Missatge institucional de l’alcalde de Torroella de Montgrí en relació amb el coronavirus

13.03.2020

(13.03.20 - 14.45 h) Escolta el missatge institucional de l'Alcalde de Torroella de Montgrí en relació amb el coronavirus

Fa poques setmanes vam patir una crisi sense precedents al nostre municipi arran del temporal Gloria. Ara, quan el brot de coronavirus s'ha convertit en pandèmia i s'escampa exponencialment, ens disposem a afrontar un altre període de grans adversitats, durant el qual viurem situacions que no ens hauríem imaginat. Tot i que  no tinguem cap cas declarat oficialment al nostre municipi, des d'avui, i seguint les directrius de les autoritats sanitàries, iniciem un període mínim de quinze dies amb mesures i restriccions que afectaran el nostre dia a dia. No serà fàcil, però la situació que tenim al davant ens obliga a actuar de manera contundent per frenar la malaltia.

Des de l’Ajuntament prendrem totes les mesures que estiguin al nostre abast per contribuir a frenar la propagació de la malaltia i protegir la nostra població. Per optimitzar recursos i gestionar eficientment la situació, hem activitat el Comitè d'Emergències Municipals i estem en contacte permanent amb les autoritats sanitàries. Som conscients que l'efectivitat de les mesures adoptades passa per millorar al màxim la coordinació, ser transparents, està a prop de la població i contribuir a difondre informació real i contrastada.

Arran del temporal ja vaig dir que la resposta col·lectiva que havíem donat a l'adversitat va ser exemplar i una mostra més de la grandesa i maduresa del nostre municipi. Salvant les distàncies, perquè són situacions completament diferents, estic segur que ara passarà el mateix.

Quan pensem en termes mediambientals, es diu que cal actuar localment i pensar globalment. És una manera de dir-nos que els gran canvis s'inicien a escala local. En el cas del coronavirus, passa el mateix, però portant-ho a un àmbit més cívic, us voldria dir que cal actuar personalment i pensar col·lectivament. La nostra protecció és també la de la resta de persones del nostre entorn més proper, i així successivament. Hem d'afrontar la situació, doncs, amb generositat i pensant en el bé col·lectiu.

Les mesures adoptades, que són certament incòmodes i generaran greus perjudicis econòmics i socials, estan orientades a superar de la manera més ràpida la malaltia. Això ho aconseguirem amb seny, sentit comú, paciència i respectant les indicacions dels professionals. No és fàcil, però hem de tenir la capacitat de pensar no en el temps perdut, sinó en el temps que guanyarem si fem bé les coses.

Reitero que des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, en coordinació amb l'EMD de l'Estartit, afrontem aquesta situació amb rigor, amb l'objectiu de minimitzar-ne l'afectació en tots els àmbits, també en l'econòmic. Us agraeixo per avançat la vostra col·laboració.

Jordi Colomí i Massanas
Alcalde

07.04.2020

(07.04.20) L'ANC inicia demà el repartiment de mascaretes per a la població a través dels establiments de Torroella i l'Estartit... (Llegir més)

07.04.2020

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) iniciarà demà la distribució d'un miler de mascaretes a través dels establiments que continuen oberts a... (Llegir més)

07.04.2020

La Policia Local de Torroella de Montgrí ha intensificat aquest darrer cap de setmana els controls de vehicles i de vianants. L'objectiu era... (Llegir més)

06.04.2020

 Malgrat el confinament, des de l'Espai Ter hem continuat treballant intensament per defensar la cultura i reforçar els llaços teixits entre la... (Llegir més)

03.04.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han tancat un atapeït programa d'activitats diverses obertes a tota la població amb... (Llegir més)

03.04.2020

El Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Torroella de Montgrí ha registrat un increment del 7,5 % en el nombre d'usuaris arran de la crisi... (Llegir més)

02.04.2020

Malgrat ser el festival on tot és possible, l'imaginable i l'inimaginable, el FIMAG 2020 no ha trobat la vareta màgica que permeti celebrar... (Llegir més)

01.04.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha decidit suspendre la VII Fira L'Empordà, Cuina i Salut programada per al 30 d'abril i el 2 i 3 de maig, a... (Llegir més)

31.03.2020

El consultori mèdic de l'Estartit quedarà tancat a partir de demà dimecres 1 d'abril i fins que no remeti el risc de contagi pel Covid-19. Els... (Llegir més)

29.03.2020

Malgrat la crisi del coronavirus, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí manté vigent la convocatòria dels Premis Literaris El Càlam, que es... (Llegir més)

27.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut 2.000 mascaretes provinents de dos lliuraments, d'un miler cadascun, realitzats per la comunitat... (Llegir més)

26.03.2020

La Policia Local de Torroella de Montgrí està treballant activament per garantir la protecció de la població i fer complir les mesures decretades... (Llegir més)

25.03.2020

(25.03.20 - 16 h) El proper divendres 27 de març es repartiran les targetes moneder que ha creat el Departament d'Educació per les famílies que... (Llegir més)

24.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha activitat un servei especial de neteja viària amb productes desinfectants específics com a mesura per... (Llegir més)

21.03.2020

(21.03.20 - 12.30 h) El sector de l'alimentació és un dels serveis essencials i pot continuar la seva activitat extremant i seguint les mesures de... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis