L’Ajuntament i l’EMD activen un dispositiu especial per fer front a les incidències del fort temporal

25.10.2019

La Brigada Municipal manté mobilitzats la pràctica totalitat dels seus efectius per fer front a les incidències ocasionades pel fort temporal i poder restablir la normalitat al nostre municipi al més aviat possible. No obstant això, els treballs s'allargaran uns quants dies ja que l'afectació al conjunt del territori ha estat molt important. Les actuacions es desenvolupen en coordinació amb l'EMD de l'Estartit, atès que en el seu àmbit és on es van produir les afectacions més greus. Cal tenir en compte que hem viscut un dels episodis de pluja de més intensitat dels darrers anys, tot i que hagi estat de curta durada. Els efectes de la forta pluja es van veure agreujats per un temporal marítim de màxima intensitat, la qual cosa dificultava l'evacuació de les aigües plujanes i feia que l'aigua de mar arribés fins a al nucli urbà de l'Estartit.

Marc Calvet, regidor de la Unitat Operativa de manteniment (UOM) i de Gestió Costanera i Platges, ha informat que des del primer moment es van mobilitzar tots els efectius possibles per retornar la situació a la normalitat en el mínim temps possible. Calvet també ha informat que ahir es va demanar ajut al Consell Comarcal del Baix Empordà per tal d'afrontar la retirada de la gran quantitat de material, orgànic i inorgànic, que ha baixat pel riu Ter i s'ha acumulat a les platges del municipi.

Ahir a la matinada es va obrir el dic de contenció que es va fer a la desembocadura del torrent d'en Planes amb l'objectiu de minimitzar la intrusió marina. Aquesta obertura no es pot fer fins que la llevantada remet i les condicions ho permeten amb garanties. Aquest matí dos camions de la brigada han estat netejant els fang acumulat a diferents carrers del nucli urbà de l'Estartit. Aquests treballs continuaran demà dissabte amb maquinària del servei municipal de neteja. La brigada també ha estat treballant a la plaça de Sobrestany i al carril bici entre Torroella i l'Estartit, on van caure força pedres del murs de pedra seca. Els propers dies queda molt feina per fer. S'haurà de reparar el camí de Santa Caterina i molts camins del pla. Aquests treballs s'hauran de fer un cop els camins s'hagin assecat mínimament.

29.05.2020

Les principals mesures que inclou el pla de xoc municipal, per àmbits d’actuació, són les següents: Mesures socials S'ampliaran les... (Llegir més)

29.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprofitat l'aturada forçosa de l'activitat al pavelló i al camp municipal d'esports per fer-hi tasques de... (Llegir més)

28.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí té intenció de reprendre el procés participatiu per definir el nou espai juvenil que s'està projectant al... (Llegir més)

28.05.2020

Benvolguts pares i mares, Us informem que totes les sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol municipals de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

25.05.2020

Els Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i de l'Estartit es posposen un any, per la impossibilitat de desenvolupar el procés durant... (Llegir més)

22.05.2020

El Museu de la Mediterrània ha iniciat el procés de recollida de material gràfic i documental per conservar la memòria de com s’ha viscut el... (Llegir més)

22.05.2020

La crisi del Covid-19 ha obligat a suspendre la 40a edició del Festival de Torroella, per bé que es reformularà el format per tal de poder... (Llegir més)

21.05.2020

Les platges de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tenen suficient capacitat de càrrega per acollir a tots els banyistes d'una temporada habitual,... (Llegir més)

20.05.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter manté la proposta educativa per al curs vinent, que arrencaria, si les autoritats governamentals i sanitàries no diuen... (Llegir més)

19.05.2020

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí segueix prioritzant l’atenció al públic per via... (Llegir més)

18.05.2020

El municipi de Torroella de Montgrí, inclòs dins de la regió sanitària de Girona, ha passat avui dilluns 18 de maig a la fase 1 de... (Llegir més)

17.05.2020

La Secretaria d'Estat de Turisme, amb coordinació amb el Ministeri de Sanitat ha elaborat unes guies que contenen recomanacions i directrius sobre... (Llegir més)

16.05.2020

La zona blava d'aparcament de Torroella de Montgrí tornarà a activar-se a partir de dilluns 18 de maig de 2020, un cop s'ha decretat que el... (Llegir més)

17.05.2020

Per tal de garantir les distàncies de seguretat mínimes entre les parades i la no acumulació de gent durant el mercat de Torroella de Montgrí, el... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis