Missatge institucional de l’alcalde de Torroella de Montgrí en relació amb el coronavirus

13.03.2020

(13.03.20 - 14.45 h) Escolta el missatge institucional de l'Alcalde de Torroella de Montgrí en relació amb el coronavirus

Fa poques setmanes vam patir una crisi sense precedents al nostre municipi arran del temporal Gloria. Ara, quan el brot de coronavirus s'ha convertit en pandèmia i s'escampa exponencialment, ens disposem a afrontar un altre període de grans adversitats, durant el qual viurem situacions que no ens hauríem imaginat. Tot i que  no tinguem cap cas declarat oficialment al nostre municipi, des d'avui, i seguint les directrius de les autoritats sanitàries, iniciem un període mínim de quinze dies amb mesures i restriccions que afectaran el nostre dia a dia. No serà fàcil, però la situació que tenim al davant ens obliga a actuar de manera contundent per frenar la malaltia.

Des de l’Ajuntament prendrem totes les mesures que estiguin al nostre abast per contribuir a frenar la propagació de la malaltia i protegir la nostra població. Per optimitzar recursos i gestionar eficientment la situació, hem activitat el Comitè d'Emergències Municipals i estem en contacte permanent amb les autoritats sanitàries. Som conscients que l'efectivitat de les mesures adoptades passa per millorar al màxim la coordinació, ser transparents, està a prop de la població i contribuir a difondre informació real i contrastada.

Arran del temporal ja vaig dir que la resposta col·lectiva que havíem donat a l'adversitat va ser exemplar i una mostra més de la grandesa i maduresa del nostre municipi. Salvant les distàncies, perquè són situacions completament diferents, estic segur que ara passarà el mateix.

Quan pensem en termes mediambientals, es diu que cal actuar localment i pensar globalment. És una manera de dir-nos que els gran canvis s'inicien a escala local. En el cas del coronavirus, passa el mateix, però portant-ho a un àmbit més cívic, us voldria dir que cal actuar personalment i pensar col·lectivament. La nostra protecció és també la de la resta de persones del nostre entorn més proper, i així successivament. Hem d'afrontar la situació, doncs, amb generositat i pensant en el bé col·lectiu.

Les mesures adoptades, que són certament incòmodes i generaran greus perjudicis econòmics i socials, estan orientades a superar de la manera més ràpida la malaltia. Això ho aconseguirem amb seny, sentit comú, paciència i respectant les indicacions dels professionals. No és fàcil, però hem de tenir la capacitat de pensar no en el temps perdut, sinó en el temps que guanyarem si fem bé les coses.

Reitero que des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, en coordinació amb l'EMD de l'Estartit, afrontem aquesta situació amb rigor, amb l'objectiu de minimitzar-ne l'afectació en tots els àmbits, també en l'econòmic. Us agraeixo per avançat la vostra col·laboració.

Jordi Colomí i Massanas
Alcalde

07.07.2020

Ahir al vespre es va realitzar l'acte simbòlic de lliurament de les claus i les taquilles dels horts comunitaris i ecològics a 8 nous hortolans.... (Llegir més)

07.07.2020

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha estat premiat per la Federació EUROPARC en la categoria especial canvi climàtic, per... (Llegir més)

06.07.2020

La platja Gran de l'Estartit ha revalidat la Q de Qualitat Turística, un prestigios distintiu que concedeix el Instituto para la Calidad Turística... (Llegir més)

03.07.2020

El propi museu com a objecte de reflexió i de creació artística. Aquesta és la innovadora proposta del nou cicle d'art contemporani de producció... (Llegir més)

02.07.2020

Personal tècnic del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha alliberat 17 tortugues d’estany (Emys orbicularis) dins del seu... (Llegir més)

29.06.2020

La Meda Gran i el Castell del Montgrí són dues de les imatges que s'utilitzaran en la campanya promocional que ha impulsat Moventis Sarfa amb el... (Llegir més)

26.06.2020

Benvolgudes famílies, En resposta a les sol·licituds rebudes per part de les famílies dels infants nascuts al 2019, us comuniquem que... (Llegir més)

26.06.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha reobert les instal·lacions esportives municipals i ha elaborat un protocol d'utilització que recull totes... (Llegir més)

25.06.2020

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha escollit Torroella de Montgrí per presentar aquest matí, de... (Llegir més)

20.06.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la campanya de sensibilització «Fes un Gest per l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica)» pujant... (Llegir més)

19.06.2020

Aquest any, la crisi de la COVID-19 ens obligarà a viure la revetlla de Sant Joan, una de les celebracions populars més arrelades als Països... (Llegir més)

19.06.2020

La Federació ADF Les Gavarres, de la qual en forma part l'ADF Montgrí, va activar dimecres el dispositiu de vigilància al massís del Montgrí,... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis