Avisos

Torroella de Montgrí reclama millores urgents a les carreteres i a les motes del Baix Ter

L'alcalde, Jordi Colomí, participa al Consell d'Alcaldes del Baix Empordà convocat

29.01.2020

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, reclama la millora urgent de la xarxa viària del Baix Ter, i una actuació global en les motes i els desguassos del Ter. També recorda que l'Ajuntament no pot assumir tot sol la neteja i reparació de les platges del municipi afectades per la gran acumulació de residus que ha aportat el riu. Així ho va traslladar ahir al vespre en decurs del Consell d'Alcaldes del Baix Empordà. 

Evitar l’aïllament de municipis
Colomí va insistir en la necessitat de treure conclusions concretes del temporal per actuar en tots aquells àmbits que permetin minimitzar els efectes d'una emergència similar o pitjor. En aquest sentit, va recordar que les inundacions han posat de manifest, un cop més, però amb més gravetat, la fragilitat i inseguretat de la xarxa viària del Baix Ter. Considera «inadmissible» que Torroella de Montgrí quedés aïllada durant tantes hores, una situació que segurament es podria haver evitat si la xarxa de carreteres estigués correctament arranjada, tal com es reclama insistentment des del territori. Per això va lamentar l'incompliment per part de la Generalitat del pla de millora presentat fa tres anys, al mateix Consell d'Alcaldes del Baix Empordà, en què es preveien invertir 20 milions d'euros en la millora de la xarxa. D'aquest pla, fins a la data només s'ha executat el giratori de l'Empalme. Passat el temporal, Colomí creu urgent executar-lo i que la millora de les carreteres, des de Torroella a Girona, tant per Gualta i Serra com per Verges i Sant Jordi, tingui en compte la inundabilitat de la zona, especialment a Ullà i Serra de Daró: «S'ha de fer tot el possible per evitar que Torroella, l'Estartit i d'altres poblacions de l'entorn, quedin aïllades, amb els perjudicis que això comporta, tant a nivell econòmic, com de seguretat i de salut pública.»

Millorar les motes i els desguassos
D'altra banda, considera que l'afectació al municipi no hauria estat tan gran si l'avinguda del riu no hagués sobrepassat o trencat diversos punts de la mota, la qual cosa va provocar les inundacions més importats des de Verges fins a la Gola. Per aquest motiu, demana a l'ACA que es refacin les motes i estableixi millores necessàries en el sistema de desguassos del Baix Ter. En aquest sentit, però, destaca la comunicació fluïda que hi ha hagut des del primer moment amb l’ACA i recalca la predisposició mostrada per activa un pla efectiu per refer les motes i fer costat al municipi en tot allò que calgui per poder retornar a la normalitat quan abans millor.

Agilitzar les ajudes
Colomí també va demanar celeritat i molta facilitat en els ajudes: «No pot ser que els ajuntaments estiguem pendents de fer actuacions pensant en si les cobrarem o no o en quins terminis. Les actuacions que s’han de fer de neteja, de reparació, són urgentíssimes i sobrepassen qualsevol previsió pressupostaria de qualsevol ajuntament.»

L'alcalde recorda que Torroella de Montgrí, per la seva situació, al final del riu, ha estat segurament el que més danys ha patit pel temporal Gloria.

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis