L’Institut Montgrí amplia la seva oferta formativa amb un cicle orientat a l'esport i al turisme actiu en el medi natural

29.10.2019

Torroella de Montgrí reforça la seva aposta per la sostenibilitat i el turisme actiu amb la posada en marxa a l’Institut Montgrí del nou cicle de grau mitjà de Conducció d'Activitats Fisicoesportives al Medi Natural. La nova proposta formativa ha arrencat aquest curs amb molt força, ja que ràpidament es van cobrir les 25 places ofertades i es va generar una llista d'espera amb més de  40 alumnes. Aquest fet confirma la necessitat existent al territori d'un cicle d'aquesta tipologia, tal com s'havia posat de manifest tant des del institut com des de l'Ajuntament i les empreses del sector, en el moment de tramitar a Ensenyament la sol·licitud de posar-lo en marxa.

Els pilars sobre els quals se sustenta el cicle són el centre, l'Ajuntament i el Parc Natural, i les empreses especialitzades, que tenen un pes molt important en el conjunt de l'economia local. Així doncs, les sinèrgies entre l'àmbit educatiu, l'administració local i el sector privat han estat claus per tal que la Generalitat concedís a l'institut la creació d'aquest cicle. L'Ajuntament hi ha col·laborat a través de les àrees d'Educació i de Promoció Econòmica i Comerç.

Aquesta nova proposta formativa complementa el cicle de grau mitjà d'Activitats Comercials, adaptat al Turisme, que es va engegar el 2016 i també culminava una vella reivindicació feta tant des del mateix institut, com des de l'Ajuntament, l'AMPA i el teixit empresarial local.

Pel que fa al contingut pedagògic, amb aquests estudis postobligatoris els alumnes assoleixen el nivell necessari per conduir clients en condicions de seguretat per senders o zones de muntanya a peu (n no calgui dur a terme tècniques d'escalada i alpinisme), en bicicleta o a cavall.

Teoria i pràctica
El curs acadèmic té una durada de 1.400 hores (990 en el centre docent i 410 en empreses especialitzades). Els alumnes fan classes teòriques i pràctiques, amb moltes sessions d'activitat física i treball a la natura: conducció de grups en BTT, a peu i a cavall; conducció d’activitats en el medi aquàtic, primers auxilis, seguretat i supervivència, fonaments d'activitat física i administració i gestió d'empreses, entre d'altres matèries. El centre demanarà ampliar el número d'hores destinades a activitats al medi aquàtic per tal de reforçar aquesta formació ja que a l’entorn del Parc Natural hi ha un gran nombre d’empreses dedicades a aquest sector.

Reunió informativa pràctiques empresa
Tot i que en el seu moment van ser moltes les empreses que van adherir-se i donar suport a la sol·licitud per aconseguir el cicle, properament s'organitzarà una reunió sectorial per presentar detalladament el programa del curs i tractar la forma com es desenvoluparan les pràctiques. La pràctica és un part essencial de la formació d'aquest cicle i, a banda de l’experiència que aporta als alumnes, també és molt positiu per a les empreses.

Complicitat municipal
L'alcalde, Jordi Colomí, ha destacat la importància d'aquest cicle perquè lliga perfectament amb un dels eixos estratègics de desenvolupament municipal, que és de la sostenibilitat i el turisme actiu. Recorda que l'activitat vinculada al turisme actiu és molt rellevant en termes d'impacte econòmic, però també a nivell de projecció i, sobretot, de preservació del territori. Per això, també és important que les empreses especialitzades puguin tenir professionals formats i sensibilitzats. En aquest sentit, agraeix l'esforç que es fa des del centre per esdevenir d'una manera efectiva un reflex de l'entorn on desenvolupa la seva activitat. Confia, a més, que aquest no serà el darrer cicle i avança que la complicitat de l'Ajuntament serà màxima.

29.05.2020

Les principals mesures que inclou el pla de xoc municipal, per àmbits d’actuació, són les següents: Mesures socials S'ampliaran les... (Llegir més)

29.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprofitat l'aturada forçosa de l'activitat al pavelló i al camp municipal d'esports per fer-hi tasques de... (Llegir més)

28.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí té intenció de reprendre el procés participatiu per definir el nou espai juvenil que s'està projectant al... (Llegir més)

28.05.2020

Benvolguts pares i mares, Us informem que totes les sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol municipals de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

25.05.2020

Els Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i de l'Estartit es posposen un any, per la impossibilitat de desenvolupar el procés durant... (Llegir més)

22.05.2020

El Museu de la Mediterrània ha iniciat el procés de recollida de material gràfic i documental per conservar la memòria de com s’ha viscut el... (Llegir més)

22.05.2020

La crisi del Covid-19 ha obligat a suspendre la 40a edició del Festival de Torroella, per bé que es reformularà el format per tal de poder... (Llegir més)

21.05.2020

Les platges de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tenen suficient capacitat de càrrega per acollir a tots els banyistes d'una temporada habitual,... (Llegir més)

20.05.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter manté la proposta educativa per al curs vinent, que arrencaria, si les autoritats governamentals i sanitàries no diuen... (Llegir més)

19.05.2020

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí segueix prioritzant l’atenció al públic per via... (Llegir més)

18.05.2020

El municipi de Torroella de Montgrí, inclòs dins de la regió sanitària de Girona, ha passat avui dilluns 18 de maig a la fase 1 de... (Llegir més)

17.05.2020

La Secretaria d'Estat de Turisme, amb coordinació amb el Ministeri de Sanitat ha elaborat unes guies que contenen recomanacions i directrius sobre... (Llegir més)

16.05.2020

La zona blava d'aparcament de Torroella de Montgrí tornarà a activar-se a partir de dilluns 18 de maig de 2020, un cop s'ha decretat que el... (Llegir més)

17.05.2020

Per tal de garantir les distàncies de seguretat mínimes entre les parades i la no acumulació de gent durant el mercat de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis