Avisos

L'Ajuntament arranjarà íntegrament el carrer de Fàtima per garantir l'estabilitat del ferm

Jordi Oliver, Jordi Colomí i Josep Martinoy, durant la visita al carrer, en el punt on el novembre hi va haver l'esvoranc.
Jordi Oliver, Jordi Colomí i Josep Martinoy, durant la visita al carrer, en el punt on el novembre hi va haver l'esvoranc.

13.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reurbanitzarà íntegrament el carrer de Fàtima, on el mes de novembre s'hi va obrir un important esvoranc pel pas d'un camió de gran tonatge. Amb l'actuació projectada es vol garantir la seguretat de la via que ara mateix es veu compromesa per les patologies detectades al tub del col·lector d'aigües de la muntanya. L'incident va ser conseqüència del deteriorament d'aquesta canonada, que data dels anys seixanta. Les filtracions derivades d'aquest deteriorament van provocar la lenta, però progressiva erosió del terreny que sustenta el ferm del carrer, de manera que aquest va cedir quan hi va passar un vehicle pesant. Arran de l’incident, i abans de reparar-lo provisionalment, es va realitzar una exhaustiva inspecció per valorar danys i l'estat dels serveis afectats. Es va poder constatar que la canonada presenta esquerdes, deformacions i erosions de l'estructura en força punts, la qual cosa fa aconsellable la seva substitució al llarg de tot el carrer, fins a l'entrega al passeig de Catalunya, per on continua el seu recorregut.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Oliver, ha recordat que aquest carrer és un punt important de pas de serveis. A banda del col·lector de la muntanya i dels serveis propis dels habitatges del carrer, també hi passa una línia de mitja tensió i la canonada d'impulsió d'aigua de la potabilitzadora al dipòsit de Torroella. Tot plegat fa aconsellable actuar-hi de manera integral, per la qual cosa l'Ajuntament ja ha encarregat el projecte. Es preveu tenir-lo a punt a mitjans de març i iniciar immediatament les obres. L'actuació tindrà un cost superior als 450.000 euros, segons les primeres estimacions, tot i que caldrà esperar a la redacció final del projecte per conèixer la valoració exacta.

L'actuació, a banda de renovar els serveis, comportarà una millora de la qualitat urbana de la via, que tindrà voreres més amples. Atès l'interès general, l'obra es finançarà amb fons municipals i els veïns no hauran de pagar contribucions.

L'alcalde, Jordi Colomí, i el mateix Oliver van informar als veïns de tots aquests detalls en una reunió informativa que es va celebrar el passat 30 de gener, a l'Auditori del Museu de la Mediterrània. Aquest matí, acompanyats pel regidor de Mobilitat, Josep Martinoy, i d’un tècnic municipal, han realitzat una visita al carrer per comentar sobre el terreny les actuacions projectades.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis