Avisos

Torroella de Montgrí reclama millores urgents a les carreteres i a les motes del Baix Ter

L'alcalde, Jordi Colomí, participa al Consell d'Alcaldes del Baix Empordà convocat

29.01.2020

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, reclama la millora urgent de la xarxa viària del Baix Ter, i una actuació global en les motes i els desguassos del Ter. També recorda que l'Ajuntament no pot assumir tot sol la neteja i reparació de les platges del municipi afectades per la gran acumulació de residus que ha aportat el riu. Així ho va traslladar ahir al vespre en decurs del Consell d'Alcaldes del Baix Empordà. 

Evitar l’aïllament de municipis
Colomí va insistir en la necessitat de treure conclusions concretes del temporal per actuar en tots aquells àmbits que permetin minimitzar els efectes d'una emergència similar o pitjor. En aquest sentit, va recordar que les inundacions han posat de manifest, un cop més, però amb més gravetat, la fragilitat i inseguretat de la xarxa viària del Baix Ter. Considera «inadmissible» que Torroella de Montgrí quedés aïllada durant tantes hores, una situació que segurament es podria haver evitat si la xarxa de carreteres estigués correctament arranjada, tal com es reclama insistentment des del territori. Per això va lamentar l'incompliment per part de la Generalitat del pla de millora presentat fa tres anys, al mateix Consell d'Alcaldes del Baix Empordà, en què es preveien invertir 20 milions d'euros en la millora de la xarxa. D'aquest pla, fins a la data només s'ha executat el giratori de l'Empalme. Passat el temporal, Colomí creu urgent executar-lo i que la millora de les carreteres, des de Torroella a Girona, tant per Gualta i Serra com per Verges i Sant Jordi, tingui en compte la inundabilitat de la zona, especialment a Ullà i Serra de Daró: «S'ha de fer tot el possible per evitar que Torroella, l'Estartit i d'altres poblacions de l'entorn, quedin aïllades, amb els perjudicis que això comporta, tant a nivell econòmic, com de seguretat i de salut pública.»

Millorar les motes i els desguassos
D'altra banda, considera que l'afectació al municipi no hauria estat tan gran si l'avinguda del riu no hagués sobrepassat o trencat diversos punts de la mota, la qual cosa va provocar les inundacions més importats des de Verges fins a la Gola. Per aquest motiu, demana a l'ACA que es refacin les motes i estableixi millores necessàries en el sistema de desguassos del Baix Ter. En aquest sentit, però, destaca la comunicació fluïda que hi ha hagut des del primer moment amb l’ACA i recalca la predisposició mostrada per activa un pla efectiu per refer les motes i fer costat al municipi en tot allò que calgui per poder retornar a la normalitat quan abans millor.

Agilitzar les ajudes
Colomí també va demanar celeritat i molta facilitat en els ajudes: «No pot ser que els ajuntaments estiguem pendents de fer actuacions pensant en si les cobrarem o no o en quins terminis. Les actuacions que s’han de fer de neteja, de reparació, són urgentíssimes i sobrepassen qualsevol previsió pressupostaria de qualsevol ajuntament.»

L'alcalde recorda que Torroella de Montgrí, per la seva situació, al final del riu, ha estat segurament el que més danys ha patit pel temporal Gloria.

13.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí reurbanitzarà íntegrament el carrer de Fàtima, on el mes de novembre s'hi va obrir un important esvoranc pel... (Llegir més)

13.02.2020

Aquest matí s'ha celebrat un Ple extraordinari per formalitzar la presa de possessió com a regidora de Debora Aguilar Cabello, del grup municipal... (Llegir més)

11.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgri ha decretat l'aixecament de la restricció de beure i cuinar amb aigua de la xarxa municipal. Les darreres... (Llegir més)

11.02.2020

L'ACA iniciarà de manera imminent, en els propers dies, la reparació de la mota del Ter i de la canalització de l'aigua potable a Torroella de... (Llegir més)

11.02.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha incorporat, durant 6 mesos, a 22 persones, totes elles aturades de llarga durada, a través del programa... (Llegir més)

10.02.2020

El Cor Canta, el projecte coral format per més de 170 cantants, passarà aquest dissabte 15 de febrer, a les 20.30 h, per l'Espai Ter, amb el... (Llegir més)

08.02.2020

L'empresa Sorea està a l'espera de les darreres analítiques que certifiquin la potabilitat de l'aigua de la xarxa municipal de Torroella de... (Llegir més)

05.02.2020

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

31.01.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha activat un dispositiu especial de neteja de les platges afectades pel temporal Gloria. L'actuació es fa... (Llegir més)

31.01.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'ACA s'han reunit aquest matí per valorar la incidència del temporal al municipi i... (Llegir més)

31.01.2020

Benvolguts pares i mares,                                                        Escollir l’escola... (Llegir més)

31.01.2020

Torroella de Montgrí serà una de les seus de la 4a edició dels premis i mostra VOC (Versió Original en Català), que organitza Òmnium Cultural.... (Llegir més)

30.01.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'empresa Sorea treballen amb l'objectiu que el municipi disposi d'aigua potable d'aquí a  una o dues... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis