Avisos

Pomatec analitza enguany la relació entre el canvi climàtic i el consum de poma

La jornada tècnica de la poma a Catalunya es fa avui a Torroella de Montgrí, en el Marc de la fira de Sant Andreu

29.11.2019

El Museu de la Mediterrània acull aquest matí la 20a edició de Pomatec, la jornada tecnicoeconòmica, de referència a Catalunya, dedicada al cultiu de la poma i la seva comercialització. Pomatec està organitzada conjuntament per Afrucat, Associació d’Empreses de Fruita de Catalunya, la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona, IRTA-Mas Badia i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

L’obertura de la jornada ha anat a càrrec de l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; de la directora dels serveis territorials del DARP a Girona, Elisabet Sànchez, i del president d'Afrucat, Francesc Torres.

L’alcalde, Jordi Colomí, ha aprofitat la celebració d’aquest vintè aniversari per agrair els esforços de totes les persones que fan possible aquesta jornada. Ha volgut, reconèixer, també, la importància que té el cultiu de la poma per al territori, especialment al Baix Ter, on ha contribuït decisivament a la transformació agrícola i a la diversificació de l’economia local.

L’eix central de la jornada d’enguany gira a l’entorn de la percepció que té el consumidor de la IGP Poma de Girona i la sensibilitat que mostra envers temes com el medi ambient i el canvi climàtic Es compta amb la presència de ponents de gran nivell com són el director del Sector de l’Alimentació de la prestigiosa consultoria Kantar World Panel, Joan Riera, que analitzarà com compra el consumidor i si és sensible als factors mediambientals; el cap de l’Àrea de Meteorologia del Servei Meteorològic de Catalunya, Marc Prohom, que analitzarà amb dades a la mà si el canvi climàtic ja és alguna cosa més que una sensació i si aquest canvi podrà condicionar les plantacions en un futur. Finalment, el president de la IGP Poma de Girona, Llorenç Frigola, moderarà una taula on els venedors de poma confirmaran què mou el comprador.

L’altre eix de la jornada es materialitzarà en una segona taula en la qual el director de Freshfel-Europa, l’Associació Europea de Productes Frescos, Philippe Binard, presentarà les dades de producció mundials de poma i debatrà amb els gerents i comercials de la IGP Poma de Girona les perspectives de la campanya de la poma d’enguany.

Principal cultiu de fruita a Girona
La poma és el principal cultiu fructícola de Girona amb una producció per a aquesta campanya de 90.000 tones, que representen aproximadament un 30% del total de la producció catalana. L’especialització en poma de la demarcació es manifesta en l’aposta que han fet les principals centrals gironines en la consecució de la IGP Poma de Girona, distintiu de qualitat europeu que certifica el producte. La IGP aplega la major part de la producció de Gala, Granny Smith, Golden i Red Delicious de Girona.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis