La Generalitat es compromet a desbloquejar les millores de les carreteres del Baix Ter

El gener de 2017 va anunciar un pla xifrat en 20 milions d'euros, en resposta a la reivindicació del territori

Colomí i Martinoy, a la dreta de la imatge, durant la reunió.
Colomí i Martinoy, a la dreta de la imatge, durant la reunió.

21.02.2020

La Generalitat ha reiterat en el seu compromís de desplegar el programa de millores de la xarxa viària del Baix Ter que va presentar el gener de 2017, amb una inversió prevista de 20 milions d'euros. Així ho va expressar ahir el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, en una reunió que va mantenir a Girona amb representants dels ajuntaments i del Consell Comarcal del Baix Empordà.

A la trobada hi van assistir l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Mobilitat, Josep Martinoy. Tots dos van aprofitar per reivindicar, novament, la urgència de les actuacions per millorar la seguretat, la qualitat de vida dels residents i afavorir la dinamització econòmica local. Van recordar, a més, que el temporal Gloria va posar de manifest la gran fragilitat de la xarxa viària. Colomí considera «inadmissible» que en ple segle XXI Torroella i l'Estartit es puguin quedar aïllats, un situació que segurament no s'hauria produït si les carreteres es trobessin en bones condicions, com reclama el territori des de fa dècades. També va demanar que quan comencin les actuacions sobre el terreny, aquestes no s'aturin fins arribar a l'Estartit i completar tot el paquet de millores, del qual en tres anys només s'han fet els giratoris de l'Empalme i de Bellcaire.

Pel que fa als plans de la Generalitat, properament s’iniciaran les obres de condicionament de la GI-633 entre Sant Julià de Ramis i la variant de Sant Jordi  Desvalls, amb un pressupost de 3,7 MEUR. També licitarà aquesta primavera l'obra de rehabilitació i millora del pont de Verges (Baix Empordà) sobre el riu Ter (C-252) amb una inversió de més de quatre milions d'euros. Els treballs consistiran principalment en la rehabilitació de l’estructura, que data de la dècada de 1940. A més, el viaducte tindrà una nova secció més ampla que l’actual per a habilitar el pas tant de vianants com de ciclistes.

La Generalitat també té en marxa la redacció dels projectes de condicionament de la GI-633 i la GI-634 entre Colomers i Verges, amb una inversió prevista de 8 milions d'euros, i de millora de la GI-643 entre Gualta i Parlavà -dividida en dos trams- amb un pressupost estimat de 7,5 milions d'euros.

D'altra banda, té en estudi les millores de seguretat a desenvolupar a les travessies de Colomers, Jafre, Verges, Ullà, Torroella de Montgrí, Rupià, Parlavà i Serra de Daró.

Nova connexió entre els marges del Ter
Paral·lelament al desplegament d’aquest pla, el Departament de Territori i Sostenibilitat treballa, conjuntament amb els ens locals, en la definició d’una nova connexió viària entre el marge dret i el marge esquerre del riu Ter, per a millorar la mobilitat en aquest entorn, tant la viària com la de vianants i ciclistes. El nou vial, de dos quilòmetres de longitud, connectarà les carreteres C-31 i GI-643, entre els municipis de Fontanilles, Ullà i la Tallada d’Empordà. Actualment, estan en fase de redacció els estudis informatiu i d’impacte ambiental corresponents, amb la previsió de sotmetre’ls a informació pública aquest any.

Front comú d'alcaldes
Colomí ha recordat que aquest pla de millores de les carreteres del Baix Ter és la resposta de la Generalitat al front comú d'alcaldes que es va crear la tardor de 2016. Aquest front va donar continuïtat a les gestions que es van fer prèviament des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per exigir una solució als deficients accessos i a les cues al pont del Ter.

El 30 de setembre de 2016, diversos alcaldes i regidors de Torroella de Montgrí, Verges, Ullà, l’Escala, Bellcaire i la Tallada d’Empordà es van reunir a l’Ajuntament de Torroella per intercanviar inquietuds i posar en comú estratègies institucionals al voltant de la perillositat de les carreteres del Baix Ter. Van acordar coordinar les seves accions i intensificar la reivindicació històrica del territori per tal de resoldre aquesta problemàtica.

Posteriorment, el 21 d'octubre de 2016 es va celebrar una reunió al Museu de la Mediterrània, entre ajuntaments i Generalitat, on el govern es va comprometre a planificar amb el territori les millores de les carreteres del Baix Ter. Finalment, el 27 de gener de 2017, el conseller Rull va anunciar un pla de millores amb una inversió de 20 milions d'euros, a executar en 4 anys. D'aquest, a hores d'ara només s'han fet els giratoris de l'Empalme i Bellacaire.

07.04.2020

(07.04.20) L'ANC inicia demà el repartiment de mascaretes per a la població a través dels establiments de Torroella i l'Estartit... (Llegir més)

07.04.2020

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) iniciarà demà la distribució d'un miler de mascaretes a través dels establiments que continuen oberts a... (Llegir més)

07.04.2020

La Policia Local de Torroella de Montgrí ha intensificat aquest darrer cap de setmana els controls de vehicles i de vianants. L'objectiu era... (Llegir més)

06.04.2020

 Malgrat el confinament, des de l'Espai Ter hem continuat treballant intensament per defensar la cultura i reforçar els llaços teixits entre la... (Llegir més)

03.04.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han tancat un atapeït programa d'activitats diverses obertes a tota la població amb... (Llegir més)

03.04.2020

El Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Torroella de Montgrí ha registrat un increment del 7,5 % en el nombre d'usuaris arran de la crisi... (Llegir més)

02.04.2020

Malgrat ser el festival on tot és possible, l'imaginable i l'inimaginable, el FIMAG 2020 no ha trobat la vareta màgica que permeti celebrar... (Llegir més)

01.04.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha decidit suspendre la VII Fira L'Empordà, Cuina i Salut programada per al 30 d'abril i el 2 i 3 de maig, a... (Llegir més)

31.03.2020

El consultori mèdic de l'Estartit quedarà tancat a partir de demà dimecres 1 d'abril i fins que no remeti el risc de contagi pel Covid-19. Els... (Llegir més)

29.03.2020

Malgrat la crisi del coronavirus, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí manté vigent la convocatòria dels Premis Literaris El Càlam, que es... (Llegir més)

27.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut 2.000 mascaretes provinents de dos lliuraments, d'un miler cadascun, realitzats per la comunitat... (Llegir més)

26.03.2020

La Policia Local de Torroella de Montgrí està treballant activament per garantir la protecció de la població i fer complir les mesures decretades... (Llegir més)

25.03.2020

(25.03.20 - 16 h) El proper divendres 27 de març es repartiran les targetes moneder que ha creat el Departament d'Educació per les famílies que... (Llegir més)

24.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha activitat un servei especial de neteja viària amb productes desinfectants específics com a mesura per... (Llegir més)

21.03.2020

(21.03.20 - 12.30 h) El sector de l'alimentació és un dels serveis essencials i pot continuar la seva activitat extremant i seguint les mesures de... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis