L’Institut Montgrí amplia la seva oferta formativa amb un cicle orientat a l'esport i al turisme actiu en el medi natural

29.10.2019

Torroella de Montgrí reforça la seva aposta per la sostenibilitat i el turisme actiu amb la posada en marxa a l’Institut Montgrí del nou cicle de grau mitjà de Conducció d'Activitats Fisicoesportives al Medi Natural. La nova proposta formativa ha arrencat aquest curs amb molt força, ja que ràpidament es van cobrir les 25 places ofertades i es va generar una llista d'espera amb més de  40 alumnes. Aquest fet confirma la necessitat existent al territori d'un cicle d'aquesta tipologia, tal com s'havia posat de manifest tant des del institut com des de l'Ajuntament i les empreses del sector, en el moment de tramitar a Ensenyament la sol·licitud de posar-lo en marxa.

Els pilars sobre els quals se sustenta el cicle són el centre, l'Ajuntament i el Parc Natural, i les empreses especialitzades, que tenen un pes molt important en el conjunt de l'economia local. Així doncs, les sinèrgies entre l'àmbit educatiu, l'administració local i el sector privat han estat claus per tal que la Generalitat concedís a l'institut la creació d'aquest cicle. L'Ajuntament hi ha col·laborat a través de les àrees d'Educació i de Promoció Econòmica i Comerç.

Aquesta nova proposta formativa complementa el cicle de grau mitjà d'Activitats Comercials, adaptat al Turisme, que es va engegar el 2016 i també culminava una vella reivindicació feta tant des del mateix institut, com des de l'Ajuntament, l'AMPA i el teixit empresarial local.

Pel que fa al contingut pedagògic, amb aquests estudis postobligatoris els alumnes assoleixen el nivell necessari per conduir clients en condicions de seguretat per senders o zones de muntanya a peu (n no calgui dur a terme tècniques d'escalada i alpinisme), en bicicleta o a cavall.

Teoria i pràctica
El curs acadèmic té una durada de 1.400 hores (990 en el centre docent i 410 en empreses especialitzades). Els alumnes fan classes teòriques i pràctiques, amb moltes sessions d'activitat física i treball a la natura: conducció de grups en BTT, a peu i a cavall; conducció d’activitats en el medi aquàtic, primers auxilis, seguretat i supervivència, fonaments d'activitat física i administració i gestió d'empreses, entre d'altres matèries. El centre demanarà ampliar el número d'hores destinades a activitats al medi aquàtic per tal de reforçar aquesta formació ja que a l’entorn del Parc Natural hi ha un gran nombre d’empreses dedicades a aquest sector.

Reunió informativa pràctiques empresa
Tot i que en el seu moment van ser moltes les empreses que van adherir-se i donar suport a la sol·licitud per aconseguir el cicle, properament s'organitzarà una reunió sectorial per presentar detalladament el programa del curs i tractar la forma com es desenvoluparan les pràctiques. La pràctica és un part essencial de la formació d'aquest cicle i, a banda de l’experiència que aporta als alumnes, també és molt positiu per a les empreses.

Complicitat municipal
L'alcalde, Jordi Colomí, ha destacat la importància d'aquest cicle perquè lliga perfectament amb un dels eixos estratègics de desenvolupament municipal, que és de la sostenibilitat i el turisme actiu. Recorda que l'activitat vinculada al turisme actiu és molt rellevant en termes d'impacte econòmic, però també a nivell de projecció i, sobretot, de preservació del territori. Per això, també és important que les empreses especialitzades puguin tenir professionals formats i sensibilitzats. En aquest sentit, agraeix l'esforç que es fa des del centre per esdevenir d'una manera efectiva un reflex de l'entorn on desenvolupa la seva activitat. Confia, a més, que aquest no serà el darrer cicle i avança que la complicitat de l'Ajuntament serà màxima.

28.03.2020

(28.03.20 - 16 h) Escolta el programa especial a Ràdio Montgrí sobre el Coronavirus, amb el regidor Josep Martinoy. Escolta el programa... (Llegir més)

29.03.2020

Malgrat la crisi del coronavirus, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí manté vigent la convocatòria dels Premis Literaris El Càlam, que es... (Llegir més)

27.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut 2.000 mascaretes provinents de dos lliuraments, d'un miler cadascun, realitzats per la comunitat... (Llegir més)

26.03.2020

La Policia Local de Torroella de Montgrí està treballant activament per garantir la protecció de la població i fer complir les mesures decretades... (Llegir més)

25.03.2020

(25.03.20 - 16 h) El proper divendres 27 de març es repartiran les targetes moneder que ha creat el Departament d'Educació per les famílies que... (Llegir més)

24.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha activitat un servei especial de neteja viària amb productes desinfectants específics com a mesura per... (Llegir més)

21.03.2020

(21.03.20 - 12.30 h) El sector de l'alimentació és un dels serveis essencials i pot continuar la seva activitat extremant i seguint les mesures de... (Llegir més)

19.03.2020

Les obres d'emergència que està realitzant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per reparar la mota del Ter a Torroella de Montgrí avancen a bon... (Llegir més)

16.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat flexibilitzar (ajornar o prorrogar) el pagament dels impostos i taxes municipals amb la finalitat de... (Llegir més)

19.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, després d'un llarg i complex procés judicial interposat l'any 2012 per la Delegación del Gobierno a... (Llegir més)

14.03.2020

(14.03.20 - 13.30 h) Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit volem fer públic el més sincer agraïment per les mostres... (Llegir més)

13.03.2020

(13.03.20 - 16.30 h) El Comité de Seguretat i Salut de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha reunit aquest matí de manera extraordinària per... (Llegir més)

13.03.2020

(13.03.20 - 14.45 h) Escolta el missatge institucional de l'Alcalde de Torroella de Montgrí en relació amb el coronavirus Fa poques setmanes vam... (Llegir més)

13.03.2020

(13.03.20 - 11.30 h) Atenent a les recomanacions i mesures establertes arran de l'activació de la fase d'Emergència -1 del Pla de Protecció Civil... (Llegir més)

10.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha cedit quatre parcel·les de bosc de titularitat municipal del massís de Montgrí al projecte Life Biorgest,... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis