Avisos

Recta final per certificar la potabilitat de l'aigua de Torroella i l'Estartit

08.02.2020

L'empresa Sorea està a l'espera de les darreres analítiques que certifiquin la potabilitat de l'aigua de la xarxa municipal de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Després d'intensos treballs en un escenari realment advers, la companyia ha aconseguit potabilitzar l'aigua a la planta i començar-la a bombar cap als dipòsits. Ara cal que es renovi la que hi ha acumulada a la xarxa, procés que ja s'ha iniciat i es culminarà en breu. Paral·lelament, la companyia està fent un seguiment permanent mitjançant analítiques per determinar com surt en diferents sectors. S'espera que a primers de setmana es culmini el procés i es pugui tornar a declarar l'aigua com a potable.

Mentrestant, es manté operatiu el camió cisterna amb aigua potable que es va posar en servei des del primer dia que es va inundar la potabilitzadora i el servei va quedar afectat. Aquesta aigua es perfectament apta per veure i cuinar, tot i que en provenir d'una altra captació, les seves qualitats de gust siguin diferents. Podeu consultar els horaris aquí.

L'alcalde, Jordi Colomí, vol agrair els esforços i la total dedicació dels tècnics de Sorea i de l'Ajuntament que estan treballant sense descans per normalitzar el servei d'aigua potable en una situació realment adversa tenint en compte la magnitud de l'avaria (inundació de la potabilitzadora i trencament de la canalització que porta l'aigua dels pous de Canet). També ha volgut agrair les mostres de comprensió i paciència de la població per les incomoditats derivades d'aquesta circumstància de força major.

L'aigua va deixar de ser potable el dijous 23 per un augment de la seva terbolesa i no reunir els mínims de transparència que determina la normativa. No obstant això, es podia utilitzar per dutxar-se i rentar. Aquesta situació venia provocada, inicialment, pel creixement sobtat dels aqüífers degut a les intenses pluges del temporal Gloria. Al vespre, però, la situació es va complicar molt més quan es va inundar la planta potabilitzadora i es va trencar la canonada que ve dels pous de Canet, d'on s'abasteixen Torroella i l'Estartit. Això va obligar a interrompre el servei perquè la instal·lació va quedar completament inoperativa. Els tècnics de Sorea i de la brigada municipal van poder entrar a la planta cap a les 16 h, quan el nivell de l'aigua havia baixat, i ràpidament van activar un dispositiu especial d'emergència. El principal objectiu era poder tornar a arrancar la planta amb equips provisionals i bombar aigua cap als dipòsits. Després d'una nit intensa, a les 3 h de la matinada es va començar a enviar aigua cap als dipòsits, la qual cosa va permetre que els diferents sectors del municipi poguessin recuperar progressivament el subministrament. L'aigua, però, tot i que es podia utilitzar per dutxar-se i rentar, continuava no essent apta per al consum per la seva terbolesa.

Cal remarcar que mentre no es repara la canonada de Canet, l'aigua prové de la Mancomunitat de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent. Un cop recuperat l'abastament, la prioritat es va centrar en potabilitzar l'aigua, cosa que s'aconseguirà de manera provisional mentre no es repara definitivament la instal·lació. Això no serà possible fins d'aquí a uns mesos, perquè l'abast de l'avaria ocasionada per la inundació ha estat molt gran. A més, la reparació implica instal·lar nous equips tècnics que, en alguns casos, s'han d'encarregar i fabricar per poder-los adaptar a la planta. Amb tot, l'objectiu de l'Ajuntament i Sorea és que el procés de reparació no afecti el subministrament.

L'Ajuntament, propietari de la instal·lació, i Sorea, han acordat l'adopció de determinades mesures per minimitzar els efectes que pugui tenir un episodi similar en el futur. Entre d'altres coses, els quadres elèctrics, que s'hauran de substituir perquè van quedar inutilitzats, s'enlairaran fins a un punt on no pugui arribar l'aigua.

Aquest cap de setmana, doncs, l'aigua continuarà essent no apta per veure i cuinar, i es continuarà distribuint aigua potable amb el camió cisterna, en espera que, a primers de setmana, s'hagi renovat l'aigua de la xarxa i es pugui declarar l'aigua com a potable.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis