El Museu de la Mediterrània programa un ampli ventall d'activitat per aquestes festes

Participa en la campanya Nadal al Museu de la Xarxa de Museus de les Comarques Gironines

23.12.2019

El Museu de la Mediterrània participa a la campanya de Nadal als Museus de la Xarxa de Museus de les Comarques Gironines, amb un ampli ventall d'activitat especialment orientades al públic familiar. A part de recomanar la visita a les exposicions permanents i temporals, es programen activitats especials per aquestes dates, tallers, visites i sortides per apropar temàtiques d'interès del museu a les famílies.

El Museu de la Mediterrània fa anys que té especial atenció pel públic familiar, programant en moments de vacances escolars activitats adreçades als més menuts de casa. Per les festes de Nadal, cada any s’han programat activitats de caràcter familiar, unes activitats que han anat creixent de mica en mica i que han fidelitzat a un públic que omple totes les propostes. 

Les activitats familiars de Nadal al Museu de la Mediterrània són de pagament per als infants (2 €) i gratuïtes per als seus acompanyants. Tots els menors d’edat cal que vagin acompanyats d’un familiar. Les places són limitades, per aquest motiu és molt important realitzar inscripció prèvia al telèfon 972 75 51 80 o al correu museu@torroella-estartit.cat.

Cinquena edició del Nadal al Museu
Un any més els 26 museus de les Comarques de Girona s’uneixen per impulsar la 5a edició de Nadal al Museu, que en aquesta ocasió tindrà lloc del 6 de desembre al 7 de gener. Una de les principals novetats és la creació d’un nou personatge, en forma d’extraterrestre, que s’ha creat per transmetre els continguts als més petits. Una altra de les novetats d’aquesta edició és la creació, edició i producció del primer llibre d’activitats infantil, fet seguint els principis de lectura fàcil, i que engloba informació i activitats dels 26 museus. A través d’ell els més petits podran descobrir tot el patrimoni cultural de cada museu de forma divertida, amena i inclusiva. Durant les vacances de Nadal a part de l’àmplia oferta d’activitats familiars programades s’ha preparat un joc de pistes encadenades adreçades als nens i nenes que visitin els museus de la xarxa.

Relació de les activitats de Nadal al Museu de la Mediterrània

El pessebre de Josep Mir
Fins al 3 de febrer de 2020

Per Nadal al Museu de la Mediterrània ja és tradició el Pessebre monumental de Josep Mir. Un pessebre cada any diferent, que combina tradició i modernitat i sorprèn per igual a petits i a grans. Veniu amb família a veure’l i participeu en els concursos que tenim oberts. Entrada gratuïta

Apropa’t a la Prehistòria
Dimarts 24 de desembre, a les 11.00 h

Sabeu com vivien al Cau del Duc? Voleu encendre foc com ho feien a la prehistòria? Voleu tenir una eina de sílex? Apropeu-vos a la prehistòria amb aquesta activitat on hi haurà demostració de tall de pedra, encesa de foc i com s’utilitzaven les eines per caçar, tallar i polir. Edat recomanada a partir de 6 anys. Durada: 1 h 30 min

Taller d’egagròpiles
Dilluns 30 de desembre, a les 17.30 h

Un taller per descobrir les diferents espècies d'aus nocturnes que hi ha al parc natural, les seves característiques i els seus cants. També investigarem la seva alimentació a partir d’egagròpiles (les regurgitacions de les aus). Amb pinces, pinzells i lupes podrem descobrir els animals dels quals s’alimenten els rapinyaires.
Edat recomanada a partir de 8 anys. Durada: 1 h 30 min

Cerquem els sons de la Mediterrània
Dijous 2 de gener, a les 17.30 h

Visita dinamitzada a l’exposició permanent del Museu de la Mediterrània on creareu una partitura imaginària, omplint un pentagrama de notes musicals mediterrànies. Les notes estaran amagades i tindran relació amb la natura, la història o la cultura mediterrània.  Edat recomanada per a la visita de 3 a 8 anys. Durada: 1 h

Explorem el riu Ter
Dissabte 4 de gener, a les 11 h

Us proposem una sortida ambiental fins al riu Ter per descobrir els animals que hi viuen, les plantes que l'habiten i identificar els problemes que l'afecten. Una activitat familiar per conscienciar-nos de la importància del riu i fomentar la seva protecció. Edat recomanada a partir de 6 anys. Durada: 2 h

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis