Avisos

L'Ajuntament referma el seu compromís amb el foment de l'ocupació i la lluita contra la precarietat laboral

10.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha adherit al Manifest per a la millora de la qualitat de l'ocupació del Baix Empordà. Aquest document és fruït d'una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal del Baix Empordà amb l'objectiu de fomentar el treball institucional que ajudi a revertir la precarietat laboral, els sous baixos i els alts nivells d’atur. El document té per objectiu unificar esforços i fer polítiques conjuntes per millorar la qualitat de vida dels habitants de la comarca i treballar perquè les empreses, associacions i institucions públiques ofereixin ofertes amb condicions laborals dignes per a totes les persones.

El regidor de Promoció Econòmica, Josep Martinoy, argumenta que amb l'adhesió a aquest manifest l'Ajuntament vol refermar el seu compromís amb el foment de l'ocupació i la lluita contra la precarietat laboral. Aquest és un dels eixos de l’acció del govern municipal, que es tradueix en accions concretes. Entre aquestes, recorda que el municipi participa activament en la contractació de personal a través de plans d'ocupació que ajuden a la inserció laboral de persones en risc d'exclusió o de joves amb la formació finalitzada. A més, disposa del Club de la Feina, un servei d'assessorament i orientació laboral, que també posa en contacte treballadors i empreses. Des d’aquest servei s’ha promogut, amb èxit, l’speed dating laboral, un innovador sistema de presentacions i entrevistes ràpides que apropa empreses i candidats. Així mateix, internament, l'Ajuntament vetlla per les correctes condicions laborals del personal municipal i per col·laborar en el seu reciclatge i formació permanent, la qual cosa reverteix en una millora del servei que es presta a la ciutadania.

El manifest sorgeix de la necessitat d’invertir la inèrcia que el mercat laboral de la comarca ha anat agafant en els últims anys. Com en altres demarcacions, la crisi va colpejar el territori entre els anys 2008 i 2014, fet que va repercutir amb efectes negatius en tots els sectors econòmics del territori i, paral·lelament, en molts treballadors i treballadores, que van veure dràsticament reduïts els seus ingressos.

Malgrat els esforços que els últims anys estan fent algunes empreses, entitats o institucions públiques per millorar la situació econòmica de tots els agents del territori amb la creació d’ocupació i la formació laboral, els efectes secundaris de la crisi perduren amb una elevada taxa d’atur, salaris baixos i, en alguns casos, condicions de treball precàries.

El manifest insta totes les empreses i organitzacions públiques, privades i socials adherides a potenciar la millora de les competències professionals de tota la població, revalorant professions, retribuint adequadament l’activitat laboral, complint amb la normativa laboral, ajudant els col·lectius més desfavorits a superar les condicions adverses i promovent la cultura empresarial socialment responsable en un marc normatiu que fomenti l’emprenedoria i que incrementi l’activitat de tots els sectors econòmics de la comarca per complementar l’estacionalitat del sector turístic.

Llegir el manifest aquí

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis