Avisos

Actualització sobre els efectes del creixement de cabal del riu Ter

27.01.2020

Segueix totes les informació respecte els efectes del creixement del cabal del riu Ter i els seus efectes: 

(27.01.20 - 15:52 h) L’Ajuntament estima en uns 4,3 milions d’euros els danys ocasionats pel temporal Gloria a Torroella i a l’Estartit. Llegeix tota la notícia a: https://bit.ly/2tXAUef

(27.01.20 - 14:44 h) Seguim treballant per intentar solucionar el problema d'inundació a la urbanització Els Griells. Avui amb l'ajuda d'un camió de bombeig que envia l'aigua cap al seu curs natural, al Ter Vell. Tot i que l'aigua acumulada al voltant dels camps alenteix la feina esperem aviat arribar al buidatge total de l'aigua acumulada.

(27.01.20 - 12 h ) El Delegat Territorial a Girona de la Generalitat de Catalunya, Sr. Pere Vilà, s'ha reunit aquest matí amb l'Alcalde de l' Ajuntament de Torroella de Montgrí, Sr. Jordi Colomí Massanas per fer un balanç dels danys del temporal #Glòria al municipi. A la reunió també hi han estat presents, el director dels Serveis Territorials del Departament de la Presidència a Girona, Sr. Raül Morales; així com el regidor de Territori i Sostenibilitat, Sr. Jordi Oliver i el regidor de Seguretat, Sr. Josep Martinoy.

(27.01.20 - 11.30 h) Aquest matí a primera hora, ha tingut lloc una reunió amb tècnics i regidors de l' Ajuntament de Torroella de Montgrí per tal de fer una primera valoració dels danys ocasionats pel temporal Glòria al nostre municipi. En aquesta reunió, presidida per l'Alcalde, Jordi Colomí Massanas i el president de l' EMD l'Estartit, Francesc Ferrer s'ha fet una valoració econòmica aproximada dels danys en les infraestructures, que s'ha traslladat a les administracions superiors, per tal que s'atorguin subvencions per situacions d'emergència o de naturalesa catastròfica. El primer tinent d'Alcalde, Marc Calvet Martí ha estat reunit també aquest matí a la seu del Consell Comarcal del Baix Empordà per tal de fer una valoració dels danys al municipi i al conjunt de la comarca. Per altra banda, s'està treballant per tal de tornar a la normalitat amb el subministrament d'aigua potable. Els importants danys a la potabilitzadora local i també a la xarxa de subministrament fan preveure que la plena normalitat es farà esperar encara unes jornades. Us recordem que encara l'aigua de l'aixeta NO ÉS POTABLE, per beure ni cuinar. Quan es pugui garantir la qualitat de l'aigua, avisarem pels canals oficials de l' Ajuntament de Torroella de Montgrí. Us recomanem que us mantingueu informats a través dels canals oficials de l' Ajuntament de Torroella de Montgrí:
https://bit.ly/2U0GC9A

(26.01.20 - 15:29 h) La Direcció General de Protecció Civil. Generalitat de Catalunya ens comunica que s'ha desactivat l'alerta del Pla #INUNCAT per la normalització dels cursos fluvials i la millora significativa de les afectacions provocades pel temporal Glòria. Malgrat això, segons les darreres informacions de l'Agència Catalana de l'Aigua, l'estat dels cursos fluvials ja és de normalitat, amb l'única excepció de l'estació d'aforament de Torroella de Montgrí, que malgrat tot té una tendència a la baixa i es troba fora de perill. Llegeix més a l'enllaç: https://bit.ly/2vjo8qE

(26.01.20 - 14.43 h) El suministre d'aigua ja ha arribat a totes les cases del municipi, també en aquells punts més complicats com les zones altes i urbanitzacions. Seguim treballant per millorar la qualitat de l'aigua, però us recordem que l'aigua NO és encara potable per beure ni cuinar. Us informem també que un cop hem tingut estabilitzat el subministrament d'aigua al municipi, hem connectat el nostre municipi veí, Ullà, a la nostra xarxa, per tal que els seus veïns no tinguin problemes amb el subministrament. En moments d'emergències, cal que entre veïns ens donem un cop de mà.

(26.01.20 - 14:41 h) Ens comuniquen que l'accés per la carretera d'Ullà ja està obert i es pot circular amb precaució.
També estan oberts els accesos per Pals, i per Parlavà, Serra i Gualta. Per tant, els tres accesos principals al nostre municipi ja estan oberts. Us demanem, si us plau, que aneu amb molta precaució.  Podeu consultar l'estat del trànsit de les carreteres a: https://bit.ly/2uCrc0A

(26.01.20 - 11:20 h) Des de l' Ajuntament de Torroella de Montgrí volem agrair al col·lectiu #TotMésNet la convocatòria popular de neteja de les nostres platges, desprès del temporal #Glòria. Així mateix a totes les persones que d'una manera voluntària han vingut a donar un cop de mà, avui o quan fos, per evitar que tant de plàstic arribés al mar.  Moltes gràcies!

(25.01.20 - 23.20 h) Seguim treballant per què el subministrament d'aigua arribi a tots els punts del municipi, també als més alçats i més allunyats de la planta potabilitzadora. Us demanem que feu un ús responsable de l'aigua, per tal que aquesta pugui arribar a tothom. Per aquells que encara tingueu problemes de subministrament d'aigua, teniu el camió cisterna a la vostra disposició en aquests horaris i ubicacions:  De 9 a 12h: Oficina de Turisme (Passeig Marítim de l' #Estartit) / De 12 a 14h: supermercat prop de la seu Bombers entre #Torroella i L'#Estartit / De 14 a 17h: c/ Dr. Molinas al costat del CAP #Torroella. Us recordem que l'aigua que surt de l'aixeta NO ÉS APTE per beure ni cuinar, ni per usos que incloguin la seva ingesta. Fins a nou avís, no té garantia sanitària. Podeu utilitzar-la per dutxar-vos i rentar roba/estris.

(25.01.20 - 13: 00h) Us informem que aquest proper diumenge 26 de gener de 2020, un grup de joves voluntaris del municipi, #TotMésNet , ha organitzat una neteja voluntària de brossa a les platges de la Gola i l'Estartit. El punt de trobada és la caseta de salvament de Creu Roja. Canvi d'ubicació per problemes de mobilitat a Griells.

(25.01.20 - 9:22 h) Els Mossos d'Esquadra. Generalitat de Catalunya ens informen que les principals vies tallades per inundació a l'ABP de la Bisbal d'Empordà són: C-31 pq 351 (rotonda d'Ullà) a 352 rotonda. /  GI-643 pq 4 (rotonda de Serra de Daró) a pq1 (accés principal de Gualta) /  GI-6321 d'Albons a Bellcaire /  GI-85363 d'accés a Gualta des de Torroella totalment tallat. / Camí veïnal de Bellcaire a Ullà tancat. Podeu seguir les afectacions a les carreteres a la web de Trànsit: https://t.co/i0x0nG7zdD

(25.01.20 - 8.30 h) Us informem que s'ha pogut connectar la planta potabilitzadora, de manera provisional, i s'està enviant aigua als dipòsits de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Seguim treballant per restablir el subministrament d'aigua. Al llarg del dia s'anirà rebent aigua als diferents punts del municipi. Els punts alts del municipi i els més allunyats de la planta potabilitzadora són els punts on tindrem més dificultats. Us recordem que aquesta aigua NO ÉS APTE per beure ni cuinar, ni per usos que incloguin la seva ingesta. Fins a nou avís, no té garantia sanitària.  Podeu utilitzar-la per dutxar-vos i rentar roba/estris.
Us demanem, si us plau, que feu un ús molt responsable de l'aigua, ja que captació és dèbil. Des de l' Ajuntament de Torroella de Montgrí agraïm a tot el personal de l'empresa subministradora #SOREA que hagi treballant intensament aquesta nit per recuperar el subministrament.

(24.01.20 - 21:10 h) A causa dels tancaments de carreteres per les recents inundacions, l'empresa de transport públic #AMPSA ens informa dels canvis en les línies que passen pel municipi pel dissabte 25 i diumenge 26 de gener de 2020: Canvis línies AMPSA

(24.01.20 - 19:20 h) El gabinet municipal de crisi, presidit per l’alcalde, Jordi Colomí Massanas, s’acaba de reunir al despatx d’alcaldia, per fer balanç després d’haver passat la fase més crítica de la situació d’emergència. En aquests moments, un cop ja està baixant el nivell de l’aigua, s’està treballant intensament amb l’objectiu que demà al matí es pugui restablir l’abastament d’aigua potable, de manera provisional. Tècnics municipals i de Sorea treballaran tota la nit a la potabilitzadora, on s’hi instal·larà un grup electrogen per fer anar les bombes. Aquesta tarda s’ha trencat la canalització que porta l’aigua des dels pous de Canet. Per aquest motiu, fins que no es pugui reparar, actuació que es farà de manera urgent, es portarà aigua de la Mancomunitat d’Aigües de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent.

(24.01.20 - 14:16 h) Us informem que aquest proper diumenge 26 de gener de 2020, un grup de joves voluntaris del municipi, Tot més net, ha organitzat una neteja voluntària de brossa a les platges de la Gola i l'Estartit. https://bit.ly/2TTi2HH

(24.01.20 - 13:16 h) Ens comuniquen que la carretera de Torroella de Montgrí a Pals ja està oberta en dos sentits de circulació. Us demanem que extremeu les mesures de precaució en els vostres desplaçaments.

(24.01.20 - 12:54 h) Ens comuniquen que en breu s'obre pas alternatiu de la carretera de Torroella de Montgrí a Pals. Us demanem precaució en els vostres desplaçaments.

(24.01.20 - 12:26 h) Informa't sobre les mesures excepcionals per manca de subministrament d'aigua potable a #TorroelladeMontgrí i l'#Estartit:  https://bit.ly/2NTWszh

(24.01.20 - 8:56 h) Els Mossos d'Esquadra ens han comunicat que han obert el pont del riu Ter direcció Gualta. L'accès cap a Pals es manté tancat per seguretat. Seguim informant.

(24.01.20 - 8.25 h) Sorea ens ha comunicat que les pluges han inundat la planta potabilitzadora que abasteix #TorroelladeMontgrí i L'#Estartit. Per tant, estem subministrant aigua de les reserves i demanem a la població que en faci un consum extremadament responsable.Tal com vam informar ahir, no podem garantir la qualitat de l'aigua pel consum.

(24.01.20- 7:24 h) Us informem que a causa del tall dels accessos al nostre municipi, i per la impossibilitat de mobilitat dels docents i alumnat, ens veiem amb l'obligació de suspendre les classes novament. 

(24.01.20- 6.56 h) Us informem que per seguretat s'ha procedit a tallar el pont del riu Ter. En aquests moments, tots els accessos del municipi estant tallats a l'espera que el cabal de les aigües baixi. Per novetats, etigueu atents a les xarxes socials oficials.

 

Podeu seguir les afectacions a les carreteres a:
https://t.co/i0x0nG7zdD
https://t.co/yOqdPXjwAq

Des de la web i les xarxes municipals informem puntualment de l'evolució de la situació.
Facebook @ajuntamentorroellademontgri
Twitter @AjTorroella

També us recomanem que seguiu les informacions de Protecció Civil:
Facebook @emergenciescat
Twitter @emergenciescat
Web de la direcció general de Protecció Civil

Des de l'Ajuntament hem activitat tots els dispositius municipals i ens estem coordinant amb els serveis d'emergències per fer front a la situació.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis