Avisos

Torroella de Montgrí s'adhereix a la campanya “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes”

Avui, 25 de novembre, se celebra el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

25.11.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'adhereix a la campanya “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes” que promou l'Institut Català de les Dones i la Generalitat en motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones (dia 25 de novembre). La campanya reforça els missatges adreçats als agressors situant el focus de la solució de les violències masclistes en la seva responsabilitat i no en les dones que les pateixen. També apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.

També fa seus els continguts del Manifest del 25N que han consensuat la Generalitat, les Diputacions, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, per reflexionar i visibilitzar la violència vers les dones.

Les violències masclistes són violències que pateixen les dones pel sol fet de ser dones. Cal remarcar que els únics responsables de les agressions masclistes són els agressors. La campanya interpel·la els homes perquè aturin les violències masclistes i formin part de la solució.

La campanya també destaca el paper de les persones de l’entorn i dels testimonis d’aquestes agressions ja que davant les violències masclistes no és possible tenir una postura neutral. És a dir, si no et situes al costat de la dona en situació de violència, estàs de la banda de l’agressor i et converteixes còmplice d’aquella violència masclista. L’entorn, a més d’un factor de protecció, és clau per neutralitzar la impunitat dels agressors, perquè a través de la sanció social vers l’agressor, l’entorn esdevé un agent actiu partícip de la solució a les violències masclistes.

S’apel·la també les persones de l’entorn perquè actuïn, esdevenint com a part de la solució. La neutralitat davant d’una situació de violència masclista et fa còmplice, i cal mostrar que la connivència vers aquestes violències no té cabuda en la nostra societat. S’aposta per la promoció d’un entorn protector, què és aquell que rebutja les violències masclistes i sanciona els agressors.

Acte a Torroella de Montgrí
Avui, coincidint amb el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere es farà un acte commemoratiu, a les 17 h, a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí. L'acte està organitzat per Torroella Lila i compta amb la col·laboració de Xibeques del Cau i de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis