Gran èxit del primer «speed dating» laboral a Torroella de Montgrí

La iniciativa posa en contacte cinc empreses i una setantena de persones que busquen feina

25.09.2019

El Club de la Feina de Torroella de Montgrí, a través del programa Ubicat, va organitzar ahir al matí, amb un gran èxit de participació, la primera experiència d'speed dating laboral, un sistema ràpid i directe per a la selecció de personal, que posa en contacte empreses i treballadors que busquen feina. Es tracta d'un mètode inspirat en el model de cites ràpides i que es mostra molt efectiu per posar en comú demandes i perfils laborals. En el cas de Torroella de Montgrí, hi van participar 5 empreses (Panini, Hotel Golf La Costa, Enplater, Eurofirms i Unió de Pagesos) i uns 70 candidats i candidates a les 12 places laborals ofertades. La sessió es va desenvolupar de 9 a 13 h del matí a Casa Pastors. Cada empresa tenia una franja horària determinada, a la qual els participants s'hi havien d'inscriure prèviament. Durant la seva franja, els representants de l'empresa feien una presentació de les places i posteriorment mantenien entrevistes ràpides amb els candidats.

Reforç de l'atenció presencial al Club de la Feina

La jornada d'speed dating ha estat una iniciativa de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'ajuntament, que s'ha gestionat a través del Club de la Feina, un servei servei d’assessorament i orientació, on les persones que busquen feina o volen millorar-la, troben el suport tècnic i els recursos materials necessaris per tal d’encarar aquest procés i millorar les seves competències. Aquest servei es presta a través d'un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Empordà i recentment s'ha reforçat la seva implantació a Torroella de Montgrí. Des de poc abans de l'estiu l'atenció presencial ha passat d'1 a 2 dies (dimarts i divendres, de 8 a 15 h, sempre amb cita prèvia, al Convent dels Agustins).

Formació i col·locació carnissers i xarcuters

La lluita contra l'atur i la dinamització laboral és una prioritat per a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Per aquest motiu, a banda del Club de la Feina, es dona suport, a les persones que cerquen feina, a través d'iniciatives supramunicipals que facin possible la capacitat i la inserció laboral. Els darrers anys l'Ajuntament ha participat activament en programes com els Programa de Garantia Juvenil o el Programa Treball i Formació.

En aquests moments es dóna suport a la implementació del Programa ocupacional 30 Plus, que desenvolupa el Consell Comarcal del Baix Empordà i té com a objectiu la inserció laboral de persones a partir de 30 anys que busquin feina i resideixin al Baix Empordà. En aquesta edició es busquen professionals de la carnisseria i la xarcuteria. El programa inclou una formació especialitzada en atenció al client i un contracte mínim de 6 mesos a les persones participants i una subvenció adreçada a les empreses contractants de 858,55€ per mes contractat (40 hores setmanals)

  • Destinataris: Persones en recerca de feina majors de 30 anys i empreses amb necessitat de professionals.
  • Calendari: Del 13 al 28 de novembre de 2019
  • Ubicació: Convent dels Agustins (Aula de formació).
  • Projecte subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.
  • Descarrega't el programa: Curs programa 30+ carnisseria i xarcuteria
30.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a l'UE Torroella i a l'equip sènior del Bàsquet Club Torroella per la magnífica temporada... (Llegir més)

29.05.2020

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una moció en la qual es demana a l'Estat mesures de flexibilització pressupostària que,... (Llegir més)

29.05.2020

Les principals mesures que inclou el pla de xoc municipal, per àmbits d’actuació, són les següents: Mesures socials S'ampliaran les... (Llegir més)

29.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprofitat l'aturada forçosa de l'activitat al pavelló i al camp municipal d'esports per fer-hi tasques de... (Llegir més)

28.05.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí té intenció de reprendre el procés participatiu per definir el nou espai juvenil que s'està projectant al... (Llegir més)

28.05.2020

Benvolguts pares i mares, Us informem que totes les sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol municipals de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

25.05.2020

Els Pressupostos Participatius de Torroella de Montgrí i de l'Estartit es posposen un any, per la impossibilitat de desenvolupar el procés durant... (Llegir més)

22.05.2020

El Museu de la Mediterrània ha iniciat el procés de recollida de material gràfic i documental per conservar la memòria de com s’ha viscut el... (Llegir més)

22.05.2020

La crisi del Covid-19 ha obligat a suspendre la 40a edició del Festival de Torroella, per bé que es reformularà el format per tal de poder... (Llegir més)

21.05.2020

Les platges de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tenen suficient capacitat de càrrega per acollir a tots els banyistes d'una temporada habitual,... (Llegir més)

20.05.2020

L'Auditori Teatre Espai Ter manté la proposta educativa per al curs vinent, que arrencaria, si les autoritats governamentals i sanitàries no diuen... (Llegir més)

19.05.2020

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí segueix prioritzant l’atenció al públic per via... (Llegir més)

18.05.2020

El municipi de Torroella de Montgrí, inclòs dins de la regió sanitària de Girona, ha passat avui dilluns 18 de maig a la fase 1 de... (Llegir més)

17.05.2020

La Secretaria d'Estat de Turisme, amb coordinació amb el Ministeri de Sanitat ha elaborat unes guies que contenen recomanacions i directrius sobre... (Llegir més)

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis