Avisos

L’Institut Montgrí amplia la seva oferta formativa amb un cicle orientat a l'esport i al turisme actiu en el medi natural

29.10.2019

Torroella de Montgrí reforça la seva aposta per la sostenibilitat i el turisme actiu amb la posada en marxa a l’Institut Montgrí del nou cicle de grau mitjà de Conducció d'Activitats Fisicoesportives al Medi Natural. La nova proposta formativa ha arrencat aquest curs amb molt força, ja que ràpidament es van cobrir les 25 places ofertades i es va generar una llista d'espera amb més de  40 alumnes. Aquest fet confirma la necessitat existent al territori d'un cicle d'aquesta tipologia, tal com s'havia posat de manifest tant des del institut com des de l'Ajuntament i les empreses del sector, en el moment de tramitar a Ensenyament la sol·licitud de posar-lo en marxa.

Els pilars sobre els quals se sustenta el cicle són el centre, l'Ajuntament i el Parc Natural, i les empreses especialitzades, que tenen un pes molt important en el conjunt de l'economia local. Així doncs, les sinèrgies entre l'àmbit educatiu, l'administració local i el sector privat han estat claus per tal que la Generalitat concedís a l'institut la creació d'aquest cicle. L'Ajuntament hi ha col·laborat a través de les àrees d'Educació i de Promoció Econòmica i Comerç.

Aquesta nova proposta formativa complementa el cicle de grau mitjà d'Activitats Comercials, adaptat al Turisme, que es va engegar el 2016 i també culminava una vella reivindicació feta tant des del mateix institut, com des de l'Ajuntament, l'AMPA i el teixit empresarial local.

Pel que fa al contingut pedagògic, amb aquests estudis postobligatoris els alumnes assoleixen el nivell necessari per conduir clients en condicions de seguretat per senders o zones de muntanya a peu (n no calgui dur a terme tècniques d'escalada i alpinisme), en bicicleta o a cavall.

Teoria i pràctica
El curs acadèmic té una durada de 1.400 hores (990 en el centre docent i 410 en empreses especialitzades). Els alumnes fan classes teòriques i pràctiques, amb moltes sessions d'activitat física i treball a la natura: conducció de grups en BTT, a peu i a cavall; conducció d’activitats en el medi aquàtic, primers auxilis, seguretat i supervivència, fonaments d'activitat física i administració i gestió d'empreses, entre d'altres matèries. El centre demanarà ampliar el número d'hores destinades a activitats al medi aquàtic per tal de reforçar aquesta formació ja que a l’entorn del Parc Natural hi ha un gran nombre d’empreses dedicades a aquest sector.

Reunió informativa pràctiques empresa
Tot i que en el seu moment van ser moltes les empreses que van adherir-se i donar suport a la sol·licitud per aconseguir el cicle, properament s'organitzarà una reunió sectorial per presentar detalladament el programa del curs i tractar la forma com es desenvoluparan les pràctiques. La pràctica és un part essencial de la formació d'aquest cicle i, a banda de l’experiència que aporta als alumnes, també és molt positiu per a les empreses.

Complicitat municipal
L'alcalde, Jordi Colomí, ha destacat la importància d'aquest cicle perquè lliga perfectament amb un dels eixos estratègics de desenvolupament municipal, que és de la sostenibilitat i el turisme actiu. Recorda que l'activitat vinculada al turisme actiu és molt rellevant en termes d'impacte econòmic, però també a nivell de projecció i, sobretot, de preservació del territori. Per això, també és important que les empreses especialitzades puguin tenir professionals formats i sensibilitzats. En aquest sentit, agraeix l'esforç que es fa des del centre per esdevenir d'una manera efectiva un reflex de l'entorn on desenvolupa la seva activitat. Confia, a més, que aquest no serà el darrer cicle i avança que la complicitat de l'Ajuntament serà màxima.

17.01.2020

Aquest diumenge arrenca al Cine Petit de Torroella de Montgrí (18 h) la XV Mostra de Teatre Amateur, una proposta promoguda i organitzada per... (Llegir més)

17.01.2020

Seguidament, podreu informar-vos de les bonificacions fiscals previstes a les ordenances fiscals de l'any 2020, els criteris d'obtenció, els... (Llegir més)

16.01.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter ha presentat aquest matí la programació estable del primer semestre de 2020. En l’acte de presentació, celebrat al... (Llegir més)

16.01.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha adjudicat  la 2a fase de l'Espai Medes, el futur centre d'interpretació de l'àmbit marí del Parc... (Llegir més)

15.01.2020

Benvolguts/des, Us recordem que les entitats del municipi que van demanar subvenció a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per portar a terme... (Llegir més)

15.01.2020

Els centres d’immersió que operen a les illes Medes han rebut un important guardó en el Salon International de la Plongée Sous-Marine, de Paris,... (Llegir més)

14.01.2020

El Ple de gener de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat tres mocions en les quals rebutja la inhabilitació del president Quim Torra, ... (Llegir més)

10.01.2020

El ple ordinari de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar ahir dijous 9 de gener la reducció del coeficient que aplica a l’Impost de... (Llegir més)

03.01.2020

A Torroella de Montgrí i a l'Estartit ja ho tenim tot a punt per rebre els tres Reis Mags aquest diumenge 5 de gener. Ho farem amb dues celebracions... (Llegir més)

23.12.2019

El Museu de la Mediterrània participa a la campanya de Nadal als Museus de la Xarxa de Museus de les Comarques Gironines, amb un ampli ventall... (Llegir més)

20.12.2019

Montgrí Comerç ha preparat enguany un intens programa d'activitats amb motiu de les festes nadalenques. Una de les accions més destacades, com ve... (Llegir més)

19.12.2019

Els pescadors de l'Escala i Torroella de Montgrí han salvat més d'un milió i mig d'ous de sèpies i calamars en quatre anys dins del projecte... (Llegir més)

13.12.2019

L’Espai Ter presenta la nova programació pel primer semestre del 2020. Es manté un alt nivell en la proposta teatral amb obres com, Rita, La dona... (Llegir més)

11.12.2019

Benvolguts  veïns/es, Us informem que, a causa de les festes nadalenques, el servei de recollida d’escombraries urbanes canviarà d’horari... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis