El Centre de Distribució d'Aliments de Torroella de Montgrí registra un increment del 7,5 % d'usuaris arran del coronavirus

03.04.2020

El Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Torroella de Montgrí ha registrat un increment del 7,5 % en el nombre d'usuaris arran de la crisi sanitària i econòmica del coronavirus. Es tracta d'un repunt sobtat molt notable de famílies que fins ara no tenien problemes de subsistència alimentària i que ara han de recórrer, per primera vegada, a aquest servei assistencial de l'Ajuntament i Càritas. No es descarta que la xifra d'usuaris pugui anar creixent a mesura que s'allargui el confinament. En aquest sentit, el fet que la crisi del coronavirus s'hagi produït a les portes de la Setmana Santa també ha representat una dificultat afegida per a moltes famílies, ja que és un període en què habitualment es reforça la incorporació al mercat laboral.

La regidora d'Acció Social, Anna Bonada, ha explicat que tan bon punt es va decretar l'estat d'alarma i el confinament de la població, des de l'Ajuntament i Càritas es va establir un dispositiu especial per cobrir les necessitats alimentàries dels usuaris habituals, durant un mes. De manera ordinària, els lliuraments de les cistelles alimentàries es fan quinzenalment, però atesa la situació es va decidir fer un lliurament doble en començar la crisi. Així es volia evitar desplaçaments al centre i no exposar usuaris i voluntaris al risc de contagi. La intenció era reprendre el funcionament ordinari de distribució quinzenal a partir del 14 d'abril, però aquestes dues setmanes, el servei s'ha hagut de mantenir-se operatiu 1 dia per setmana, per atendre el grup d'emergència que s'ha creat amb els nous usuaris.

Suport als col·lectius més vulnerables
Aquestes noves realitats han vingut derivades dels Serveis Socials, que aquests dies manté l'activitat, adaptada a les mesures de seguretat sanitària, per poder donar resposta a les necessitats que van sorgint. En aquest sentit, Bonada ha argumentat que atès l'actual context, l'Ajuntament és extremadament sensible per no desatendre les necessitats dels col·lectius més vulnerables i la població de risc social, com poden ser es víctimes de la violència gènere i les persones amb diversitat funcional o malalties mentals. Així mateix, es continua fent el seguiment de les persones i famílies usuàries dels serveis socials.

Xarxa jove de voluntariat
Cal remarcar que aquests dies l'activitat del CDA es manté gràcies a la implicació d'un grup de joves  de la xarxa local de solidaritat i suport mutu que s'ha creat amb motiu de la crisi del coronavirus. Aquesta iniciativa ha estat promoguda per l'Assemblea de Joves de Torroella i la Xarxa Solidària de Torroella-l'Estartit, amb la col·laboració de l'Ajuntament. A partir de la crida que es va fer, s'ha creat un grup d'uns 10 joves que preparen els lots amb els aliments, amb totes les mesures de seguretat i preventives que s'han dictat. D'aquesta manera han pogut substituir la majoria de voluntaris habituals del centre, molts dels quals, per edat o circumstàncies personals, es troben en grups de risc i s'han hagut de confinar a casa.

Des del CDA de Torroella de Montgrí també s'atenen usuaris de diferents municipals del Baix Ter. En el cas de Torroella de Montgrí, en les dues darrers setmanes s'han atès un total de 247 famílies.

04.06.2020

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el cap de l’ACA a la demarcació territorial de Girona, Àlex Rocas, han visitat aquest... (Llegir més)

03.06.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha arribat a un principi d'acord per adquirir la titularitat de la gran finca del carrer del riu Ter que... (Llegir més)

30.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a l'UE Torroella i a l'equip sènior del Bàsquet Club Torroella per la magnífica temporada... (Llegir més)

29.05.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció en la qual es demana a l'Estat mesures de flexibilització pressupostària que,... (Llegir més)

29.05.2020

Les principals mesures que inclou el pla de xoc municipal, per àmbits d’actuació, són les següents: Mesures socials S'ampliaran les... (Llegir més)

29.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprofitat l'aturada forçosa de l'activitat al pavelló i al camp municipal d'esports per fer-hi tasques de... (Llegir més)

28.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí té intenció de reprendre el procés participatiu per definir el nou espai juvenil que s'està projectant al... (Llegir més)

28.05.2020

Benvolguts pares i mares, Us informem que totes les sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol municipals de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

25.05.2020

Els Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i de l'Estartit es posposen un any, per la impossibilitat de desenvolupar el procés durant... (Llegir més)

22.05.2020

El Museu de la Mediterrània ha iniciat el procés de recollida de material gràfic i documental per conservar la memòria de com s’ha viscut el... (Llegir més)

22.05.2020

La crisi del Covid-19 ha obligat a suspendre la 40a edició del Festival de Torroella, per bé que es reformularà el format per tal de poder... (Llegir més)

21.05.2020

Les platges de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tenen suficient capacitat de càrrega per acollir a tots els banyistes d'una temporada habitual,... (Llegir més)

20.05.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter manté la proposta educativa per al curs vinent, que arrencaria, si les autoritats governamentals i sanitàries no diuen... (Llegir més)

19.05.2020

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí segueix prioritzant l’atenció al públic per via... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis