Torroella rebutja les inhabilitacions de Quim Torra i Oriol Junqueras

Reclama, un cop més, la fi de la represssió de l'Estat espanyol i l'alliberament dels presos i les preses polítiques

14.01.2020

El Ple de gener de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat tres mocions en les quals rebutja la inhabilitació del president Quim Torra,  la retirada de l'acta d'eurodiputat a Oriol Junqueras i reclama la llibertat dels presos i preses polítiques. D'aquesta manera, es posiciona en contra de les recents resolucions emeses pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la Junta Electoral Central (JEC) i el Tribunal Suprem (TS).

També exigeix que s'apliqui la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat 19 de desembre de 2019, on es reconeix la immunitat d’Oriol Junqueras i es determina que la immunitat d’un eurodiputat és vigent des que es proclamen de forma definitiva els resultats de les eleccions, desvinculant-ho del procediment intern dels estats membres. Això significa, per tant, que des del passat mes de maig, quan es van celebrar les darreres eleccions europees, Oriol Junqueras, i la resta de polítics escollits com eurodiputats, Carles Puigdemont i Toni Comín, han vist vulnerats els seus drets.

Les tres mocions han estat aprovades per tots els grups municipals, UPM i ERC (equip de govern), JXC, CUP, CambTE i L'EST, a excepció de C's, que hi va votar en contra. Dues de les mocions han estat presentades pel govern municipal amb caràcter institucional i l'altra ha estat proposada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). En aquesta, es denuncia que la inhabilitació del president Torra per part de la JEC, malgrat no haver-hi sentència ferma, és clarament contrària al que determina tant l’Estatut de Catalunya com el Reglament del Parlament de Catalunya respecte els motius de cessament del president del nostre país. També es mostra el rebuig a la decisió de la JEC de no acreditar Oriol Junqueras com a eurodiputat malgrat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que va dictaminar que hauria d’haver pogut recollir l’acta d’eurodiputat i que tenia immunitat per aquesta raó.

Amb aquests posicionaments, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí acorda donar suport al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat per defensar tant els drets del president com els dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili. També s’insta l’Estat espanyol a trobar una solució política i es reclama la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Així mateix, s'insta l’administració espanyola a aturar la repressió en totes les seves formes, com la inhabilitació del President Torra, i s'exigeix l’alliberament immediat de tots els presos i preses polítiques.

  Moció per reclamar la nul·litat de la sentència i la llibertat immediata d'Oriol Junqueras i la resta de presos i preses polítiques

Moció contra la sentència del TSJC al M. Hble president Quim Torra

Moció de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte el M. Hble. president de la Generalitat, Quim Torra, i l'eurodiputat Oriol Junqueras

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis