Pomatec analitza enguany la relació entre el canvi climàtic i el consum de poma

La jornada tècnica de la poma a Catalunya es fa avui a Torroella de Montgrí, en el Marc de la fira de Sant Andreu

29.11.2019

El Museu de la Mediterrània acull aquest matí la 20a edició de Pomatec, la jornada tecnicoeconòmica, de referència a Catalunya, dedicada al cultiu de la poma i la seva comercialització. Pomatec està organitzada conjuntament per Afrucat, Associació d’Empreses de Fruita de Catalunya, la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona, IRTA-Mas Badia i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

L’obertura de la jornada ha anat a càrrec de l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; de la directora dels serveis territorials del DARP a Girona, Elisabet Sànchez, i del president d'Afrucat, Francesc Torres.

L’alcalde, Jordi Colomí, ha aprofitat la celebració d’aquest vintè aniversari per agrair els esforços de totes les persones que fan possible aquesta jornada. Ha volgut, reconèixer, també, la importància que té el cultiu de la poma per al territori, especialment al Baix Ter, on ha contribuït decisivament a la transformació agrícola i a la diversificació de l’economia local.

L’eix central de la jornada d’enguany gira a l’entorn de la percepció que té el consumidor de la IGP Poma de Girona i la sensibilitat que mostra envers temes com el medi ambient i el canvi climàtic Es compta amb la presència de ponents de gran nivell com són el director del Sector de l’Alimentació de la prestigiosa consultoria Kantar World Panel, Joan Riera, que analitzarà com compra el consumidor i si és sensible als factors mediambientals; el cap de l’Àrea de Meteorologia del Servei Meteorològic de Catalunya, Marc Prohom, que analitzarà amb dades a la mà si el canvi climàtic ja és alguna cosa més que una sensació i si aquest canvi podrà condicionar les plantacions en un futur. Finalment, el president de la IGP Poma de Girona, Llorenç Frigola, moderarà una taula on els venedors de poma confirmaran què mou el comprador.

L’altre eix de la jornada es materialitzarà en una segona taula en la qual el director de Freshfel-Europa, l’Associació Europea de Productes Frescos, Philippe Binard, presentarà les dades de producció mundials de poma i debatrà amb els gerents i comercials de la IGP Poma de Girona les perspectives de la campanya de la poma d’enguany.

Principal cultiu de fruita a Girona
La poma és el principal cultiu fructícola de Girona amb una producció per a aquesta campanya de 90.000 tones, que representen aproximadament un 30% del total de la producció catalana. L’especialització en poma de la demarcació es manifesta en l’aposta que han fet les principals centrals gironines en la consecució de la IGP Poma de Girona, distintiu de qualitat europeu que certifica el producte. La IGP aplega la major part de la producció de Gala, Granny Smith, Golden i Red Delicious de Girona.

28.03.2020

(28.03.20 - 16 h) Escolta el programa especial a Ràdio Montgrí sobre el Coronavirus, amb el regidor Josep Martinoy. Escolta el programa... (Llegir més)

29.03.2020

Malgrat la crisi del coronavirus, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí manté vigent la convocatòria dels Premis Literaris El Càlam, que es... (Llegir més)

27.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut 2.000 mascaretes provinents de dos lliuraments, d'un miler cadascun, realitzats per la comunitat... (Llegir més)

26.03.2020

La Policia Local de Torroella de Montgrí està treballant activament per garantir la protecció de la població i fer complir les mesures decretades... (Llegir més)

25.03.2020

(25.03.20 - 16 h) El proper divendres 27 de març es repartiran les targetes moneder que ha creat el Departament d'Educació per les famílies que... (Llegir més)

24.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha activitat un servei especial de neteja viària amb productes desinfectants específics com a mesura per... (Llegir més)

21.03.2020

(21.03.20 - 12.30 h) El sector de l'alimentació és un dels serveis essencials i pot continuar la seva activitat extremant i seguint les mesures de... (Llegir més)

19.03.2020

Les obres d'emergència que està realitzant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per reparar la mota del Ter a Torroella de Montgrí avancen a bon... (Llegir més)

16.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat flexibilitzar (ajornar o prorrogar) el pagament dels impostos i taxes municipals amb la finalitat de... (Llegir més)

19.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, després d'un llarg i complex procés judicial interposat l'any 2012 per la Delegación del Gobierno a... (Llegir més)

14.03.2020

(14.03.20 - 13.30 h) Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit volem fer públic el més sincer agraïment per les mostres... (Llegir més)

13.03.2020

(13.03.20 - 16.30 h) El Comité de Seguretat i Salut de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha reunit aquest matí de manera extraordinària per... (Llegir més)

13.03.2020

(13.03.20 - 14.45 h) Escolta el missatge institucional de l'Alcalde de Torroella de Montgrí en relació amb el coronavirus Fa poques setmanes vam... (Llegir més)

13.03.2020

(13.03.20 - 11.30 h) Atenent a les recomanacions i mesures establertes arran de l'activació de la fase d'Emergència -1 del Pla de Protecció Civil... (Llegir més)

10.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha cedit quatre parcel·les de bosc de titularitat municipal del massís de Montgrí al projecte Life Biorgest,... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis