Avisos

El Museu de la Mediterrània dedica la II Jornada de Memòria Històrica a la rereguarda de la Guerra Civil

Demà, a les 19 h, es fa la conferència «El paper de la dona durant la Guerra Civil», a càrrec de Sonya Torres

La Sala de Torroella de Montgrí, l'any 1937, quan es va col·lectivitzar i s'hi van instal·lar les perruqueries i barberies de la vila. Fons Pérez de Rozas. Arxiu Fotogràfic de Barcelona.
La Sala de Torroella de Montgrí, l'any 1937, quan es va col·lectivitzar i s'hi van instal·lar les perruqueries i barberies de la vila. Fons Pérez de Rozas. Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

20.02.2020

El Museu de la Mediterrània impulsa la II Jornada de Memòria Històrica Local, que aquesta edició se centra en la rereguarda, i molt especialment en el paper que van desenvolupar les dones durant la guerra civil, les col·lectivitzacions i els refugis antiaeris. La proposta inclou enguany dues conferències, una taula rodona, un cinefòrum, un memòria fotogràfica i una sortida guiada. 

Com ja es va fer molt exitosament l'any passat, es torna obrir un espai de recepció de memòria cada dilluns de març i abril de 10 a 13 h (també es poden resoldre dubtes o concertar una cita a: info@museudelamediterrania.cat o al telèfon 972 75 51 80). L'any passat es varen poder recollir nombrosos i molt valuosos testimonis orals, documents, fotografies, objectes, etc. de la Guerra Civil.

L'objectiu de les Jornades de Memòria que organitza el Museu de la Mediterrània és el de recuperar el passat històric de la vila de Torroella, els records dels testimonis que van viure els fets que en cada edició es vagin tractant. El concepte Memòria Històrica comprèn totes aquelles mesures de foment del coneixement del passat i de reconeixement d’aquelles persones que durant la Guerra Civil Espanyola o la dictadura franquista van patir actes injustos per motius polítics, ideològics o religiosos. Conèixer la nostra història ens permet posar-la en valor i obrir el camí per a construir un present i un futur amb més consciència sobre el nostre passat.

Programa

• Dijous 13 de febrer, 17.30 h. Llar de jubilats El Recer. Projecte Memòria Fotogràfica.
Divendres 21 de febrer, 19 h. Museu de la Mediterrània. Conferència: «El paper de la dona durant la Guerra Civil», a càrrec de Sonya Torres
Divendres 28 de febrer, 19 h. Conferència «Les col·lectivitzacions a l’Empordà», a càrrec de Marciano Càrdaba.
• Dissabte 29 de febrer, 19 h. Cinema Montgrí. Projecció del documental Economia Col·lectiva. L'última revolució d'Europa, d'Eulàlia Comas, amb col·loqui posterior amb la directora.
• Divendres 6 de març, 19 h. Tertúlia: Les dones torroellenques durant la Guerra Civil
• Dissabte 7 de març, 11 h. Visita guiada «Alarma antiaèria, els refugis de la Guerra Civil», a càrrec de Laia de Quintana

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis