Avisos

Ajuntament i Sorea treballen perquè Torroella de Montgrí tingui aigua potable d'aquí a una o dues setmanes

30.01.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'empresa Sorea treballen amb l'objectiu que el municipi disposi d'aigua potable d'aquí a  una o dues setmanes. Així s'ha conclòs en la reunió tècnica de coordinació que aquest matí han mantingut al despatx d'alcaldia. Hi han participat l'alcalde, Jordi Colomí, regidors i tècnics municipals, i responsables organitzatius i tècnics de la companyia.

Durant la trobada s'ha fet un repàs exhaustiu de les incidències i dels equips que caldrà substituir, i s'ha pogut afinar més el termini d'execució de les feines. També s'ha detallat el pla d'acció a mig termini perquè, amb independència del retorn de l'aigua potable, es pugui anar fent l'adequació de la planta, fins a deixar-la en perfectes condicions de servei, sense que aquest procés el noti la població. S'ha confirmat, però, que la potabilitzadora no podrà estar totalment reparada fins d'aquí a uns mesos perquè l'abast de l'avaria ocasionada per la inundació ha estat molt gran. A més, la reparació implica instal·lar nous equips tècnics que, en alguns casos, s'han d'encarregar i fabricar per poder-los adaptar a la planta.

L'Ajuntament, propietari de la instal·lació, i Sorea, han acordat l'adopció de determinades mesures per minimitzar els efectes que pugui tenir un episodi similar en el futur. Entre d'altres coses, els quadres elèctrics, que s'hauran de substituir perquè van quedar inutilitzats, s'enlairaran fins a un punt on no pugui arribar l'aigua.

Reparar la connexió amb els pous de Canet
L'alcalde, Jordi Colomí, insisteix en la màxima urgència i prioritat per retornar el servei a la normalitat, procés que s'haurà d'enllestir abans de la temporada turística. En aquest sentit, és necessari, també, que l'ACA ja hagi reparat la mota i la canonada que porta aigua a la potabilitzadora des dels pous de Canet. En aquests moments, i de manera provisional, Torroella s'abasteix del pou de Gualta de la Mancomunitat d'Aigües de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent, perquè aquest no té capacitat suficient per cobrir les necessitats de Torroella i l'Estartit a l'estiu.

En aquests moments l’aigua que se subministra està clorada i es pot fer servir per dutxar-se i rentar estris de cuina. No és apta per al consum perquè no reuneix els mínims exigibles per normativa per la seva terbolesa. Mentre no es pugui servir aigua potable, es mantindrà operatiu el camió cisterna que durant el dia se situa en diferents punts del municipi.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis