El Museu de la Mediterrània presenta dissabte el projecte Fer de Músic 2019

 	  Fer de Músic 2019. Entrevista a Albert Guinovart
Fer de Músic 2019. Entrevista a Albert Guinovart
Fer de Músic 2019. Entrevista a Fina Dalmau
Fer de Músic 2019. Entrevista a Fina Dalmau
 	  Fer de Músic 2019. Entrevista a Marcel Casellas
Fer de Músic 2019. Entrevista a Marcel Casellas
Fer de Músic 2019. Entrevista a Núria Feliu
Fer de Músic 2019. Entrevista a Núria Feliu
 	  Fer de Músic 2019. Entrevista a Pep Poblet
Fer de Músic 2019. Entrevista a Pep Poblet

23.01.2020

El Museu de la Mediterrània presenta els resultats del projecte Fer de Músic 2019, dissabte 25 de gener a les 18 h a l’auditori del Museu. Aquest dia es projectarà el documental resultat de les cinc entrevistes que s’han portat a terme durant el 2019 en el marc del projecte de recuperació de la memòria oral de músics de cobles orquestres. Enguany s’han enregistrat a Marcel Casellas, Pep Poblet, Fina Dalmau, Núria Feliu i Albert Guinovart, noms que alguns d’ells no hauríem relacionat mai amb el món de la sardana. Amb aquestes ja seran 44 les entrevistes realitzades a músics de cobles orquestres amb 10 anys de projecte. Totes les entrevistes realitzades són públiques i es poden consultar a través de la web del Museu de la Mediterrània. Un projecte que creix any a any, aquesta vegada amb la col·laboració del Museu del Ter de Manlleu, on també s’hi farà una presentació dels resultats divendres 6 de març, igual que a Barcelona el 26 de febrer.

El Museu de la Mediterrània a través del seu Centre de Documentació porta a terme des de fa 10 anys el projecte Fer de Músic. Projecte de recuperació de la memòria oral de músics de cobles orquestres. Aquest projecte de recerca d’àmbit nacional, pretén recuperar i donar a conèixer, a través de la memòria oral, la feina dels músics de les cobles orquestres (les formacions musicals més antigues del país) que han viscut el canvi en l’ofici, en el seu repertori, en les festes i tradicions, en els costums de la societat…

El projecte Fer de Músic, a més de recuperar i difondre la memòria oral, vol ser un espai de reflexió en el món dels músics de les cobles orquestres.

Cal destacar que en aquesta edició s’ha comptat amb el suport i col·laboració del Museu del Ter de Manlleu i fruït d’aquesta iniciativa s’ha pogut entrevistar a: Fina Dalmau, la primera dona que va formar part d’una cobla al segle XX i Pep Poblet, que va tenir el seus inicis en orquestres com la Maravella.

Ressenya dels músics Fer de Músic 2019 són:

  • Marcel Casellas (1954, Esplugues de Llobregat), contrabaixista, compositor i pedagog de la música tradicional. Des del 1978, ha participat en molts projectes que inclouen estils musicals molt eclèctics: cançó, folk, cobla, jazz, música electrònica, pop-rock, sardana… Exerceix de professor a l’ESMUC.
  • Pep Poblet (1962, Vic). Saxofonista amb una àmplia trajectòria de col·laboracions molt diverses: Sopa de Cabra, Duble Buble, La Salseta del Poble Sec, Los Salvajes, Orquestra Maravella, Lluís Llach, Marina Rosell, David Bisbal…
  • Fina Dalmau (1958, Manlleu), instrumentista de contrabaix i tible. Va ser la primera dona que va formar part d’una cobla en tot el segle XX. De l’any 1976 fins al 1980, fou component de la Cobla La Manlleuenca.
  • Núria Feliu (1941, Barcelona), cantant i actriu. Els seus primers passos en el món artístic varen ser com a actriu. Debutà com a cantant el 1965 i ha destacat pels seus discs de cançons populars catalanes, boleros, cuplés i sardanes.
  • Albert Guinovart (1962, Barcelona), pianista i compositor. La seva dedicació a la música l’ha portat a diferents camps: des d’interpretació clàssica de repertori a composició de bandes sonores per televisió i cinema. A finals dels anys 90 també s’inicia en la composició per a cobla.
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis