Pomatec analitza enguany la relació entre el canvi climàtic i el consum de poma

La jornada tècnica de la poma a Catalunya es fa avui a Torroella de Montgrí, en el Marc de la fira de Sant Andreu

29.11.2019

El Museu de la Mediterrània acull aquest matí la 20a edició de Pomatec, la jornada tecnicoeconòmica, de referència a Catalunya, dedicada al cultiu de la poma i la seva comercialització. Pomatec està organitzada conjuntament per Afrucat, Associació d’Empreses de Fruita de Catalunya, la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona, IRTA-Mas Badia i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

L’obertura de la jornada ha anat a càrrec de l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; de la directora dels serveis territorials del DARP a Girona, Elisabet Sànchez, i del president d'Afrucat, Francesc Torres.

L’alcalde, Jordi Colomí, ha aprofitat la celebració d’aquest vintè aniversari per agrair els esforços de totes les persones que fan possible aquesta jornada. Ha volgut, reconèixer, també, la importància que té el cultiu de la poma per al territori, especialment al Baix Ter, on ha contribuït decisivament a la transformació agrícola i a la diversificació de l’economia local.

L’eix central de la jornada d’enguany gira a l’entorn de la percepció que té el consumidor de la IGP Poma de Girona i la sensibilitat que mostra envers temes com el medi ambient i el canvi climàtic Es compta amb la presència de ponents de gran nivell com són el director del Sector de l’Alimentació de la prestigiosa consultoria Kantar World Panel, Joan Riera, que analitzarà com compra el consumidor i si és sensible als factors mediambientals; el cap de l’Àrea de Meteorologia del Servei Meteorològic de Catalunya, Marc Prohom, que analitzarà amb dades a la mà si el canvi climàtic ja és alguna cosa més que una sensació i si aquest canvi podrà condicionar les plantacions en un futur. Finalment, el president de la IGP Poma de Girona, Llorenç Frigola, moderarà una taula on els venedors de poma confirmaran què mou el comprador.

L’altre eix de la jornada es materialitzarà en una segona taula en la qual el director de Freshfel-Europa, l’Associació Europea de Productes Frescos, Philippe Binard, presentarà les dades de producció mundials de poma i debatrà amb els gerents i comercials de la IGP Poma de Girona les perspectives de la campanya de la poma d’enguany.

Principal cultiu de fruita a Girona
La poma és el principal cultiu fructícola de Girona amb una producció per a aquesta campanya de 90.000 tones, que representen aproximadament un 30% del total de la producció catalana. L’especialització en poma de la demarcació es manifesta en l’aposta que han fet les principals centrals gironines en la consecució de la IGP Poma de Girona, distintiu de qualitat europeu que certifica el producte. La IGP aplega la major part de la producció de Gala, Granny Smith, Golden i Red Delicious de Girona.

29.05.2020

Les principals mesures que inclou el pla de xoc municipal, per àmbits d’actuació, són les següents: Mesures socials S'ampliaran les... (Llegir més)

29.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprofitat l'aturada forçosa de l'activitat al pavelló i al camp municipal d'esports per fer-hi tasques de... (Llegir més)

28.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí té intenció de reprendre el procés participatiu per definir el nou espai juvenil que s'està projectant al... (Llegir més)

28.05.2020

Benvolguts pares i mares, Us informem que totes les sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol municipals de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

25.05.2020

Els Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i de l'Estartit es posposen un any, per la impossibilitat de desenvolupar el procés durant... (Llegir més)

22.05.2020

El Museu de la Mediterrània ha iniciat el procés de recollida de material gràfic i documental per conservar la memòria de com s’ha viscut el... (Llegir més)

22.05.2020

La crisi del Covid-19 ha obligat a suspendre la 40a edició del Festival de Torroella, per bé que es reformularà el format per tal de poder... (Llegir més)

21.05.2020

Les platges de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tenen suficient capacitat de càrrega per acollir a tots els banyistes d'una temporada habitual,... (Llegir més)

20.05.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter manté la proposta educativa per al curs vinent, que arrencaria, si les autoritats governamentals i sanitàries no diuen... (Llegir més)

19.05.2020

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí segueix prioritzant l’atenció al públic per via... (Llegir més)

18.05.2020

El municipi de Torroella de Montgrí, inclòs dins de la regió sanitària de Girona, ha passat avui dilluns 18 de maig a la fase 1 de... (Llegir més)

17.05.2020

La Secretaria d'Estat de Turisme, amb coordinació amb el Ministeri de Sanitat ha elaborat unes guies que contenen recomanacions i directrius sobre... (Llegir més)

16.05.2020

La zona blava d'aparcament de Torroella de Montgrí tornarà a activar-se a partir de dilluns 18 de maig de 2020, un cop s'ha decretat que el... (Llegir més)

17.05.2020

Per tal de garantir les distàncies de seguretat mínimes entre les parades i la no acumulació de gent durant el mercat de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis