Avisos

Premien, a París, els centres d’immersió de les Medes pel seu compromís amb la sostenibilitat

15.01.2020

Els centres d’immersió que operen a les illes Medes han rebut un important guardó en el Salon International de la Plongée Sous-Marine, de Paris, en reconeixement a la seva aposta per la sostenibilitat. El premi ha estat atorgat per la prestigiosa associació Longitude 181, que ha destacat les actuacions eco-responsables dels centres i la tasca realitzada en el camp de la immersió sostenible.

L’entitat francesa, una referència internacional de primer nivell, ha valorat l’acció global dels centres de busseig de l’Estartit, especialment el conveni de recerca establert amb la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el conveni de divulgació i ciència ciutadana establert amb l’entitat de conservació ambiental «Bufalvent. Estudi de la Mediterrània». L’associació Longitude 181 es va fundar el 2002 amb l’objectiu de vetllar per una pràctica correcta i sostenible de la immersió. Per aquest motiu, va crear una carta de bones pràctiques que va ser adoptada pels principals actors del sector (centres d’immersió, organitzacions de formació i capbussadors a títol personal) i que es pot llegir en 25 idiomes. Actualment, Longitude 181 encapçala diverses iniciatives de divulgació i protecció del medi marí, i compta amb una xarxa de centres d’immersió adherits procedents de 24 països dels cinc continents.

Aquest guardó reforça la situació de l’Estartit en el mapa de les activitats sostenibles i certifica l’aposta que fan els centres d’immersió per a desenvolupar la seva activitat de forma responsable.

Els projectes de recerca en els que col·laboren els centres d’immersió de l’Estartit són: Estudi de fauna ictiològica d’hàbitats submarins rocosos, Estudi sobre la fauna d’invertebrats no artròpodes i Estudi sobre freqüentació dels espais naturals. D’altra banda, també col·laboren en un projecte de ciència ciutadana per estudiar la localització de bioindicadors, amb la participació dels submarinistes que bussegen amb els centres de immersió. Així mateix, també es desenvolupa un programa de divulgació i sensibilització de bones pràctiques ambientals.

Aquestes accions tenen com a objectiu millorar el coneixement, divulgar les bones pràctiques ambientals i fer partícips als submarinistes de l’estudi i la conservació del entorn marí i que han fet a aquests centres mereixedors del guardó.

Els projectes esmentats són dirigits per Xavier Munill, Ana Morton, Anna Soler i Ona Font de la UAB i del Bufalvent i s’executen gràcies a l’activa participació dels centres Aquàtica Illes Medes, Calypso Estartit, Costa Brava Divers, Diving Center La Sirena, El Rei del Mar, Hotel & Diving Les Illes, International Diving Center, Medaqua, Medas Poseidon, Oceansub-Estartit, Quim’s Diving Center, Star Derivada, Unisub Estartit i Xaloc Diving Center.

La col·laboració de tots aquests centres, d’entitats de recerca i entitats de conservació és un fet que cal remarcar com a camí a seguir per conservar l’entorn i divulgar valors ambientals correctes.

Costa Brava Sub a París
L’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava Sub ha participat en el Salon de la Plongée amb un estand totalment renovat, 9 taulells de centres associats i un altre dedicat a la destinació, que en aquest cas també ha comptat amb el suport del personal del Patronat de Turisme.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis