L'Ajuntament referma el seu compromís amb el foment de l'ocupació i la lluita contra la precarietat laboral

10.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha adherit al Manifest per a la millora de la qualitat de l'ocupació del Baix Empordà. Aquest document és fruït d'una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal del Baix Empordà amb l'objectiu de fomentar el treball institucional que ajudi a revertir la precarietat laboral, els sous baixos i els alts nivells d’atur. El document té per objectiu unificar esforços i fer polítiques conjuntes per millorar la qualitat de vida dels habitants de la comarca i treballar perquè les empreses, associacions i institucions públiques ofereixin ofertes amb condicions laborals dignes per a totes les persones.

El regidor de Promoció Econòmica, Josep Martinoy, argumenta que amb l'adhesió a aquest manifest l'Ajuntament vol refermar el seu compromís amb el foment de l'ocupació i la lluita contra la precarietat laboral. Aquest és un dels eixos de l’acció del govern municipal, que es tradueix en accions concretes. Entre aquestes, recorda que el municipi participa activament en la contractació de personal a través de plans d'ocupació que ajuden a la inserció laboral de persones en risc d'exclusió o de joves amb la formació finalitzada. A més, disposa del Club de la Feina, un servei d'assessorament i orientació laboral, que també posa en contacte treballadors i empreses. Des d’aquest servei s’ha promogut, amb èxit, l’speed dating laboral, un innovador sistema de presentacions i entrevistes ràpides que apropa empreses i candidats. Així mateix, internament, l'Ajuntament vetlla per les correctes condicions laborals del personal municipal i per col·laborar en el seu reciclatge i formació permanent, la qual cosa reverteix en una millora del servei que es presta a la ciutadania.

El manifest sorgeix de la necessitat d’invertir la inèrcia que el mercat laboral de la comarca ha anat agafant en els últims anys. Com en altres demarcacions, la crisi va colpejar el territori entre els anys 2008 i 2014, fet que va repercutir amb efectes negatius en tots els sectors econòmics del territori i, paral·lelament, en molts treballadors i treballadores, que van veure dràsticament reduïts els seus ingressos.

Malgrat els esforços que els últims anys estan fent algunes empreses, entitats o institucions públiques per millorar la situació econòmica de tots els agents del territori amb la creació d’ocupació i la formació laboral, els efectes secundaris de la crisi perduren amb una elevada taxa d’atur, salaris baixos i, en alguns casos, condicions de treball precàries.

El manifest insta totes les empreses i organitzacions públiques, privades i socials adherides a potenciar la millora de les competències professionals de tota la població, revalorant professions, retribuint adequadament l’activitat laboral, complint amb la normativa laboral, ajudant els col·lectius més desfavorits a superar les condicions adverses i promovent la cultura empresarial socialment responsable en un marc normatiu que fomenti l’emprenedoria i que incrementi l’activitat de tots els sectors econòmics de la comarca per complementar l’estacionalitat del sector turístic.

Llegir el manifest aquí

08.04.2021

Demà divendres tindrà lloc la inauguració formal de la 7a edició del Festival de Fotografia Mirades, que organitza bianualment l'associació... (Llegir més)

30.03.2021

(30.03.21) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí cerca una persona per a ocupar el lloc de treball de tècnic/a de medi ambient, mentre duri el... (Llegir més)

25.03.2021

Des de l’ABS de Torroella de Montgrí es continua desplegant la campanya de vacunació contra la COVID-19, que es va iniciar el mes de febrer,... (Llegir més)

25.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí continua fomentant les polítiques actives d'ocupació i aquest any ha incorporat tres persones desocupades a... (Llegir més)

24.03.2021

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha enllestit l’últim cens hivernal d’aus aquàtiques, elaborat el mes de gener, amb... (Llegir més)

22.03.2021

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, de Torroella de Montgrí, va triplicar el 2020 el préstec de llibre digitals (1.240), respecte l'any 2019 (372).... (Llegir més)

18.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reprèn la setmana vinent la convocatòria dels Consells de Barri, un any després de l'aturada forçada per la... (Llegir més)

16.03.2021

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha participat aquest matí en el seminari nacional online del projecte europeu de turisme... (Llegir més)

15.03.2021

Alumnes d'Ostelea, Escola de Management en Turisme, de Barcelona, i del grau de Geografia de la UdG han conegut de primera mà com s'ha gestat, quins... (Llegir més)

08.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i el Departament d'Educació de la Generalitat han acordat que l'Escola Portitxol pugui... (Llegir més)

03.03.2021

L’Ajuntament i l'EMD iniciaran el 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona, la fase de propostes d'un procés participatiu promogut per tal de... (Llegir més)

04.03.2021

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

04.03.2021

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint la redacció del projecte definitiu per urbanitzar el carrer de Fàtima, amb l'objectiu que es... (Llegir més)

eventis