Torroella de Montgrí reclama millores urgents a les carreteres i a les motes del Baix Ter

L'alcalde, Jordi Colomí, participa al Consell d'Alcaldes del Baix Empordà convocat

29.01.2020

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, reclama la millora urgent de la xarxa viària del Baix Ter, i una actuació global en les motes i els desguassos del Ter. També recorda que l'Ajuntament no pot assumir tot sol la neteja i reparació de les platges del municipi afectades per la gran acumulació de residus que ha aportat el riu. Així ho va traslladar ahir al vespre en decurs del Consell d'Alcaldes del Baix Empordà. 

Evitar l’aïllament de municipis
Colomí va insistir en la necessitat de treure conclusions concretes del temporal per actuar en tots aquells àmbits que permetin minimitzar els efectes d'una emergència similar o pitjor. En aquest sentit, va recordar que les inundacions han posat de manifest, un cop més, però amb més gravetat, la fragilitat i inseguretat de la xarxa viària del Baix Ter. Considera «inadmissible» que Torroella de Montgrí quedés aïllada durant tantes hores, una situació que segurament es podria haver evitat si la xarxa de carreteres estigués correctament arranjada, tal com es reclama insistentment des del territori. Per això va lamentar l'incompliment per part de la Generalitat del pla de millora presentat fa tres anys, al mateix Consell d'Alcaldes del Baix Empordà, en què es preveien invertir 20 milions d'euros en la millora de la xarxa. D'aquest pla, fins a la data només s'ha executat el giratori de l'Empalme. Passat el temporal, Colomí creu urgent executar-lo i que la millora de les carreteres, des de Torroella a Girona, tant per Gualta i Serra com per Verges i Sant Jordi, tingui en compte la inundabilitat de la zona, especialment a Ullà i Serra de Daró: «S'ha de fer tot el possible per evitar que Torroella, l'Estartit i d'altres poblacions de l'entorn, quedin aïllades, amb els perjudicis que això comporta, tant a nivell econòmic, com de seguretat i de salut pública.»

Millorar les motes i els desguassos
D'altra banda, considera que l'afectació al municipi no hauria estat tan gran si l'avinguda del riu no hagués sobrepassat o trencat diversos punts de la mota, la qual cosa va provocar les inundacions més importats des de Verges fins a la Gola. Per aquest motiu, demana a l'ACA que es refacin les motes i estableixi millores necessàries en el sistema de desguassos del Baix Ter. En aquest sentit, però, destaca la comunicació fluïda que hi ha hagut des del primer moment amb l’ACA i recalca la predisposició mostrada per activa un pla efectiu per refer les motes i fer costat al municipi en tot allò que calgui per poder retornar a la normalitat quan abans millor.

Agilitzar les ajudes
Colomí també va demanar celeritat i molta facilitat en els ajudes: «No pot ser que els ajuntaments estiguem pendents de fer actuacions pensant en si les cobrarem o no o en quins terminis. Les actuacions que s’han de fer de neteja, de reparació, són urgentíssimes i sobrepassen qualsevol previsió pressupostaria de qualsevol ajuntament.»

L'alcalde recorda que Torroella de Montgrí, per la seva situació, al final del riu, ha estat segurament el que més danys ha patit pel temporal Gloria.

18.09.2020

L'Ajuntament ha instal·lat dues càmeres lectores de matrícules als accessos de Torroella de Montgrí, pel pont del Ter i per Ullà, amb l'objectiu... (Llegir més)

16.09.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter repetirà, un any més, com a seu del prestigiós festival Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya, amb la... (Llegir més)

16.09.2020

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 15 de setembre de 2020, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

15.09.2020

El Museu de la Mediterrània fa un balanç positiu d’un estiu atípic marcat per la pandèmia del COVID19. L’aposta arriscada per mantenir la... (Llegir més)

14.09.2020

L’Auditori Espai Ter, de Torroella de Montgrí, reprèn aquest mes de setembre la seva programació estable que va quedar aturada el passat mes de... (Llegir més)

09.09.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit i l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio han tancat aquest matí la campanya de... (Llegir més)

07.09.2020

Avui arrenca el període d'inscripcions als cursos de l'Escola d'Adults de Torroella de Montgrí. Es podran formalitzar fins al divendres 18, a la... (Llegir més)

04.09.2020

Avui han començat els treballs de neteja del tram final del torrent soterrant al passeig de Catalunya. Es tracta d'una de les principals... (Llegir més)

04.09.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva del desenvolupament de la Festa Major de Sant Genís que, malgrat les... (Llegir més)

01.09.2020

L’Àrea de Promoció del Territori de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en col·laboració amb Montgrí Comerç, posa en marxa des d'avui 1... (Llegir més)

31.08.2020

Aquest agost s'han instal·lat diversos aparells per mesurar les variacions del nivell de les aigües subterrànies a la bassa del Fra Ramon, a la... (Llegir més)

13.08.2020

Una seixantena de bars i restaurants de l’Estartit participen en l’operativa d'estiu que ha engegat l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

18.08.2020

Benvolguts veïns/es, Com sabeu, del 21 al 27 d’agost celebrem la Festa Major de Sant Genís. Enguany, una Festa Major molt condicionada per les... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis