Avisos

Recta final per certificar la potabilitat de l'aigua de Torroella i l'Estartit

08.02.2020

L'empresa Sorea està a l'espera de les darreres analítiques que certifiquin la potabilitat de l'aigua de la xarxa municipal de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Després d'intensos treballs en un escenari realment advers, la companyia ha aconseguit potabilitzar l'aigua a la planta i començar-la a bombar cap als dipòsits. Ara cal que es renovi la que hi ha acumulada a la xarxa, procés que ja s'ha iniciat i es culminarà en breu. Paral·lelament, la companyia està fent un seguiment permanent mitjançant analítiques per determinar com surt en diferents sectors. S'espera que a primers de setmana es culmini el procés i es pugui tornar a declarar l'aigua com a potable.

Mentrestant, es manté operatiu el camió cisterna amb aigua potable que es va posar en servei des del primer dia que es va inundar la potabilitzadora i el servei va quedar afectat. Aquesta aigua es perfectament apta per veure i cuinar, tot i que en provenir d'una altra captació, les seves qualitats de gust siguin diferents. Podeu consultar els horaris aquí.

L'alcalde, Jordi Colomí, vol agrair els esforços i la total dedicació dels tècnics de Sorea i de l'Ajuntament que estan treballant sense descans per normalitzar el servei d'aigua potable en una situació realment adversa tenint en compte la magnitud de l'avaria (inundació de la potabilitzadora i trencament de la canalització que porta l'aigua dels pous de Canet). També ha volgut agrair les mostres de comprensió i paciència de la població per les incomoditats derivades d'aquesta circumstància de força major.

L'aigua va deixar de ser potable el dijous 23 per un augment de la seva terbolesa i no reunir els mínims de transparència que determina la normativa. No obstant això, es podia utilitzar per dutxar-se i rentar. Aquesta situació venia provocada, inicialment, pel creixement sobtat dels aqüífers degut a les intenses pluges del temporal Gloria. Al vespre, però, la situació es va complicar molt més quan es va inundar la planta potabilitzadora i es va trencar la canonada que ve dels pous de Canet, d'on s'abasteixen Torroella i l'Estartit. Això va obligar a interrompre el servei perquè la instal·lació va quedar completament inoperativa. Els tècnics de Sorea i de la brigada municipal van poder entrar a la planta cap a les 16 h, quan el nivell de l'aigua havia baixat, i ràpidament van activar un dispositiu especial d'emergència. El principal objectiu era poder tornar a arrancar la planta amb equips provisionals i bombar aigua cap als dipòsits. Després d'una nit intensa, a les 3 h de la matinada es va començar a enviar aigua cap als dipòsits, la qual cosa va permetre que els diferents sectors del municipi poguessin recuperar progressivament el subministrament. L'aigua, però, tot i que es podia utilitzar per dutxar-se i rentar, continuava no essent apta per al consum per la seva terbolesa.

Cal remarcar que mentre no es repara la canonada de Canet, l'aigua prové de la Mancomunitat de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent. Un cop recuperat l'abastament, la prioritat es va centrar en potabilitzar l'aigua, cosa que s'aconseguirà de manera provisional mentre no es repara definitivament la instal·lació. Això no serà possible fins d'aquí a uns mesos, perquè l'abast de l'avaria ocasionada per la inundació ha estat molt gran. A més, la reparació implica instal·lar nous equips tècnics que, en alguns casos, s'han d'encarregar i fabricar per poder-los adaptar a la planta. Amb tot, l'objectiu de l'Ajuntament i Sorea és que el procés de reparació no afecti el subministrament.

L'Ajuntament, propietari de la instal·lació, i Sorea, han acordat l'adopció de determinades mesures per minimitzar els efectes que pugui tenir un episodi similar en el futur. Entre d'altres coses, els quadres elèctrics, que s'hauran de substituir perquè van quedar inutilitzats, s'enlairaran fins a un punt on no pugui arribar l'aigua.

Aquest cap de setmana, doncs, l'aigua continuarà essent no apta per veure i cuinar, i es continuarà distribuint aigua potable amb el camió cisterna, en espera que, a primers de setmana, s'hagi renovat l'aigua de la xarxa i es pugui declarar l'aigua com a potable.

13.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reurbanitzarà íntegrament el carrer de Fàtima, on el mes de novembre s'hi va obrir un important esvoranc pel... (Llegir més)

13.02.2020

Aquest matí s'ha celebrat un Ple extraordinari per formalitzar la presa de possessió com a regidora de Debora Aguilar Cabello, del grup municipal... (Llegir més)

11.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgri ha decretat l'aixecament de la restricció de beure i cuinar amb aigua de la xarxa municipal. Les darreres... (Llegir més)

11.02.2020

L'ACA iniciarà de manera imminent, en els propers dies, la reparació de la mota del Ter i de la canalització de l'aigua potable a Torroella de... (Llegir més)

11.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha incorporat, durant 6 mesos, a 22 persones, totes elles aturades de llarga durada, a través del programa... (Llegir més)

10.02.2020

El Cor Canta, el projecte coral format per més de 170 cantants, passarà aquest dissabte 15 de febrer, a les 20.30 h, per l'Espai Ter, amb el... (Llegir més)

05.02.2020

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

31.01.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha activat un dispositiu especial de neteja de les platges afectades pel temporal Gloria. L'actuació es fa... (Llegir més)

31.01.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'ACA s'han reunit aquest matí per valorar la incidència del temporal al municipi i... (Llegir més)

31.01.2020

Benvolguts pares i mares,                                                        Escollir l’escola... (Llegir més)

31.01.2020

Torroella de Montgrí serà una de les seus de la 4a edició dels premis i mostra VOC (Versió Original en Català), que organitza Òmnium Cultural.... (Llegir més)

30.01.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'empresa Sorea treballen amb l'objectiu que el municipi disposi d'aigua potable d'aquí a  una o dues... (Llegir més)

29.01.2020

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, reclama la millora urgent de la xarxa viària del Baix Ter, i una actuació global en les motes i... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis