tecnològiques. Per un costat,Vodafone, l'operador a qui l'Ajuntament té contractada la telefonia municipal de la corporació, ha cedit 110 targetes en el marc de la seva política de responsabilitat social corporativa. Per altra banda, Mobile World Capital Barcelona, una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a nivell global, n'ha cedit mig centenar,  30 de les quals provenen de l'operador Parlem i 20 de Vodafone.

La regidora d'Ensenyament, Anna Company, recorda que «aquesta crisi ha posat de manifest i intensificat la bretxa digital que existeix entre aquelles famílies que disposen de recursos econòmics per tenir dispositius o dades suficients i les que no». Per aquest motiu, creu que «les administracions públiques tenen l'obligació de vetllar per mitigar aquest greuge comparatiu». Recorda, entre d'altes coses, l'esforç que s'ha fet des de l'Ajuntament per resoldre el deficient cablejat amb fibra òptica que hi havia al municipi, una situació que els darrers mesos ha millorat moltíssim i s'està posant de manifest com especialment útil en aquests dies de confinament.

Agraïments a les companyies i al professorat
Company vol agrair, en nom de de l'Ajuntament, l'EMD de l'Estartit i els centres educatius el gest de generositat per part de les empreses que han cedit aquestes 160 targetes SIM amb dades. També vol reconèixer l'esforç del professorat i dels centres perquè no és fàcil passar de la docència presencial a la telemàtica i al telebrall en pocs dies i de manera tan sobtada.

El repartiment de les targetes a Torroella de Montgrí el faran a domicili, a partir de la setmana vinent, el grup de joves de la xarxa de voluntariat que s'ha creat arran de la crisi del coronavirus. A l'Estartit serà la Policia Local qui les lliurarà a les famílies.

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis