Avisos

L’Institut Montgrí amplia la seva oferta formativa amb un cicle orientat a l'esport i al turisme actiu en el medi natural

29.10.2019

Torroella de Montgrí reforça la seva aposta per la sostenibilitat i el turisme actiu amb la posada en marxa a l’Institut Montgrí del nou cicle de grau mitjà de Conducció d'Activitats Fisicoesportives al Medi Natural. La nova proposta formativa ha arrencat aquest curs amb molt força, ja que ràpidament es van cobrir les 25 places ofertades i es va generar una llista d'espera amb més de  40 alumnes. Aquest fet confirma la necessitat existent al territori d'un cicle d'aquesta tipologia, tal com s'havia posat de manifest tant des del institut com des de l'Ajuntament i les empreses del sector, en el moment de tramitar a Ensenyament la sol·licitud de posar-lo en marxa.

Els pilars sobre els quals se sustenta el cicle són el centre, l'Ajuntament i el Parc Natural, i les empreses especialitzades, que tenen un pes molt important en el conjunt de l'economia local. Així doncs, les sinèrgies entre l'àmbit educatiu, l'administració local i el sector privat han estat claus per tal que la Generalitat concedís a l'institut la creació d'aquest cicle. L'Ajuntament hi ha col·laborat a través de les àrees d'Educació i de Promoció Econòmica i Comerç.

Aquesta nova proposta formativa complementa el cicle de grau mitjà d'Activitats Comercials, adaptat al Turisme, que es va engegar el 2016 i també culminava una vella reivindicació feta tant des del mateix institut, com des de l'Ajuntament, l'AMPA i el teixit empresarial local.

Pel que fa al contingut pedagògic, amb aquests estudis postobligatoris els alumnes assoleixen el nivell necessari per conduir clients en condicions de seguretat per senders o zones de muntanya a peu (n no calgui dur a terme tècniques d'escalada i alpinisme), en bicicleta o a cavall.

Teoria i pràctica
El curs acadèmic té una durada de 1.400 hores (990 en el centre docent i 410 en empreses especialitzades). Els alumnes fan classes teòriques i pràctiques, amb moltes sessions d'activitat física i treball a la natura: conducció de grups en BTT, a peu i a cavall; conducció d’activitats en el medi aquàtic, primers auxilis, seguretat i supervivència, fonaments d'activitat física i administració i gestió d'empreses, entre d'altres matèries. El centre demanarà ampliar el número d'hores destinades a activitats al medi aquàtic per tal de reforçar aquesta formació ja que a l’entorn del Parc Natural hi ha un gran nombre d’empreses dedicades a aquest sector.

Reunió informativa pràctiques empresa
Tot i que en el seu moment van ser moltes les empreses que van adherir-se i donar suport a la sol·licitud per aconseguir el cicle, properament s'organitzarà una reunió sectorial per presentar detalladament el programa del curs i tractar la forma com es desenvoluparan les pràctiques. La pràctica és un part essencial de la formació d'aquest cicle i, a banda de l’experiència que aporta als alumnes, també és molt positiu per a les empreses.

Complicitat municipal
L'alcalde, Jordi Colomí, ha destacat la importància d'aquest cicle perquè lliga perfectament amb un dels eixos estratègics de desenvolupament municipal, que és de la sostenibilitat i el turisme actiu. Recorda que l'activitat vinculada al turisme actiu és molt rellevant en termes d'impacte econòmic, però també a nivell de projecció i, sobretot, de preservació del territori. Per això, també és important que les empreses especialitzades puguin tenir professionals formats i sensibilitzats. En aquest sentit, agraeix l'esforç que es fa des del centre per esdevenir d'una manera efectiva un reflex de l'entorn on desenvolupa la seva activitat. Confia, a més, que aquest no serà el darrer cicle i avança que la complicitat de l'Ajuntament serà màxima.

21.11.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat els plans de desplegament de fibra òptica presentats per les companyies Vinga (amb seu social a... (Llegir més)

19.11.2019

Tècnics de la Sub-direcció General d'Activitats Cinegètiques i el Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i... (Llegir més)

15.11.2019

El 16 de novembre tindrà lloc a Palau-Sator el VII Fòrum de Recerca del Baix Ter, organitzat pel Centre de Documentació del Museu de la... (Llegir més)

14.11.2019

L'Auditori Teatre Espai Ter ha estat l'escenari aquest matí de l'acte de presentació de la marca conjunta «Empordà», que impulsen els consells... (Llegir més)

12.11.2019

Aquest matí s'ha retirat el camió de gran tonatge que ahir a dos quarts de set de la tarda va quedar atrapat al carrer de Fàtima, de Torroella de... (Llegir més)

11.11.2019

Informa't sobre els resultats al Congrés dels Diputats i al Senat del 10 de novembre de 2019, mesa per mesa: Resultats al Congrés dels... (Llegir més)

08.11.2019

La 626a Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí, que se celebrarà el cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre, posarà l'accent en el... (Llegir més)

08.11.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí intensificarà la política de contenció fiscal i reducció de l’endeutament per fixar les bases d’una... (Llegir més)

04.11.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort d'Eugeni Llos i Pagès i vol traslladar a familiars i amics el seu suport i... (Llegir més)

28.10.2019

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer, han participat aquest dissabte en la... (Llegir més)

25.10.2019

La Brigada Municipal manté mobilitzats la pràctica totalitat dels seus efectius per fer front a les incidències ocasionades pel fort temporal i... (Llegir més)

25.10.2019

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida, per 3r any, com una de les 100 destinacions més sostenibles del món, segons el... (Llegir més)

24.10.2019

L'alcalde de Torroella de Montrgí, Jordi Colomí, i el primer tinent d'alcalde, Marc Calvet, acompanyats de diversos regidors de l'equip de govern,... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis