L’Ajuntament i l’EMD activen un dispositiu especial per fer front a les incidències del fort temporal

25.10.2019

La Brigada Municipal manté mobilitzats la pràctica totalitat dels seus efectius per fer front a les incidències ocasionades pel fort temporal i poder restablir la normalitat al nostre municipi al més aviat possible. No obstant això, els treballs s'allargaran uns quants dies ja que l'afectació al conjunt del territori ha estat molt important. Les actuacions es desenvolupen en coordinació amb l'EMD de l'Estartit, atès que en el seu àmbit és on es van produir les afectacions més greus. Cal tenir en compte que hem viscut un dels episodis de pluja de més intensitat dels darrers anys, tot i que hagi estat de curta durada. Els efectes de la forta pluja es van veure agreujats per un temporal marítim de màxima intensitat, la qual cosa dificultava l'evacuació de les aigües plujanes i feia que l'aigua de mar arribés fins a al nucli urbà de l'Estartit.

Marc Calvet, regidor de la Unitat Operativa de manteniment (UOM) i de Gestió Costanera i Platges, ha informat que des del primer moment es van mobilitzar tots els efectius possibles per retornar la situació a la normalitat en el mínim temps possible. Calvet també ha informat que ahir es va demanar ajut al Consell Comarcal del Baix Empordà per tal d'afrontar la retirada de la gran quantitat de material, orgànic i inorgànic, que ha baixat pel riu Ter i s'ha acumulat a les platges del municipi.

Ahir a la matinada es va obrir el dic de contenció que es va fer a la desembocadura del torrent d'en Planes amb l'objectiu de minimitzar la intrusió marina. Aquesta obertura no es pot fer fins que la llevantada remet i les condicions ho permeten amb garanties. Aquest matí dos camions de la brigada han estat netejant els fang acumulat a diferents carrers del nucli urbà de l'Estartit. Aquests treballs continuaran demà dissabte amb maquinària del servei municipal de neteja. La brigada també ha estat treballant a la plaça de Sobrestany i al carril bici entre Torroella i l'Estartit, on van caure força pedres del murs de pedra seca. Els propers dies queda molt feina per fer. S'haurà de reparar el camí de Santa Caterina i molts camins del pla. Aquests treballs s'hauran de fer un cop els camins s'hagin assecat mínimament.

03.08.2020

El Museu de la Mediterrània aposta per seguir endavant amb la cultura i celebra la 5a edició dels Capvespres musicals amb dos concerts de petit... (Llegir més)

31.07.2020

El nombre d’usuaris del Centre de Distribució d'Aliments (CDA) de Torroella de Montgrí s’ha incrementat d’un 20 % arran de la crisi del... (Llegir més)

30.07.2020

Aquest matí han començat els treballs per instal·lar  unes 25 boies ecològiques de manera que es pugui compatibilitzar la conservació de la... (Llegir més)

29.07.2020

Durant el mes de juliol s'ha portat a terme una renovació en profunditat del servei d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.... (Llegir més)

22.07.2020

Avui, dimecres 22 de juliol, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha lliurat els distintius de qualitat turística a 63 empreses i entitats... (Llegir més)

24.07.2020

L'Associació per les relacions multinacionals Costa Brava ha fet una aportació de 1.000 euros per destinar a famílies amb mancances alimentàries... (Llegir més)

17.07.2020

Un grup de 15 joves d'arreu de Catalunya estan participant aquests dies en el camp de treball “Queda’t de pedra al Montgrí!”, una iniciativa... (Llegir més)

16.07.2020

Després d’uns mesos molt complicats pel confinament i ben entrats ja a la coneguda com a “nova normalitat” o “represa”, el Museu de la... (Llegir més)

15.07.2020

A Torroella de Montgrí i a l’Estartit comptarem aquest estiu amb un equip format per 18 persones, entre informadors de platges (3), agents cívics... (Llegir més)

10.07.2020

Benvolguts veïns, Us informem que el proper dilluns 13 de juliol de 2020, el mercat setmanal de Torroella de Montgrí tornarà a la seva... (Llegir més)

07.07.2020

Ahir al vespre es va realitzar l'acte simbòlic de lliurament de les claus i les taquilles dels horts comunitaris i ecològics a 8 nous hortolans.... (Llegir més)

07.07.2020

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha estat premiat per la Federació EUROPARC en la categoria especial canvi climàtic, per... (Llegir més)

06.07.2020

La platja Gran de l'Estartit ha revalidat la Q de Qualitat Turística, un prestigios distintiu que concedeix el Instituto para la Calidad Turística... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis