Avisos

El Massi-Tactic s’internacionalitza en el segon any com a únic equip català a la UCI Women’s Team

El regidor d'Esports, Genís Pigem, assisteix a la presentació de l'equip, promogut pel Club Ciclista Baix Ter

20.01.2020

El Massi-Tactic UCI Women’s Team, del Club Ciclista Baix Ter, afrontarà amb un equip renovat la segona temporada de la seva història a la màxima categoria del ciclisme en ruta a nivell mundial, que organitza la Unió Ciclista Internacional (UCI). Les gironines es mantindran com a únic equip català del primer esglaó amb un conjunt que tindrà 15 ciclistes, quatre més que fa un any, després de renovar-ne sis i de fitxar-ne nou. El Massi-Tactic agafarà un caràcter internacional i per primer cop comptarà amb corredores estrangeres -procedents de Canadà, Paraguai, Polònia, Regne Unit i França- i també de la demarcació de Girona.
 
L’equip es va presentar divendres a la seu de la Diputació de Girona amb l’ambició que el projecte creixi després de superar amb èxit l’any inicial, on en vuit mesos de competició va participar en curses per carretera de la UCI WorldTour, el primer nivell, del Calendari UCI Femení, el següent esglaó, i de la Copa d’Espanya i la Copa Catalana. La temporada 2020 arrencarà el febrer i els tècnics Manel Gonzalo i Àngel González, que segueixen, disposaran de cinc corredores estrangeres: Gabrielle Pilote-Fortin (Canadà) -un dels reforços més destacats-, Agua Marina Espinola (Paraguai), Lauren Creamer (Regne Unit), Karolina Perekitko (Polònia) i Chloë Turblin (França). En l’àmbit estatal s’hi afegiran Isabel Martin, de Valladolid, i Nerea Nuño, de Gijón, mentre que les germanes Mireia i Ariadna Trias, de Mont-ras, seran les representants gironines de l’equip. D’altra banda, la barcelonina Patri Ortega, del filial, el Catema.cat, farà el salt definitiu al primer equip, que ha renovat Belén López, Tere Ripoll, Mireia Benito, Marina Isan i Noemí Ferré (corredores de Cadis, València, Tarragona, Lleida i Barcelona). En canvi, són baixa Sofía Barriguete, Nekane Gómez, Elisabet Escursell, Elisabet Llabrés, Cristina Aznar i Sandra Moral.
 
La presentació va comptar amb l’assistència de Jordi Masquef (diputat d’Esports de la Diputació de Girona); Josep Pujols (representant Territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona); Genís Pigem (regidor d’Esports de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí); Joaquim Vilaplana (president de la Federació Catalana de Ciclisme), Sergi Güell (president del Club Ciclista Baix Ter) i Mireia Trias (ciclista del Massi-Tactic). Aquest cap de setmana l’equip farà la primera concentració a Púbol (La Bruguera de Púbol, a la casa rural Halo Cycling Project) on demà, dissabte dia 18 de gener a les 10 del matí, rebrà la visita de Gerard Figueras (Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya) i de Miquel Noguer (president de la Diputació de Girona).
 
Jordi Masquef ha lloat «l’aposta pel ciclisme professional del Baix Ter, és una gran responsabilitat per a tots, sous -dirigint-se a l’equip- unes gran ambaixadores de la nostra terra. Esperem que es normalitzi l’esport femení, des de la Diputació hi apostem i ho demostrem any a any amb suport a clubs com el Massi-Tactic, que és el més important de Catalunya en ciclisme femení i té un repte gran».

El regidor d'esports, Genís Pigem, assegura que «per Torroella de Montgrí, que som poc més de 10.000 mil habitants, és un honor poder comptar amb un esport molt diversificat. En aquest cas, poder tenir un equip femení i professional de ciclisme no és fàcil, és important que hagi nascut a partir del ciclisme de base».
 
Pep Pujols recorda que amb el recorregut «que ha tingut el Baix Ter es va poder crear l’equip UCI; l’any passat -referint-se a les ciclistes- us deien la ventafocs del circuit, però amb l’experiència del primer any aquest 2020 millorareu amb escreix. És un orgull que porteu el nom de Torroella de Montgrí a tot Europa. L’equip també ha de servir per formar-se com a esportistes a través de valors com el compromís, disciplina, constància i superació».
 
Joaquim Vilaplana sosté que «per la Federació Catalana de Ciclisme és molt important que hi ha hagi un equip del màxim nivell perquè és a on totes les joves ciclistes de categories inferiors poden emmirallar-se, saben que si treballen poden arribar a aquesta categoria. És un orgull pel ciclisme català, l’equip s’ha renovat, ha pujat el nivell i per aquest 2020 hi veig molt optimisme».
 
Per la seva banda, Sergi Güell, argument que «el primer any va ser complicat en l’àmbit esportiu i econòmic, però ens va servir per col·locar-nos en el rànquing UCI i ara tothom ens coneix. Aquest any hem fet un esforç per internacionalitzar l’equip i el calendari. Moltes corredores s’han fixat en nosaltres i per això n’hem pogut incorporar de nivell, esperem que es noti i tinguem bons resultats».
 
Les noies del Massi-Tactic, d’entre 19 i 35 anys, compten amb participacions en Campionats del Món i en els Jocs Olímpics de la Joventut, títols i podis en Campionats i Copes d’Espanya, i presències amb la selecció del seu país. Mireia Trias, la més jove, ha «agraït» en nom de l’equip «l’oportunitat de córrer a nivell internacional i nacional. Volem aprendre i arribar al màxim, el projecte és molt ambiciós i donarem el màxim de nosaltres».
 
Mireia Trias ha tornat aquest any al club empordanès juntament amb la seva germana Ariadna després d’un impàs al Sopela Women’s Team basc. La resta de ciclistes provenen dels següents equips: Gabrielle Pilote-Fortin (WNT-Rotor Pro Cycling alemany), Agua Marina Espinola (WCC Team suís), Lauren Creamer (Multum Accountants Ladies Team belga), Karolina Perekitko (Equano-Wase Zon Cycling Team belga), Chloë Turblin (Health Mate - Cyclelive Team belga), Isabel Martin (Bizkaia Durango basc) i Nerea Nuño (Río Miera cantàbric).
 
Proves entre febrer i setembre i sortides a Xina, República Txeca, Bèlgica, Itàlia i França
La temporada començarà el 9 de febrer a la Volta a la Comunitat Valenciana i acabarà al setembre després d’una trentena de proves. El calendari provisional de l’equip inclou, com l’any passat, participacions a la UCI WorldTour, el Calendari UCI Femení, curses internacionals, la Copa d’Espanya i la Copa Catalana, amb sortides per tot l’Estat espanyol i desplaçaments previstos a la Xina, República Txeca, Bèlgica, Itàlia i França.
 
La temporada passada, el Massi-Tactic va sumar els primers punts a la categoria UCI després de participar en proves de la UCI World Tour com el Tour of Chongming Island a la Xina, la Madrid Challenge by La Vuelta i la Emakumeen Euskal Bira (Biscaia). A més, va prendre part en altres proves internacionals com el Lotto Belgium Tour (Bèlgica) i el Giro delle Marche in Rosa (Itàlia). D’entre els èxits, a més de la presència internacional per primer cop van destacar el tercer lloc de Mireia Benito al Campionat d’Espanya, els podis a la Copa d’Espanya -cinquè lloc de la classificació general- i el títol de la Copa Catalana, entre altres.
 
Fundat fa 30 anys i primer equip femení fa nou temporades
El CC Baix Ter, fundat el 1990, va crear el seu primer equip femení ara fa nou anys per donar projecció a tres noies de l’entitat que deixaven l’etapa de formació. Aquesta iniciativa va tenir molt bona acollida i fa dues temporades comptaven amb 23 ciclistes catalanes, balears i aragoneses. Tot i la creació de l’equip UCI, al 2019, el club empordanès ha continuat apostant pel creixement del planter i segueix disposant d’un segon equip amateur que participarà en proves territorials. Dins de l’estructura actual, el CC Baix Ter compta amb un centenar de corredors i corredores, el 70% dels quals, menors de 18 anys. Al darrere, compten amb el suport de 230 socis que participen activament durant l’any en les diferents activitats que s’organitzen.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis