Avisos

L'aigua de Torroella de Montgrí i l'Estartit torna a ser potable

11.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgri ha decretat l'aixecament de la restricció de beure i cuinar amb aigua de la xarxa municipal. Les darreres analítiques realitzades han certificat que tots els paràmetres es troben dins de la normalitat i, per tant, es pot garantir completament la seva potabilitat.

Tot i que a la planta potabilitzadora ja fa uns dies que es va aconseguir generar i bombar aigua potable caps als dipòsits, la situació no s'ha pogut normalitzar i generalitzar a tot el municipi fins que no s'ha regenerat l'aigua de la xarxa. Això depenia del consum, motiu pel qual, des de Sorea, la companyia concessionària del servei, s'ha anat fent un control analític exhaustiu fins a determinar que tota l'aigua dels dipòsits i de la xarxa ja s'ha renovat i que tota la que surt per les aixetes de Torroella i de l'Estartit és potable. En conseqüència, també donem per finalitzat el servei de cisternes d'aigua potable.

L'alcalde, Jordi Colomí, ha volgut agrair els esforços i la total dedicació dels tècnics de Sorea i de l'Ajuntament que estan treballant sense descans per normalitzar el servei d'aigua potable en una situació realment adversa tenint en compte la magnitud de l'avaria (inundació de la potabilitzadora i trencament de la canalització que porta l'aigua dels pous de Canet). També ha volgut agrair les mostres de comprensió i paciència de la població per les incomoditats derivades d'aquesta circumstància de força major que ha estat motivada per un temporal i una inundació històrica.

Avaria de gran magnitud
D'aquesta manera es tanca un episodi que es va iniciar el dijous 23 de gener, arran del temporal Gloria. En un primer moment es va decretar l'aigua com a no apta per cuinar i veure per un augment dels paràmetres de transparència. Això estava motivat per l'augment sobtat de la terbolesa dels aqüífers degut a les intenses pluges d'un temporal de gran magnitud. La situació va afectar, molt especialment, una bona part dels municipis del Baix Ter.

El mateix dijous 23 al vespre, la situació es va complicar molt més quan es va inundar la planta potabilitzadora i es va trencar la canonada que ve dels pous de Canet, d'on s'abasteixen Torroella i l'Estartit. Això va obligar a interrompre el servei perquè la instal·lació va quedar  inoperativa. Els tècnics de Sorea i de la brigada municipal van poder entrar a la planta cap a les 16 h, quan el nivell de l'aigua havia baixat, i ràpidament van activar un dispositiu especial d'emergència. El principal objectiu era poder arrencar la planta amb equips provisionals i bombar aigua cap als dipòsits. Després d'una nit intensa, a les 3 h de la matinada es va començar a enviar aigua cap als dipòsits, la qual cosa va permetre que els diferents sectors del municipi poguessin recuperar progressivament el subministrament. L'aigua, però, tot i que es podia utilitzar per dutxar-se i rentar, continuava no essent apta per al consum per la seva terbolesa.

Un cop recuperat l'abastament, la prioritat es va centrar en potabilitzar l'aigua, cosa que s'aconseguirà de manera provisional mentre no es repara definitivament la instal·lació. Això no serà possible fins d'aquí a uns mesos, perquè l'abast de l'avaria ocasionada per la inundació ha estat molt gran. A més, la reparació implica instal·lar nous equips tècnics que, en alguns casos, s'han d'encarregar i fabricar per poder-los adaptar a la planta. Amb tot, l'objectiu de l'Ajuntament i Sorea és que el procés de reparació no afecti el subministrament.

L'Ajuntament, propietari de la instal·lació, i Sorea, han acordat l'adopció de determinades mesures per minimitzar els efectes que pugui tenir un episodi similar en el futur. Entre d'altres coses, els quadres elèctrics, que s'hauran de substituir perquè van quedar inutilitzats, s'enlairaran fins a un punt on no pugui arribar l'aigua.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis