L’Espai Ter presenta en família la programació del primer semestre de 2020

Josep Martinoy i Antoni Roviras
Josep Martinoy i Antoni Roviras
Fran Arnau i Marc Roura
Fran Arnau i Marc Roura
Marc Roura, programador Espai Ter
Marc Roura, programador Espai Ter
Martí Batlle i David El Mag- FIMAG
Martí Batlle i David El Mag- FIMAG
Pau Marquès-Black Music Festival i Marc Roura
Pau Marquès-Black Music Festival i Marc Roura

16.01.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter ha presentat aquest matí la programació estable del primer semestre de 2020. En l’acte de presentació, celebrat al vestíbul de l’Espai Ter, el  director de l’Espai Ter, Antoni Roviras, ha fet una introducció dels aspectes principals de la nova temporada, tot agraint als patrocinadors i partners el seu compromís amb l’equipament per tal de fer possible el projecte de l’Espai Ter.

El director també ha destacat el paper dels festivals estratègics que acull l’Espai Ter: Festival de Torroella de Montgrí, FIMAG, ÍTACA, Black Music Festival i Temporada Alta

Tot seguit ha donat la paraula a Josep Martinoy, regidor de l’Espai Ter, que ha afirmat que l’equipament es consolida com un espai de música i d’arts escèniques a l’Empordà. Com ha explicat, les primeres dades de la memòria revelen que l’any 2019 es manté i augmenta encara el nombre d’activitats: de 130 a 133 i també s’observa una molt bona notícia: augmenta el públic assistent a les activitats de programació estable professional  en relació a l’any 2018. Ha crescut en 4.000 persones de públic general i en pràcticament 1.000 estudiants als espectacles per a centres educatius. El total d’usuaris de l’equipament de l’any passat és de 52.000 persones.

Martinoy també ha comentat que la programació que avui presentem és de les més agosarades de la història de l’equipament i permet fer una tria molt variada d’espectacles que inclouen des de gran teatre, òpera, el cicle Coblaorquestra, noves músiques, familiars, etc.

El regidor també ha fet esment que enguany l’Abonament T5, que s’ha incrementat de cost, i ha passat de 50 a 60 €, ha tingut una molt bona acollida per part del públic i ja s’han exhaurit les localitats disponibles dins l’abonament per les obres La dona del 600, Els Brugarol i Cobertura.

L’Espai Ter és un equipament cultural amb un model de gestió econòmica que té molt clar que no es pot créixer sense assolir uns retorns econòmics. En aquest sentit està molt satisfet de la bona resposta del públic i del retorn econòmic de la venda d’entrades de la nova temporada.

Marc Roura, programador de l’auditori teatre, ha desgranat les principals propostes de la programació agraint també la participació de totes els partners que la fan possible. I ha donat veu als responsables dels festivals que programen a l’Espai Ter aquest primer semestre.

Fran Arnau, director del Festival ÍTACA, ha agraït la implicació de l’Espai Ter i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí amb el Festival des dels seus orígens, amb la pujada al Montgrí i els concerts a l’Espai Ter i a l’Estartit per Sant Joan, destacant especialment el concert que tindrà lloc a l’Espai Ter dins del Festival: el concert comiat del grup Macedònia. 

Pau Marquès, director del Black Music Festival ha destacat els projectes socials entorn del Festival, hi ha fet esment de la idoneïtat de l’Espai Ter com a local de concerts i ha destacat especialment el compromís i suport de l’equipament amb propostes arriscades de música com les que programa el Black Music, tot considerant que forma part de les obligacions dels equipaments públics. El concert de Koko Jean & The Tonics + Dani Nel.lo és la proposta d’enguany a l’Espai Ter dins del Black Music Festival.

Finalment, ha parlat Martí Batlle com a portaveu de Fimag, Festival de Màgia de Torroella, que ha desvelat les propostes de la Gran Màgia que tindrà lloc a l’Espai Ter, el 6 i 7 de juny. La seva presentació ha estat amenitzada per un truc de màgia de la mà de David Agell  (David El Mag), assessor artístic del FIMAG. L’acte ha conclòs amb el sorteig d’unes entrades entre els compradors dels Packs Duo FIMAG per anar a veure el Mago Pop al teatre Victòria de Barcelona.

Portem el millor teatre català i de l’Estat a casa 
La temporada arranca amb la tragicomèdia Rita (25/01/20.30h) interpretada per David Bagés i Anna Moliner. També tindrem l’oportunitat de veure per darrera vegada una de les grans intèrprets de l’escena espanyola: Lola Herrera, que protagonitza Cinco horas con Mario de l’escriptor Miguel Delibes. (04/04/21h).

La temporada compta amb grans noms de l’escena catalana on  destaquem La dona del 600 protagonitzada entre altres per Mercè Sampietro que actuarà per primera vegada a l’Espai ter (21/03/20.30h), Els Brugarol, (17/05/19h) una comèdia dirigida i protagonitzada entre altres per Ramon Madaula i Cobertura, una obra còmica i tendre amb Bruno Oro i Clara Segura sobre l’amor, el desamor, l’èxit i el fracàs (30/05/21h).

L’Espai Ter es suma als actes del Dia de la dona i ens ofereix l’obra Nadia, (08/03/19h) una producció que ens parla de l’experiència de Nadia Ghulam, una jove afgana que arriba, l’any 2006, de Kabul a Barcelona després de patir les conseqüències de la guerra civil del seu país.

Per últim, acollim una de les obres revelació de teatre fet a les comarques gironines. Noucents. El pianista de l’Oceà  (02/05/21h), interpretada per Marcel Tomàs de Cascai Teatre acompanyat amb un dels grans de la música de casa nostra: Adrià Bauzó.

La reivindicació d’un paisatge sonor.  Neix el Cicle CoblaOrquestra
Des de l’Espai Ter volem reivindicar el món de les cobles i orquestres. El cicle CoblaOrquestra  ens ofereix la possibilitat de fer un viatge musical  pel passat i el present d’aquest  paisatge sonor.

Aquest any comptarà amb tres propostes: Orquestra Montgrins (09/02/19h), Orquestra Selvatana  (01/03/19h) i El tenor i la cobla (25/04/21h).

Madama Butterfly: torna l’òpera per Setmana Santa
Amb la representació de Madama Butterfly, de Giacomo Puccini (21/04/21h), es vol continuar oferint una proposta anual  d’aquest gènere que va començar l’any passat amb l’òpera La Traviata.

Oberts a les noves músiques. Pau Vallvé i Black Music Festival
L’Espai Ter s’apropa també a noves propostes musicals amb què la sala s’adapta i es transforma en una cava musical.

Destaquem un dels músics més reconeguts de l’escena independent de casa nostra, Pau Vallvé, que ens presenta Life Vest Under Your Seat, (14/03/21.30h), nominat a Millor gira per sales de Catalunya als Premis ARC.

Una altra de les apostes musicals és el concert de Koko-Jean & The Tonics amb Dani Nel·lo, Hair Whip (27/03/20h) que ens porten l’essència del blues i el soul amb un vibrant directe. Aquest concert es fa amb col·laboració amb el Black Music Festival.

Fimag 2020
Com a novetat important, la programació de la Gran Màgia del FIMAG’20, que tindrà lloc a l’Espai Ter, ja s’ha fet pública i s’ha posat a la venda amb la programació del primer semestre presentada avui.

Hi haurà dos esdeveniments importants: la Gran Gala Internacional, dissabte 6 de juny amb dues sessions a les 17.00 i a les 21.00 h, amb cinc mags de prestigi que faran els seus millors números: Raúl Alegría El astronauta, Sebastién Déthise - Alyson and Herbert (Bèlgica), Sergi Armentano - Rubiks Act, Lea Kyle - Quick Change Act (França) i Raül Black - Vampirs. Tot plegat serà conduït pel mestre de cerimònies Francis Zafrilla.

L’espectacle principal anirà a càrrec d’un mag revelació que tothom qualifica com el deixeble del Mago Pop (diumenge 7 de juny a les 17.00 h.). Es tracta de La màgia de Jorge Blass, un viatge emocional a través de grans i petites il·lusions, levitacions que trenquen la llei de la gravetat i aparicions i desaparicions impossibles.

Coneix l’Espai Ter per dins, una visita per sentir el batec d’un equipament escènic i musical   
Coincidint amb el Dia Internacional del Teatre, s’ha programat la visita Coneix l’Espai Ter per dins  (21/03/12h) durant la qual es convida les persones a descobrir com es viu un dia de muntatge d’una gran obra de teatre. En aquesta edició, la visita coincideix amb el muntatge d’una de les grans obres de la temporada: La dona del 600.

El fet de passejar entre bambolines i en un espai ple de vida aporta una experiència diferent que posa en contacte el públic i el teatre.

L’Espai Ter ha estrenat nou web
Aprofitant la presentació de la nova temporada de gener a juny de 2020, l’Auditori Teatre Espai Ter ha estrenat un nou web que compleix amb els requisits imprescindibles per a l’equipament: garantir la seguretat i l’actualització constant, millorar l’adaptació per a mòbils i tauletes tot facilitant la navegació als usuaris i, finalment, la integració amb la plataforma de tiqueting i la sincronització de la informació amb altres webs municipals.

L’Espai Ter anima tothom a donar-hi un cop ull! www.espaiter.cat

Espai d’educació
El programa educatiu de l’Espai Ter, que es concentra de gener a maig, ofereix als centres d’ensenyament 17 espectacles adreçats a tots els cicles des de P3 fins a Cicles de Grau Superior i Batxillerat, amb la idea d’apropar nois i noies a la descoberta de les arts escèniques i musicals.

En aquests moments es compta ja amb reserves per a més de 7.000 alumnes per a un dels vessants més destacats de l’activitat de l’Espai Ter. Les propostes inclouen una selecció dels millors espectacles educatius de teatre i música dels Països Catalans.

És un programa a uns preus molt assequibles, amb la voluntat que la música i les arts escèniques arribin a tothom com un element bàsic i imprescindible en la formació dels nois i noies de les comarques gironines.

Abonament T5 i el paquet Cicle Coblaorquestra: el preu no és l’excusa.

L’Espai Ter ofereix dos abonaments que permeten accedir als espectacles amb importants descomptes de fins al 70%. Amb aquestes accions es vol premiar la fidelitat dels usuaris de l’Espai Ter. 

L’Abonament T5 proposa la compra de cinc entrades a un preu total de 60 €, és a dir 12 € per espectacle.  

El paquet CoblaOrquestra permet la compra de dos o tres espectacles d’aquest cicle amb uns estalvis importants.

30.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a l'UE Torroella i a l'equip sènior del Bàsquet Club Torroella per la magnífica temporada... (Llegir més)

29.05.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció en la qual es demana a l'Estat mesures de flexibilització pressupostària que,... (Llegir més)

29.05.2020

Les principals mesures que inclou el pla de xoc municipal, per àmbits d’actuació, són les següents: Mesures socials S'ampliaran les... (Llegir més)

29.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprofitat l'aturada forçosa de l'activitat al pavelló i al camp municipal d'esports per fer-hi tasques de... (Llegir més)

28.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí té intenció de reprendre el procés participatiu per definir el nou espai juvenil que s'està projectant al... (Llegir més)

28.05.2020

Benvolguts pares i mares, Us informem que totes les sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol municipals de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

25.05.2020

Els Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i de l'Estartit es posposen un any, per la impossibilitat de desenvolupar el procés durant... (Llegir més)

22.05.2020

El Museu de la Mediterrània ha iniciat el procés de recollida de material gràfic i documental per conservar la memòria de com s’ha viscut el... (Llegir més)

22.05.2020

La crisi del Covid-19 ha obligat a suspendre la 40a edició del Festival de Torroella, per bé que es reformularà el format per tal de poder... (Llegir més)

21.05.2020

Les platges de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tenen suficient capacitat de càrrega per acollir a tots els banyistes d'una temporada habitual,... (Llegir més)

20.05.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter manté la proposta educativa per al curs vinent, que arrencaria, si les autoritats governamentals i sanitàries no diuen... (Llegir més)

19.05.2020

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí segueix prioritzant l’atenció al públic per via... (Llegir més)

18.05.2020

El municipi de Torroella de Montgrí, inclòs dins de la regió sanitària de Girona, ha passat avui dilluns 18 de maig a la fase 1 de... (Llegir més)

17.05.2020

La Secretaria d'Estat de Turisme, amb coordinació amb el Ministeri de Sanitat ha elaborat unes guies que contenen recomanacions i directrius sobre... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis