L'Ajuntament neteja amb productes desinfectants la via pública, contenidors i espais de concurrència

Es demana la col·laboració ciutadana per fer un bon ús dels contenidors i minimitzar riscos

24.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha activitat un servei especial de neteja viària amb productes desinfectants específics com a mesura per frenar l'expansió del coronavirus. El dispositiu de reforç s'articula a través d'Urbaser, l'empresa concessionària del servei municipal, i es va començar a desplegar dissabte. S'està actuant amb una solució d'aigua amb lleixiu diluïda en zones que malgrat el confinament decretat mantenen la concurrència ciutadana, com són els accessos i l'entorn de les residències geriàtriques, dels CAP, dels supermercats, les farmàcies i altres establiments d'alimentació, espais molt sensibles a la propagació del virus.

També s'ha intensificat la neteja viària amb camió cuba  que treballarà a la via pública, en els carrers on es consideri necessari reforçar la neteja viària i la desinfecció.

Paral·lelament, s'estan desinfectant i netejant els contenidors de la via pública i voltants de les àrees de contenidors. En aquest sentit, preguem als ciutadans que no deixin els residus fora dels contenidors, que els dipositin on toca i utilitzin guants de protecció o  intensifiquin l´higiene personal de mans un cop utilitzats.

Col·laboració ciutadana

La deposició fora dels contenidors comporta no poder mantenir ni garantir l'estat de salubritat dels punts d'aportació de residus i dificulta els treballs de buidatge del personal del servei. Recordeu que deixar els residus fora del contenidor està sancionat. A part, aquesta actitud és completament insolidària pels treballadors que han de mantenir i garantir la netedat i l'ordre del servei de residus, en uns moments  molt difícils per a tothom, per la crisi sanitària que estem patint.

Preguem, alhora, que en cas de positiu, els residus procedents de la persona infectada es dipositin als contenidor de resta o rebuig en doble bossa ben lligada. Pensem en la protecció de tots.

Serveis essencials a la deixalleria

Mentre duri el confinament us preguem que no aneu a la deixalleria. Aquesta només resta operativa, amb serveis mínims, per atendre aquelles necessitats estrictament essencials. En aquest context de crisi sanitària, cal evitar el màxim possible els desplaçaments.

Recollida de trastos vells

També us preguem que no abandoneu els trastos vells a la via pública.  Això és insolidari i també no poder mantenir ni garantir l'estat de salubritat de la via púbica. Us recordem que aquesta pràctica també és sancionable. El servei gratuït de recollida de trastos vells a porta segueix operatiu. Si teniu alguna necessitat, només cal que truqueu al telèfon gratuït 900 720 678 per indicar el lloc i el tipus de material, i us el recollirem a la porta de casa.

03.08.2020

El Museu de la Mediterrània aposta per seguir endavant amb la cultura i celebra la 5a edició dels Capvespres musicals amb dos concerts de petit... (Llegir més)

31.07.2020

El nombre d’usuaris del Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Torroella de Montgrí s’ha incrementat d’un 20 % arran de la crisi del... (Llegir més)

30.07.2020

Aquest matí han començat els treballs per instal·lar  unes 25 boies ecològiques de manera que es pugui compatibilitzar la conservació de la... (Llegir més)

29.07.2020

Durant el mes de juliol s'ha portat a terme una renovació en profunditat del servei d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

22.07.2020

Avui, dimecres 22 de juliol, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha lliurat els distintius de qualitat turística a 63 empreses i entitats... (Llegir més)

24.07.2020

L'Associació per les relacions multinacionals Costa Brava ha fet una aportació de 1.000 euros per destinar a famílies amb mancances alimentàries... (Llegir més)

17.07.2020

Un grup de 15 joves d'arreu de Catalunya estan participant aquests dies en el camp de treball “Queda’t de pedra al Montgrí!”, una iniciativa... (Llegir més)

16.07.2020

Després d’uns mesos molt complicats pel confinament i ben entrats ja a la coneguda com a “nova normalitat” o “represa”, el Museu de la... (Llegir més)

15.07.2020

A Torroella de Montgrí i a l’Estartit comptarem aquest estiu amb un equip format per 18 persones, entre informadors de platges (3), agents cívics... (Llegir més)

10.07.2020

Benvolguts veïns, Us informem que el proper dilluns 13 de juliol de 2020, el mercat setmanal de Torroella de Montgrí tornarà a la seva... (Llegir més)

07.07.2020

Ahir al vespre es va realitzar l'acte simbòlic de lliurament de les claus i les taquilles dels horts comunitaris i ecològics a 8 nous hortolans.... (Llegir més)

07.07.2020

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha estat premiat per la Federació EUROPARC en la categoria especial canvi climàtic, per... (Llegir més)

06.07.2020

La platja Gran de l'Estartit ha revalidat la Q de Qualitat Turística, un prestigios distintiu que concedeix el Instituto para la Calidad Turística... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis